Najdi forum

Santorini

Tukaj vas je največ, pa je verjetno katere ki je bila na Santoriniju.

Pa me zanimajo vaše izkušnje, kako je dol v drugi polovici septembra?
Je že kaj mrtvo?
Kako je recimo s prevozi po otoku- skuterji? a so dolge razdalje?
Najlepša plaža?
itd…
Aja pa če morda kdo pozna hotel Aneta??

Bom vesela vsake vaše izkušnje od dol.

LP

Tole sem si med drugim prečitala na netu:

‘Dobro je vedeti: sobe obrnjene proti gradbišču.’

Vtipkaj v google hotel aneta santorini in boš dobila marsikaj. Seveda pa bodo naj boljše izkušnje titih, ki so tam že bili, za kar si prosila. Jaz nisem bila, sem samo iz radovednosti zagnala brskalnik:) Drugače bi pa jaz v septembru z veseljem šla v Grčijo. Pri tem hotelu me malo moti, da ima kar daleč do plaže, piše da 450 m. Ker je na vzpetini, to najbrž da pomeni vzpenjanje do hotela. Je malo daleč za kar tako se sprehajat večkrat na dan iz hotela na plažo, kar jaz ponavadi počnem.

Mene tudi zanima kaj več o Santoriniju. Nisem bila še v Grčiji, mogoče mi znese iti letos prvi teden v septembru. Tudi jaz bi rada najela skuter in odkrivala otok z njim.

Delite z nami vaše izkušnje, prosim!!!

Veliko več boste o Santoriniju izvedele na enem od teh dveh forumov:

če pa vklopiš iskalnik, pa samo na prvem forumu dobiš čez 200 postov samo na temo Santorinija!

očitno si na netu nisi še čisto nič pregledala o tem otoku, drugače ne bi spraševala o razdaljah.

na otoku so najlepši kraji, ne plaže. te so črne in meni zelo fascinantne. znana je rdeča, dostopna z avtom in nato po kozji potki, ampak mi je zalo grda plaža. oia ima kao najlepši sončni zahod, to pa zato, ker se takrat zbere fulllllll ljudi iz otoka, ki ga gledajo in nato ploskajo ko sonce v vodo pade. noro dober dogodek. kar ploskaš, ker vsi ploskajo….

meni čudovit otok, brez sence, brez drevja (skoraj, no), s fascinatnimi kraji na pečinah.

in izlet na sosednji vulkanski otok, kjer je vulkan še malo živ.

Hotel Aneta je dober hotel. Še boljši je Santa Elena.
Drugače pa je Santorini otok, vreden obiska. Ampak samo zaradi grške hrane in sončnega zahoda v Oii (če že). Plaže so res kr neki, umazane in meni ne všečne. Arhitekturo vidiš v 10 minutah, je povsod ta belo-modra kombinacija.
Otok prevoziš s skuterjem v 1 dnevu, ni velik, je pa res, da če piha, je smotano se vozit. Vzemi kak windstopper s seboj.
Jaz sem bila septembra dol, ni bilo več toliko turistov, pravzaprav največ v Oii (sončni zahod) in v Kamariju.
D

Dopust, ki mi je ostal v najslabšem spominu.
Vse je nekam v klanec, plaže so črne, morje posledično temno, neprosojno. Se zdi, kot da bi v nafti plaval saj ne vidiš niti roke v vodi. Voda je mrzla pa sem bila avgusta (ok, tukaj sem zelo subjektivna, ker imam pač rada toplo vodo). Veter piha neprestano in to tako močno, da lahko plavaš samo v eno smer, v drugo pa moraš ven iz morja in peš nazaj.
Tisti sončni zahod je ena navadna blamaža, veliko lepšega vidim doma iz lastne terase. Nanj čakaš eno uro, da prideš pravočasno zaradi ugodnega mesta ogleda, potem pa veter tako piha, da imaš oči polne peska.
Otok iz enega konca na drugega prevoziš s skuterjem v eni uri.
Hrana nič posebnega, za grške razmere pravzaprav draga. Hoteli nekaj srednjega, za ponujeno vsekakor predragi. Celo noč zabave in vriskanje mularije.
Kar se mene tiče, nikoli več!

Pretiriavaš in to krepko.
Pesek v Oi?? Le od kod ???!!!
Črno morje – očitno si barvno slepa.
Mrzla voda avgusta – no commnet !!!!
Hrana odlična.
vse v klanec – ti si pa za hece.Kamari in Perissa sta na obali. Thira in Oia pa na kalderi in to je edini “vzpon”.
Hoteli na nivoju – tipični 3 in 4**** kikladski hoteli.

hja, treba bo še kaj prepotovati,…

Jaz sem bila maja. Fantastično! Nikjer nobene gužve, cene sprejemljive. Avgusta hladna voda? Hehe, kaj bi rekla na maj? Sploh ni bilo panike, vsi smo veselo čofotali. Črna voda? Joke, ne? Morje je morje.
Možno, da so hoteli tudi na hribu, jih je pa cel kup tik ob tej črni plaži, vsi z bazeni. V Oi je bil samo en dan lep sončni zahod, drugače je bilo oblačno. In ko se lepo vidi, je res čudovito. Sonce dobesedno potone v morje. Od hrane mi je bil najbolj všeč njihov jogurt, prijateljica pa je pojedla tono grške solate.

