Najdi forum

J. Amerika

HeY!!!

Zanima me, kjer ste že bili v J.Ameriki in kaj priporočate? Katera država ponuja največ raznolikosti ter je za naše razmere še relativno ugodna?

Pa časovna omejitev na približno 3 tedne.

Torej top vaše destinacije J.Ameriki?

Najbolj ugodna je verjetno Bolivija in tudi ponuja vse razen morja. Slana puščava Salar de uyuni je po moje zadeva, ki se ne pozabi. Ker je ponavadi 3-devno prečenje puščave v smeri Bolivija-Čile bi jaz v treh tednih naredil tak krog: La Paz (morda na 6-tisočak Huayna Potosi, ogled Dead road s kolesom) – Potosi (rudniki) – Uyuni – prečenje Salar de uyuni – San pedro de Atacama (Čile, snowboarding po pesku) – mislim da je nekaj plaž tam okoli na severu Čila – Arica – Tacna (Bolivija) – preko jezera Titicaca (Puno?) nazaj v La paz.
V dobrih treh tednih bi moralo iti skozi brez pretiranega hitenja.
LD

Argentina, Brazilija, zlasti slednja je res doživetje. Bila sem preko novega leta, nepozabno.

Peru je odlična destinacija vendar se zadnje čase draži. Bolivija te tudi Ok. Pozor v Boliviji ker je precej nevarna za popotnike ki sami potujejo. Čile je fantastična destinacija ( urejena, varna a draga). Tud Argentina je kul. Slabost je v tem da če ne govoriš španščino si kar omejen. Če potujes z organiziranim potovanjem je najboljše. V Sloveniji obstaja agencija Ars longa ki je specializirana za Latisnko Ameriko in ti tudi pomagajo z nasveti. Tam imajo zaposlenega človeka ki je domačin.
Potoval sem 5 mesecev in obiskal Peru, Boliviajo, Čile, PAragvay, Brazilijo in Venezuelo.
LP

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close