Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kenija, Uganda, Ruanda, Tanzanija, Zambija

Kenija, Uganda, Ruanda, Tanzanija, Zambija

Zamimajo me vize in overland potovanje med temi državami. Ima kdo kakšne izkušnje? se da vize dobiti na mejah, koliko stanejo, kako dobre so povezave (vlak, bus..). Posebnosti posameznih držav in zadnje cene obiskov N.parkov?
Kje se da dobiti kakšne poceni letalske karte????

thanx

lp

damjanc

Letos sem bil doli in vem samo za nekaj drzav. Kenijska viza se da dobit na meji brez komplikacij ali pa na Dunaju v nekaj minutah. Tanzanijska meja brez problomev, isto zambijska (25usd). Mislim, da z ugandsko ne bo problemov, za Ruando pa nimam pojma.

Posebnosti: Kenija: edina drzava v Afriki kjer se nisem pocutil varnega,narava cudovita,ljudje pa tak tak. Tanzanija: safariji ali pa Kilimanjaro zelo dragi, na Zanzibar moras it vsaj za nekaj dni ker so res pravi Afriski Karibi, ceste v notranjosti baje grozne. Zambija-cisti dolgcas razen ce mas tono denarja za safarije alik kake druge aktivnosti. Uganda(nisem bil) baje super. obisk goril stane 250 USD za en dan.

Ce se kej rabis…

Matjaz

Letos sem bil v Namibiji in ker sem imel namen it v Zambijo ZImbabwe ti lahko povem da je po tem delu afrike najbolje potovat z rent-a-carom, ki si ga urediš tako da lahko zapustiš državo kjer si ga rental.
Za karte probaj na odklop.com. Tam so vsaj po mojih iskanjih najcenejše. Viza za Zambijo – ali na Dunaju, ali pa na meji, ali pa v sosednih državah v glavnih mestih, kar mislim da je še najbolj sigurno in najhitreje.
LP
A

Zambija je po mojem mnenju zelo ok!

Edini problem, ki sem ga imel – je bilo prečkanje meje z avtomobilo. Zahtevajo ne-vem kakšne papirje, jasno ti pokažejo da si gost in te sploh ne upoštavajo. Tako lahko čakaš ure, dneve. Na srečo so se me usmilili in čakal sem le 3 ure.

Drugače pa – Victoria Falls so iz Zambijske strani NAJLEPŠI, tam imaš za počet ogromno stvari.
Mislim da najvišji bungee iz mostu, rafting po Zambezi riverju, kjer so notri tudi krokodili, plezanje, preleti z motornim zmajem…. Meni se je zdelo fenomenalno. Guest housi so bili od znotraj fenomenalno zrihtani, bazen… cena dokaj normalna ca 25USD. Žal mi je da sem imel premalo časa, želel bi si ostati na pravih avanturističnih počitnicah, z ogromno popotniki iz celega sveta še najmanj en teden.

Zelo fajn bi bilo sprobat železnico iz Kenije do Zambije, ki mislim da se ji reče tazara…

LP, Uko

Uko, strinjam se, da so Viktorijini slapovi zelo lepi (in ogromno stvari za pocet) vendar ocitno je, da je to edina stvar, ki si jo videl v Zambiji in dalec najbolj skomercializirana. ne mores po tem sodit cele drzave. Napisal sem samo splosno mnenje, ki je prevladevalo v Zambiji (od vseh drzav kar sem jih videl letos v Afirki je bila Zambija dalec najbolj dolgocasna;moj nasvet- namesto Zambije Malavi). Razdalje so ogromne do posameznih atrakcij in razen zivali-poleg slapov-Zambija nima veliko za ponudit. Na zahodu so dolocena plemena vendar je dostop zelo slab. Safariji pa so ZELO dragi (razen ce imas svoj avto ali najet iz Namibije), hostli pa zelo poceni, ce imas sotor (od 3usd dalje).

