Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice dopust sicilija – strošek za 2 za 19 dni

dopust sicilija – strošek za 2 za 19 dni

Zanima me – kakšen bi bil okviren strošek za 2 osebi v 19 dneh, da vidim kaj se bolj izplača.

1. varianta z letalom: letalo, rentacar, Bed&B, hrana, pijača, vstopnine,…
2. varianta z avtom (samo AC, kombinacija trajekt – ceste): trajekt, gorivo, cestnine, hrano in pijačo kupujem v marketih, vstopnine,…

Z Ryanairom do Trapanija je ceneje, vendar zelo odvisno od termina.

Če mene vprašaš, bi šla z avtom.
Mislim, kot prvo, če bi že želela tako daleč na dopust, bi računala, da stane kar nekaj denarja in ne bi iskala neko đabe varijanto.
Šla bi z avtom in si na poti ustavljala in ogledala mesta, Benetke, Firence, Napoli, Milano, Rim, palermo, Piso, Pompeje itd.

Rekla bi, da je 2.varianta cenejša. Če bi imela dovolj časa, bi se odločila za to- sproti si še kaj ogledaš, dol ti ni treba rentat avta (baja je kar drago).

Ja najboljš da ti kar kalkulacijo nardimo, ane? Sam še povej, kaj bi si rada ogledala, da vemo, katere vstopnine upoštevat… 😉

Mislim, če hoče človek mal bolj ugodno pridet skoz, je treba tud kaj naredit za to.
Midva sva sprobala obe varianti. Prvič z avtom in šotorom, Sicilije cca 10 dni, sva naredila krog z avtom.
pa dva dni pot dol in tri dni nazaj.
Drugič sva šla z letalom, vzela apartma za en teden in bila bolj pri miru, razen par izletkov z avtobusom.
Se da vse zračunat, kolk stane pot z avtom in letalom, kolk približno B&B ali apartma, koliko rent a car, če gresta z avionom in bi dol imela avto, vse vstopnine so na internetu… Je pa kar nekaj dela, riznam. Ampak jaz to jemljem kot del dopusta, ko sem še doma, in mi je v veselje.

Če si hočeš vsa tale mesta ogledat (se pravi kaj videt ne se samo ustavit za eno uro), rabiš tko en teden do 10 dni, da prideš sploh do Sicilije. Pa Milano je malo s poti 😉
Seveda so si eni sposobni tud celo Italijo v 14 dneh ogledat (baje), sam res ne vem, kaj v tem času vidijo.

Če si hočeš vsa tale mesta ogledat (se pravi kaj videt ne se samo ustavit za eno uro), rabiš tko en teden do 10 dni, da prideš sploh do Sicilije. Pa Milano je malo s poti 😉
Seveda so si eni sposobni tud celo Italijo v 14 dneh ogledat (baje), sam res ne vem, kaj v tem času vidijo.[/quote]

jap, mi2 sva si vse skupaj italije ogledala kar nekaj, še kasneje z družino,… bi rekla vsega skupaj smo samo počitnice v italiji preživeli ene pol leta, pa do milana še nismo prišli 🙂

tudi Kalabrije in velik del notranjosti žal še nismo uspeli obdelati, tudi Sardinije še ne

Sicilija pa je krasna in obvezno rabiš avto, zato predlagam pot z avtom in šotor v prtlažnik … je kamp na vsakem vogalu!

Sem na Siciliji bila.

Če hočeš Sicilijo samo malo povohat moraš pičit direkt dol, kar ti vzame 2 dni. In nazaj ravno tako. Torej izgubiš 4 dni na vožnji. Pa še utrujen si kot cunja in rabiš kak dan ” počitka ” v smislu da preklopiš in se malo adaptiraš.

Potem pa tistih 14 dni preostanka tako hitro mine, da ne veš kdaj. Sploh če ne noriš od ene znamenitosti do druge in se malo tudi spočiješ. Mi smo recimo kak dan porabili za izležavanje na plaži, pa za obiranje pomaranč, pa za druženje z novimi prijatelji.

Tako da meni, ki je čas dragocen in raje prestavim potovanje za par mesecev samo da naberem dovolj šoldkov.

Z letalom si hitro dol in rentaš avto in ogromno pridobiš. Sploh glede če ti kdo dregne avto je ta pač zavarovan in nimaš cirkusov z siciljansko birokracijo, ki ti pobere ogromno časa in živcev.

Prenočišča pa iščite po kmečkih turizmih – so relativno ugodni. Tam ti bodo tudi svetovali za naprej, kje je kak njihov sorodnik, znanec……….