če pa bi jaz šla drugo polovico septembra, ne bi vzela aranžmaja agencije, temveč bi skočila na trajekt in iskala sobo na licu mesta, ne hotela. Čisto drugačna izkušnja.

In imam fascinantne spomine…
Otok je po legendi ostanek potopljene Atlantide.
Pred tisoči let je bil tako močan izbruh vulkana, da je od otoka ostala samo polovica ( zato odrezan strmi del), vulkanski prah pa je prekril ogromno površino, celo do Afrike.
Na otoku si lahko ogledaš (vsaj pred leti se je dalo) arheološko najdbišče starega mesta, kjer hodiš po pradavnih ulicah, hiše so zgrajene v nadstropja(!), imeli so “angleška” stranišča in kanalizacijo!
Meni je bilo vse to res fascinantno, taki krasni občutki, da hodiš tam, kjer so pred tisoč leti hodili visoko civilizirani ljudje.
Potem črne plaže. Črne so zato, ker je to vulkansko kamenje, ostanki tega izbruha. Ne moreš ravno povsod ležat na vulkanskem kamenju. Edina neprijetna stran tega je, da je ful vroče, bos skoraj ne moreš hodit po njem.
Pa hrana… Božansko. Pasticcio, musake, ful znani so njihovi paradižniki,…
Mene je navdušila trta, ki jo pustijo, da raste brez opore in se kot zaščita pred vetrom zvije v nekakšna gnezdeca, na sredini pa se naredijo grozdi.
Res, Grčijo sem prepotovala podolgem in počez, bila na ogromno otokih, ampak čez Santorini ga ni.
Pa večerni sprehodi po Thiri. Krasen razgled, potep po zlatarnah, opazovanje snobovskih Američanov, ki jih je ogromno, posedanje po slaščičarnah, pogovori z domačini…
Ooooo, mislim, da bo treba ponavljat.

Še mene si čisto zmešala! :==))

“Bil večkrat”:
Mogoče pa imam ravno zaradi tega, ker veliko potujemo, takšno mnenje. Ker imam priložnost primerjave s čim drugim kot s hrvaško obalo.

Name je pač pustil tak vtis in niti če mi plačajo se nanj ne bi vrnila več. Sonce najmanj enako lepo potone tudi v naše morje in če je vreme primerno si tak zaton lahko vsak dan ogledam iz domače terase.
Pesek v oči dviguje s tal. Vse dni sem imela solzne oči.
Naš hotel je bil v hribu kot večina hotelov na tem otoku. Je pa res, da so tudi tik ob obali. Ampak tudi če bi bili nastanjeni v dolini bi se, glede na to, da na dopustu ne ležim samo na plaži, za vsako figo morali vzpenjati v hrib.
Trte so bile zanimive tudi meni. Ampak ker sem enake že prej videla po celotni južni Italiji in Španiji niso bile nič posebnega.
Edino za jogurt se strinjam. Ta je pa res dober. Ostala hrana je bila, za moj okus in navade, pod povprečjem.

Boš pa že moral dopustiti, da ima vsak človek svoje mnenje. 🙂

Santorini, očitno si imela veliko smolo, kot prvo že z vremenom. Tak veter sem jaz doživala na Paxosu in res ni za nikamor. To kar piha in piha, pesek ti pride povsod. Ti definitivno pokvari dopust. Na Santoriniju tako pihanje ni pravilo. Smola pač. Verjetno je tudi motnost morja povezana s tem.
Tudi jaz sem prepotovala nekaj sveta in Santorini je biser. Vsekakor pa ga ni priporočljivo obiskati v višku sezone, ampak to itak velja za vse destinacije. Ti pa fer zaradi vremena zdaj oceniti otoka kot slabega.

Glej, jaz dopuščam možnost, da je komu všeč. Meni pač ni bil. Tudi če bi bilo brezvetrje. Morje pod nobenim pogojem ne more biti drugačno kot črno. Razliva se namreč nad črnim vulkanskim skalovjem.
Meni so všeč plaže z belim koralnim peskom, kristalno čisto in prosojno turkizno morje z mirno gladino, hrana, ponujena v bifeju… ampak kaj bi naštevala. Kot rečeno, vsak ima svoje mnenje. Ustvari si ga sam glede na predhodne izkušnje in želje.

