Črnogorsko primorje
Spomladi imamo v planu nekaj dni raziskovat Črno goro. Fokusirali bi se predvsem na primorje. Morda bi se za kakšen dan podali tudi v zaledje, da začutimo življenjski utrip preprostega človeka. Če ima kdo kakršne koli izkušnje, bi bile zelo dobrodošle. Vesela bi bila vsakega namiga pri izbiri prenočišč. Najraje bi bivali v preprostih hotelih v starih mestnih jedrih, oz. pri domačinih na periferiji. In česa nikakor ne smemo črtati iz našega itinerarja. Hvala za vse napotke in sugestije.
Ima morda kdo kaj lastnih izkušenj s potovanjem po črnogorskem primorju? Kam se podati, kaj obvezno pogledati….na kaj biti pozoren? In še to, v katerem letnem času je najprimerneje potovati? Morda to sploh niso prvomajski prazniki, ali pač. Kar se temperatur tiče, mislim, in tudi zaradi gneče. Prosim za vaše izkušnje in mnenja. Hvala in lep pozdrav, Anita.
Mi smo bili lani nekaj dni v ČG (mal smo podaljšali izlet v Dalmacijo). Tam smo bili sredi poletja, tako da je bilo vroče ko hudič, ampak če se ob najhujši vročini zadržuješ v senci se da preživeti.
Mi smo ves čas bivali v Kotorju, ker je to brez dvoma najlepše in najbolje ohranjeno mesto v Črni Gori, zna pa biti to tudi malce nepraktično-tam ni nobenih plaž, prav tako pa je Boka Kotorska rahlo odmaknjena od preostanka Primorja. Ampak se je vseeno splačalo. Kotor je kot sem že rekel res lep, poln ozkih uličic in cervic, razgledi po zalivu s trdnjave nad mestom pa spektakularni. Zgrešit ne smete niti bližnje vasice Perast, kjer ležita dva majhna otočka s cerkvicama. Nanju te za nekaj evrov odpeljejo domačini, razgledi od tam pa so prav tako čudoviti. En od domačinov je rekel da ima tam vilo celo Michael Douglas.
Večina folka pa seveda roma direkt v Budvo, zarad plaž in nočnega življenja. Meni se je zdela Budva preveč nagužvana, staro mestno jedro pa je luškano, ampak v primerjavi s Kotorjem veliko bolj dolgočasno. Nekaj minut južno od Kotorja pa leži tudi otoček Sveti Štefan, čeprav je (rahlo bizarno) vstop na otok dovoljen le gostom hotela, ki leži na njemu. Tako ga je treba občudovati kar od daleč.
Še bolj južno pa leži nad mestom Bar ti. Stari Bar-to so ruševine mesta, ki je bilo že pred mnogimi leti uničeno v potresu, ampak so ruševine precej fascinantne.
Kar se pa bližnjega zaledja obale tiče pa veliko ljudi odide na goro Lovčen ter v staro prestolnico Cetinje-mi nismo šli, ampak z Lovčena je ob lepem vremenu baje krasen razgled, Cetinje pa naj bi bile nezanimive in polne dolgočasnih muzejev, ampak itak ležijo ob poti na Lovčen.
Prav tako se ob lepemu vremenu splača it na izlet z ladjico bo Skadarskem jezeru, ki leži na meji z Albanijo.
To so bile tiste največje znamenitosti, ampak če boste imeli svoj avto, se vskekakor lahko po deželi peljete malo na blef in odkrivate skrite kotičke (ki pa jih je v ČG vedno manj, saj so Rusi pozidali že skoraj vsak kotiček obale :P).
Forum je zaprt za komentiranje.