Pupnatska luka – ali kdo pozna
Bila sem pred 10 leti v Pupnatski luki na Korčuli (predvidevam, da misliš to). Sama luka je res lepa, na plaži so beli kamenčki. Tam sem bila samo na izletu.
Ampak….v sami luki se jaz ne spomnim nobenih hišic. Dostop do tja pa… Glavna cesta po Korčuli gre visoko nad luko, do luke je makedam (no, vsaj pred 10-mi leti je bilo tako, dopuščam, da so vmes naredili kakšno novo cesto) in klanec. Mi se sploh nismo spustili z avtom do luke, ker nam je bilo škoda avta. Luknja pri luknji in zelo strm klanec. Dol je še šlo, gor grede pa sem skoraj umrla.
Pozanimaj se, če so hišice res v luki, da niso kje visoko na hribu.
Tudi mi smo bili tam samo nekaj ur pred 10 leti. Z avtom smo šli po makedamu do plaže, je pa res bila obupna cesta. Spomnim se majhne hišice, brez elektrike in vode, so jo najeli eni Slovenci in so se imeli zelo lepo. Lastnik jim je vozil hrano, da jim ni bilo treba nikamor. Narava je zelo lepa, najbrž pa je danes že tudi precej bolj urejeno.
Ali se kdo spomni kaj več?
Nekaj smo našli na forumu, nas pa res zanimajo izkušnje in mnenja gostov oz obiskovalcev te luke
Prosim in Hvala za več info.
Pupnatska luka na Korčuli. Nam se je zdelo sanjsko, dokler si je nismo šli pogledat v živo. Gužva na plaži, sanitarij nikjer, zanikrn bistro, ena od dveh mak. cest, ki vodita navzdol do bližine palže ( cca 50 m stran) pa je taka, da si misliš, da boš dele od avta v rukzaku odnesl nazaj na breg. Druga je odtenek boljša. Gozdna cesta na Jelovici je verjetno boljša.
lp
Jaz sem se danes vrnila s Korčule, kjer sem se včeraj do treh popoldne kopala v Pupnatski luki. Ne maram plaž z gužvo, ampak ta je vredna, pa ko prideš dol, vidiš, da sploh ni gužve, da se da imeti zase kar nekaj prostora. Sence sicer ni, razen za tistega srečneža, ki prvi pride in se namesti na levi del zaliva, gledano s plaže proti morju. Pa seveda za tiste, ki sedijo v konobi. 🙂 Kako lepa je plaža, od daleč ne moreš videti. Ko si na njej, si sredi okroglih kamenčkov različnih velikosti, midva sva bila pri svojih nerosnih letih kot otroka, nekaj kamenčkov sva prinesla tudi domov. Poznam ljudi, ki s tam nosijo kamenčke vsako leto domov, da si popestrijo vrt. Voda je super in čista. Cesta do Pupnatske luke je nova, sicer prepadna, vendar lepo asfaltirana z ograjo in fantastičnim pogledom na Lastovo in okolico. Pred petimi leti, ko sva se tam vozila, je bila v gradnji, tako da sva se vozila po makadamu brez zavarovanja z ograjo in je bilo meni kar strašno. Skratka: marsikaj sem že videla, pa mi je ta plaža celo še bolj všeč kot sardinske. Moj je bil prej razočaran nad Korčulo, od letos pa je predvsem na račun Pupnatske luke navdušen in pravi, da se še vrne in da še ni videl lepše plaže. Naj vas ne ustraši to, da pravijo, da spodaj ni parkinga, ker se vse da, čeprav je seveda motor najboljša izbira. Se pa da po novi cesti, če prihajaš s korčulanske smeri, še malo iti po cesti (ne zaviješ dol, kjer je smerokaz za Pupnatsko luko – plažo) in čez nekaj časa vidiš na levi široko makadamsko cesto brez smerokaza. Midva sva šla po tej, bila je čisto OK. Je pa tako, da na dalmatinske otoke hodimo tisti, ki nam je njihova počasnost in skozi zahodnoevropske oči nerazvitost všeč in si želimo, da se na tem svetu kaj takega še ohrani. Ostali gredo pač v hotel v Istri.
Hm, ampak s tem ko razlagaš po forumih o lepotah širše ne preveč poznanih plaž na nekem otoku, ki jih še niso zavzele nepregledne množice in industrijski turizem in kjer življenje domačinov poteka še nekako po starem in počasneje, ravno ne prispevaš k temu, da bi tako tudi v bodoče ostalo.
:((
Sicer je pa moje mnenje, za razliko od tvojega dragega, da ta otok vsekakor premore tudi druge prelesti poleg omenjenega zalivčka.
Se strinjam in sem včeraj premišljevala, ali napisati ali ne ravno iz razlogov, da bo potem, ko naslednjič pridem tja, še več turistov. Ampak sem se nekako odločila, da je prav, da to podelim tudi z drugimi, ker plaža je velika, ni neka skrita mala, o kateri bi kaj vedeli le “posvečeni” ljudje. Absolutno Korčula premore še veliko lepih zalivčkov, precej bolj neobljudenih, dostopnih peš, ampak teh pa ne bom pisala. 🙂
Mi smo bili v Pupnatski luki pred tremi leti in bilo je kar fajn, ampak se mi zdi, da je na otoku Proizd zraven Korčule (dostop z ladjico iz Vele luke) še precej lepše. Iz Pupnatske luke se spomnim predvsem podvodnih izvirov hladne (najbrž sladke) vode. Če si se pri hoji v morje pomaknil za pol metra, je bila voda izmenično topla in hladna. Dostop do nje pa je bolj partizanski, sicer je vse OK, dokler lahko najdeš prostor za parkiranje.
Korčula / Pupnatska luka lepa lokacija, lepa plaža.
Priporočilo iz 2009:
http://www.korcula.net/firme/private/pluka/sime.htm
Ms. & Mr. Unković, 20270 Pupnat – HR
Tel: +385 (0)20 71 70 38
Mob. Šime: +385 (0) 91 58 40 760 or (0)99 50 11 342
E-mail: niksa.unkovic@du.t-com.hr
lp
bila začetek septembra letos. lep zaliv, , so pa napredni in veselo pobirajo parking.
Wc-jev ni , tako kot jih na več plažah po Hrv ni.
Lušten zaliv, tudi konoba je pika na i.
Glede Južne dalmacije in počasnih “prijaznih ” domačinov pa ne bi , ostanimo raje pri lepoti plaže.
A je kdo bil na plaž i Divna-na Pelješacu?- priporočam.
Lp
Ze par let dopustujemo v Pupnatski luki in je ne zamenjamo. Ce si zelis mir in te ne moti ce si brez elektrike je to to. Zjutraj dokler ne navali folk iz vseh mogocih smeri je plaza prazna, zvecer je mir. Dostop je iz ene smeri po asfaltirani cesti, po drugi strani je lepa makadamska … vsaj predlani je bila se makadamska, lani nismo bili zaradi rojstva. Tako da letos pa od 22.6 – 15.7 ze rezerviran stalni apartma.
lp
Tjjašša ne pri Pavletu – zravn Šimeta. – kdaj pa je vaš termin, mi smo vedno hodili takoj začetek julija ali še konec junija.
silvo1
http://www.korcula.net/firme/private/defora/pavlina.htm
http://www.seatouch.net/accommodation/default.htm
jih je še nekaj samo ne najdem linkov je pa dejstvo da znajo biti ze lepo zasedeni v tem casu
lp
Forum je zaprt za komentiranje.