Če želiš, ti pošljem sliko, na kateri se razločno vidi kontrast med mirnim nebesno modrim morjem in črnim peskom. Konec koncev jih je poln tudi internet povsod, kjer omenjajo to plažo. Morje je bilo definitivno motno in spenjeno zaradi vetra. Bel pesek ima tudi Santorini, saj slovi, da ima belo, rdečo in črno plažo.
Kar se pa tega tiče, kar ti bolj streza, se je treba pač prej pozanimati, kam sploh greš. Zakaj bi nekdo, ki ima itak najlepši sončni zahod na svetu in obužuje bel koralni pesek, sploh šel na Santorini, ki je svetovno znan ravno zaradi črnih plaž?

Zato, ker v času, ko sem jaz bila tam, internet še ni bil v takem zagonu, in ker so v katalogu, po katerem sem naročala, plaže zgledale kar spodobne.
Slik mi ni treba ne iskat ne pošiljat, sem bila tam in sem videla vse kar se je videti dalo (vsaj to, če so že plaže bile popolno razočaranje) in ti zagotavljam, da tisti, ki trdi, da je na Santoriniju bel pesek, belega peska še ni videl. Koneckoncev prav vsemu, kar o določenem delu sveta pravijo, ni potrebno verjeti. Je verjetno bolje, če se prepričamo z lastnimi očmi in ušesi. V tem trenutku mi za primerjavo pade npr. Cala Violina, ki naj bi ime dobila po tem, da pesek pod nogami daje zvok kot da bi igrale violine. Sem jo prehodila večkrat in v različnih letnih časih, pesek pa je pod nogami škripal prav tako kot na vseh drugih koncih sveta. Enako je “z najlepšim sončnim zahodom”, ki je kot tak opisan samo za naivne turiste. Ki razen tega, da vidijo en primer vulkanskega otoka, ne morejo videti ničesar drugega kot podobne izmišljotine. Nekaj pač morajo najti!

tudi jaz sem bila nad otokom navdušena. je čisto nekaj posebnega. in ni ga gršekga koledarja brez cerkvice na santoriniju.

prevzel me je prihod na otok, ko smo leteli nad oio, thiro in videli male hotelčke z bazenčki. nad plažo smo šli tako nizko, da smo videli kopalce. prvi stik z otokom mi je bil ful nepozaben.

zares se bom še vrnila!!!!!!!

Moj daleč najlepši in najboljpi dopust doslej je bil na Santoriniju,

Bili smo v Aneti 3 leta nazaj. Hotel pač ni nič posebnega in je res kar oddaljen od plaže ter v hrib, amapak lasnik je bil zeloooo prijazen in ker smo bili z otrokom nam je dal kar apartma namesto sobe. Zadnji dan ko moraš izpraznit sobe do 10h, je on potem dal eno čisto fraj sobo in brisače da smo se uredili, ker smo leteli šele zvečer, res prijaznost na višku. Imeli pa smo avto in klatili povsod, tako da nas oddaljenost od plaže ni motila. Plaže nam niso bile všeč, je pa lepo raziskovat celoten otok. Mi imamo zelo lepe spomine na Santorini, pa uživaj počitnice!

jaz sem bila pred leti na santoriniju v začetku oktobra in je bilo super, tudi vreme, a se je nato po odhodu začelo slabšati.
v 2. polovici septembra in oktobra so zasebne sobe v grčiji smešno poceni – po 4 eur na osebo na noč (brez hrane seveda; seveda pa s kuhinjo) – mi smo imeli sobo ca. 5. vrsto hišo od kamari plaže. najemodajalce smo našli kar na pomolu v pristanišču-tisti, ki imajo proste sobe, pridejo na pristanišče (ni veliko ladij dnevno) in ponujajo – ROOMS, ROOMS…. pravi semenj….
oktobra se tam na plažah ni dogajalo prav veliko, kar je bilo nam super. so pa na plaži lokalčki z glasbo, nekaj mladih… ampak santorini ni raj za mlade žurerje… to morate na ios ali mikonos (tam je bilo super – tam bila konec septembra – sicer je to kao otrok za “fante”, ampak je super tudi za ostale).
mi smo se vozili po otoku s taksijem, saj smo bili tam le 3 dni…
Santorini ima božanski razgled in ja, ravno zato bom jaz sigurno vsaj še enkrat šla..
same plaže niso nič posebnega…

Ne vem sicer, ce bo info prisel se komu prav, a glede na napisano …. da malo popravim vtis. 🙂
Pisem iz Santorinija, zadnji dan pocitnic – prehitro je minilo.
Smo v Kamariju, ki je od vsega videnega nekako za nastanitev najboljsa varianta.
Ni hrupa, lepa plaza je blizu, prav tako tudi ulica z bogato ponudbo hrane in trgovinic.
Otok je krasen, plaze prav tako – vsaj zame. Ni pa ne vem koliko zgodovinskih znamenitosti za obiskati, a tiste, ki so – so res vredne ogleda.
Meni je vsec – zelooooo!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close