Tazara(Tanzanian-Zambian-Railway) poteka od Dar es Salama do 200km pred Lusako. Sam sem se peljal do Mbeye-odskocne tocke za Malavi. Vlak je super in pocen-z mednarodno studentsko kartico popust 50%. Hrana tudi odlicna in moznosti za spoznavanje popotnikov ali lokalcev neizmerne. Veliko bolje kot bus ceprav pocasneje.

Matjaz

Moje mnenje o Zambiji je resnično dano le iz Vic fallsov.
100% verjamem da je Malavi mnogo boljsi, ker to pot ze dolgo hvalijo prijatelji iz Namibije, ki naj bi tiste konce kar dobro poznali.
Mi lahko pomagaš kako je z vizami za Malavi in Mozambik?
Za Zambijo, Botswano in Zimbabve vem da lahko jih kupis kar na meji.

Tnx, Uko

Koliko pa pridejo vize za te države? Si imel kakšne probleme s prečkanjem?
A

Mogoce se je v zadnjih petih mesecih kaj spremenil ampak vize za Botsvano in Zimbabve(za tole nisem 100%) ne mores dobit na meji. Za Botsvansko sem placal v Lusaki cca. 5 USD. Zimbabvejsko se pa verjetno da dobit v Livingstonu. Namibijske vize tudi ne mores dobit na meji, najvecji problem pa je viza za JAR, ce je nisi rihtal na Dunaju. Sam sem obupal i raje doplacal let Windhoek-Jo’burg. Na vizo se namrec caka vsaj tri tedne in sele nato jo mogoce dobis. Cena je cca, 45 USD.

Za Malavi vize ne mores kupit na meji ceprav se verjetno da kaj podkupit. Sam sem raje zrihtal vse v Dar es Salamu-priporocam. Cena 75USD, mislim da sem jo dobil se isti dan. V Mozambik nisem sel, vem pa da se da vizo zrihtat v Blantyru. Najlazje , ce gres v Blantyru v en znan hostel, jim prepustis rihtanje vize sam pa gres ta cas na treking v MT. Mulanji kar je cudovito. Cena vize mislim, da je okol 20 USD. Malavi je cudovit in za Etiopijo me je dalec najbolj fasciniral.

Problemov s preckanejem ni blo. Vize so pa nekako takole:
Etiopija cca 50 usd-na letaliscu.
Kenija cca 50 usD-na meji.
Tanzanija 20-25 usd- na meji
Malavi 75 usd- na ambasadi
Zambija 20-25 usd- na meji
Botsvana 5 usd-ambasada
Namibija cca 20 usd- ambasada
JAR- rihtaj na Dunaju drugace se caka vsaj tri tedne, cca. 50 usd

Uganda mislim, da je cca 50 usd.

Matjaz

ziv,

junija je bla viza za Zambijo na letališču 20$, brez slik in podobnih papirjev, podaljsanje je zastonj, ponovni vstop je 1 dolar. Drgac je Tazara zeleznica k povezuje Daar es Saalam in Zambijo, vendar ne glavno mesto Lusaka.
lp,miha

Zanimiva razmišlanja.
Jaz sem bila dol sicer že pred skoraj 13. leti, a mi je ravno Zambija ostala v najlepšem spominu. En mesec backpackanja pon otranjosti je bil neprecenljiv. Vikorijini slapovi, ok, pač nekaj, kar moraš pogledati, a meni nič posebnega. Veliko bolj zanimiv je bil SZ del države, močvirja, vasi iz blata inslame, slapovi lepši od Viktorijinih, nobenega turista, čista divjina. Prevozov ni bilo, zato sva potrebovala po več dni pešačiti, spala sva v vaseh pri domačinih, noro lepo. Nikakor ne bi mogla reči, da je dolgočasna ali da ni kaj videti. Takoj bi se vrnila. Je pa res, da tak tip potovanja ni za vsakega. Če pa si bolj pustolovske narave, pa je fantastično.

Aja, na Tazari so bili ločeni vagoni za ženske in moške, kar je veljalo tudi za turiste. Nekako sva se s kondukterjem uspela dogovoriti, da nama je omogočil spati v istem kupeju, a ko je bila kontrola, naju je pravočasno obvestil, da sem se selila v ženski del.:) Ne vem, ali je še vedno tako.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close