J. Amerika
Najbolj ugodna je verjetno Bolivija in tudi ponuja vse razen morja. Slana puščava Salar de uyuni je po moje zadeva, ki se ne pozabi. Ker je ponavadi 3-devno prečenje puščave v smeri Bolivija-Čile bi jaz v treh tednih naredil tak krog: La Paz (morda na 6-tisočak Huayna Potosi, ogled Dead road s kolesom) – Potosi (rudniki) – Uyuni – prečenje Salar de uyuni – San pedro de Atacama (Čile, snowboarding po pesku) – mislim da je nekaj plaž tam okoli na severu Čila – Arica – Tacna (Bolivija) – preko jezera Titicaca (Puno?) nazaj v La paz.
V dobrih treh tednih bi moralo iti skozi brez pretiranega hitenja.
LD
Peru je odlična destinacija vendar se zadnje čase draži. Bolivija te tudi Ok. Pozor v Boliviji ker je precej nevarna za popotnike ki sami potujejo. Čile je fantastična destinacija ( urejena, varna a draga). Tud Argentina je kul. Slabost je v tem da če ne govoriš španščino si kar omejen. Če potujes z organiziranim potovanjem je najboljše. V Sloveniji obstaja agencija Ars longa ki je specializirana za Latisnko Ameriko in ti tudi pomagajo z nasveti. Tam imajo zaposlenega človeka ki je domačin.
Potoval sem 5 mesecev in obiskal Peru, Boliviajo, Čile, PAragvay, Brazilijo in Venezuelo.
LP
Forum je zaprt za komentiranje.