brez agencije v grčijo z otroki?
Pozdravljeni,
zanima me, ali ima kdo izkušnje z lastno organizacijo počitnic z otroki v Grčiji. Otroka sta stara 4 in 8 let, otroci druge družine pa od 2 do 11 let.
Kako je najceneje, a še vedno super. Rezervirali bi letalo ali trajekt, katera družba je najcenejša?
Kateri otok je najprimernejši za kopanje in potepanje po otoku? Imate morda link do lepih apartmajev,kuhali bi sami, v katerih ste dopustovali?
Na razpolago imamo max 2100 eur za 14 dni. Pa jih ne bi spet potrošila na Hrvaškem. Hvala, lp
Ce greste z letalom, bo najbrz najbolj ugodna agencija. Ce boste potovali z avtom ali trajektom pa lastna rezija. Sicer ne vem , kako je z razpolozljivostjo trajektov, mi smo ponavadi rezervirali ze aprila. Nam je bila zelo vsec celinska Grcija, seveda pa je vecina turistov bolj mahnjeha na otoke. Mi poleti kampiramo, zato apartmajev ne poznam, predlagam pa, da najprej najdete destinacijo ( ce ste omejeni z denarjem, bi jaz naprej pogledala, kam se najcenej pride s trajektom), potem pa dolocite se apartma.
Najceneša varianta je pot z avtom in nato kampiranje. Marsikje je možno zastonj kampiranje na plaži. (Pelion, Kreta, Peloponez….). Mi trajekta nikoli ne rezerviramo v naprej, pa potujemo sredi julija. Trajekti so sedaj že par let bolj prazni (vsaj za Kreto lahko potrdim, da vnaprejšen nakup ni potreben). S free campingom pa itak ful prišaraš, če je denar omejen, pa še luštno je spati direkt na plaži, takole na divje in še plažo lahko imaš čisto zase. Problem je lahko samo v prvih dveh tednih avgusta, ko gredo kampirati vsi Grki in lahko čisto zapolnijo zalive.
Trajekt + Peloponez = super kombinacija. Res si boste lahko veliko ogledali, tam se najdejo krasne plaže, po mojih izkušnjah tudi apartmajev ni težko najti – samo na izi, v Grčiji je vse na izi 🙂 Je pa kampiranje cenejša varianta.
JE pa res, da so vstopnine izredno drage, za dijake, študente so bile par let nazaj celo zastonj (ali pol ceneje, se ne spominjam).
Peloponez je res krasen.
Mi smo bili pred 5 leti na Naxosu, v tehle apartmajih:
http://www.victoria-naxos.com/victoria-apartments.htm
Vidim, da so letos cene nižje kot takrat. Bilo je super, apartmaji so dvesto metrov od plaže, sama mivka in ne preveč gužve. Šli smo pa z avtom čez bivšo YU do Pireja, od tam pa s trajektom. Trajekt smo rezervirali prek spleta. Naxos je krasen otok, ni preveč turistov, ravno dovolj velik, da imaš mesto in tudi nekaj za ogledati si, morje pa… odkar smo bili v Grčiji, vedno rečem, da se Jadran z vsemi svojimi lepotami lahko skrije. Je pa stvar malo subjektivna, nam (in predvsem otrokom) so bolj všeč peščene plaže kot skale. Nazaj grede smo si ogledali še Delfe, Termopile in par drugih znamenitosti ob poti. Tudi podnebje na Naxosu je bilo super, ves čas sonce (le zadnji dan par kapljic), sicer pa ves čas malo piha, tako da ni bilo prevroče.
Forum je zaprt za komentiranje.