Sicilijo imava že par let v planu. Bolj ko to berem, bolj se mi zdi pametno it z avionom in potem dol vzet rent-a-car. Jaz sem sicer mislila vzet enotedenski paket pri agenciji (b&b) in potem v lastni režiji potovat okrog. Nekako sem izračunala, da je ceneje kot sam avion + dol iskat spanje.

hvala vsem, @imava v planu kako misliš preko agencije? lahko to bolj podrobno?

nekaj pa me še zanima, ali je čas za konec junija ugoden za to pot, sicer pa takole glede okvirnih stroškov za 2 osebi v + – (pri stroških bivanja sem odštel 3 dni zaradi poti tja-nazaj):

1. varianta z letalom: letalo 140€ , rentacar 350€, Bed&B 50€x16dni=800€, hrana 30€x16dni=480€, pijača, vstopnine 70€,… SUM 1.360

2. varianta z avtom (samo AC, kombinacija trajekt – AC(tu sem mislil npr Livorno Villa S Giovanni, cena mi ni znana)): *trajekt 73×2=146€ , gorivoskupaj 300€, cestnine 2×62€=124€, hrano in pijačo kupujem v marketih 10€/danx16=160€, vstopnine 70€, spanje šotor22€x16dni=352€… SUM 1.150

*VILLA S. GIOVANNI (Calabria) – MESSINA (Sicilia)

Seveda so si eni sposobni tud celo Italijo v 14 dneh ogledat (baje), sam res ne vem, kaj v tem času vidijo.[/quote]

Ok, res je. Saj ni treba obiskat vseh mest, izbereš 2-3 na poti dol, nazaj grede obiščeš Rim, pa po Siciliji vandraš, pa je.

nekaj pa me še zanima, ali je čas za konec junija ugoden za to pot, sicer pa takole glede okvirnih stroškov za 2 osebi v + – (pri stroških bivanja sem odštel 3 dni zaradi poti tja-nazaj):

1. varianta z letalom: letalo 140€ , rentacar 350€, Bed&B 50€x16dni=800€, hrana 30€x16dni=480€, pijača, vstopnine 70€,… SUM 1.360

2. varianta z avtom (samo AC, kombinacija trajekt – AC(tu sem mislil npr Livorno Villa S Giovanni, cena mi ni znana)): *trajekt 73×2=146€ , gorivoskupaj 300€, cestnine 2×62€=124€, hrano in pijačo kupujem v marketih 10€/danx16=160€, vstopnine 70€, spanje šotor22€x16dni=352€… SUM 1.150

*VILLA S. GIOVANNI (Calabria) – MESSINA (Sicilia)[/quote]

Varianta 1 – za 140€ bi dobil 2 povratni karti?
Varianta 2 – od LJ do sredine Sicilije je 1.650 km na eno stran, cena bencina v Italiji je 1,8€ (približno), tudi dvomim, da boš s 300€ za gorivo prišel do tja 🙁
Ostalega nisem preverjala..

*VILLA S. GIOVANNI (Calabria) – MESSINA (Sicilia)[/quote]

Varianta 1 – za 140€ bi dobil 2 povratni karti?
Varianta 2 – od LJ do sredine Sicilije je 1.650 km na eno stran, cena bencina v Italiji je 1,8€ (približno), tudi dvomim, da boš s 300€ za gorivo prišel do tja 🙁
Ostalega nisem preverjala..[/quote]
1.450 pa res, do ville s. g., torej ne vem od kod teb 200km več

Midva sva lani letela z Voloteo iz Trsta v Palermo in nazaj, ampak lani je Volotea šele nastala in so imeli ful ugodne cene, tako da sva letela dva za 130€ (skupaj z dodatnim kufrom nazaj), letos so se več kot dvakrat podražili.
Rent-a-car naju je koštal 520€ za 23 dni, xsara picasso dizel je k sreči tudi zelo malo žrla (leto dni prej sva imela fiat punto bencinarja, ki je bil požrešen kot svinja).
Hrana v trgovinah stane toliko kot pri nas, precej cenejše so ribe in (včasih) zelenjava, odlično vino v raznih lokalnih vinotočih je smešno poceni, tako da se da precej ugodno priti skozi, če sam kuhaš, seveda se je pa nujno tudi izobraževati v sicilijanski kulinariki, tako da se mi zdi 30€/dan za dva pravzaprav malo prenizko, ne pa zelo prenizko ocenjeno.
Edino pripombo bi imela nad potjo v juniju, konec junija je tam ne vroče, ampak peklensko vroče (lani so imeli v tem času frendi čez dan do 39 stopinj, v mestih je šlo tudi čez). Na Sicilijo se hodi maja ali septembra/oktobra.

Villa S.G. je še na celini, torej v Kalabriji. Ko prečkaš messinsko ožino s trajektom, se znajdeš v Messini, potem se moraš furat tudi po otoku, kar poglej si razdalje Messina-Palermo (224km) in Palermo-Catania (210), kar je približno minimum, ki ga boš naredil po avtocestah, kje je še lokalni promet.

@sicilijanka, a lahko še podrobneje, kje sta spala in cena? jedla sta predvsem v gostilnicah? če tako praviš glede temperatur….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close