Kam na morje z 2-letnikom
Pozdrav
Iščemo in iščemo, pa nič ne najdemo.
Prosim za pomoč, kam na morje z dveletnikom, da je plaža lepa, morje nizko, da niso kamenčki in skale, da se otrok lahko prosto lepo giblje. Radi bi šli nekam v apartma. Če ima kdo kakšen telefon od koga ki oddaja app in je že sam bil tam z družio, bom vesela za kontakt.
Tudi predlogi so dobrodošli, in sicer na hrvaškem, kraj ni važen, se radi peljemo tudi dalj, da nam je potem lepo
Hvala
Očitno niste videli še morja oziroma poznata samo eno plažo… da take bedarije kvasita.
Pa še nepismene sta za povrh, bogi otroc, ko majo tako razgledane starše :)))
Že samo ime foruma pove “Kam in kako na počitnice” kjer lahko dobiš napotke, izkušnje in koristne informacije.
Sam problem je, da od vaju in vama podobnih, žal ni nobenih koristnih informacij
nisi odgovorila oziromatvoj odgovor je čist mim” skoraj kamorkoli…”
mojca pa sprašuje po predlogih o primernem apartmaju ob primerni plaži, ki jo je tudi opisala…najraje po kakem že preverjenem apartmaju in plaži.
Tako tudi jaz iščem vsao leto prek interneta, izberem si tip plaže, tip bivanja, in približno destinacijo… preberem slabe in dobre izkušnje ostalih. Poiščem slike plaž v bližini in okloci, lego in slike apartmaja, tudi z gogle earth si pomagam in vedno dobim tisto kar sem iskal..in sem na koncu zadovoljen. Nikoli vnaprej ne plačam.
Pač če izbereš samo na podlagi oglasov, ki jih dajo lastniki sami ali celo kakšne agencije…si prej razočaran kot zadovoljen
Kako pa vedve iščete destinacije zase? Ali je vama vseeno kakšna je plaža in okolica? ali je vama vseeno, če mora dveletnik skočiti iz skale v morje, ali vama je vseeno će je betonirana plaža in se dvoletnik ne more igrati s peskom ali mivko, ali vama je vseeno, če ni nobene naravne sence na plaži??? Pa še druge stvari so, ki jih je treba upoštevat, če imaš dvoletnika ali celo dva in več majhnih otrok s seboj…
Sicer pa po vajinem mnenju lahko kar cel medovernet, spoh pa forume ukinemo…saj je itak sam za nesposobneže na tem ali onem področju.
Kaj pa sploh delata in pišeta tukaj? :)))
Pomiri se…
Pisanje je bilo povsem dobronamerno – pač sem hotela napisat, da z dveletnikom ni več nekih hudih težav in da gre lahko tudi kam drugam, da ni nujno ravno na Hrvaško, samo to, da ima možnosti nešteto… In mogoče se bo celo odločila in šla kam drugam… Kaj veš? Saj se ni treba tako obešat na vsako besedo.
Mislim, da če nekdo vpraša nekaj, potem se mu lahko normalno odgovori..Lokacij kamor lahko človek gre je ogromno, je pa res, da če greš z malim otrokom ti je verjetno pomembno, da bo tudi on lahko užival in čofotal po kakšni nizki vodici, kjer ni skal in je primerno za otroke…
Poznam kar nekaj primerov, ko so starši z malimi otroci vprašali na agenciji ali je nekaj primerno za male otroke, pa so bili potem total razočarani…Ali je bilo do plaže dlje kot je bilo rečeno, ali plaža ni bila takšna kot na sliki itd…In potem prideš na lokacijo, pa kaj naj potem delaš, če je višek sezone in ne moreš kar takoj nekam drugam??
Meni se zdi, čisto ok, če nekdo postavi takšno vprašanje in hvala tistim, ki tudi dajo dober odgovor.. Sem zasledila že nekaj lokacije, vendar je pač tako, če kdo želi lahko da dobronameren nasvet naj ga da, ostali pa se bi lahko kulturno vzdržali pametnih pripomb..Takšno je moje mnenje..
Je pa tako, da verjetno ni lokacije, ki bi bila v vseh pogledih najboljša. Vsaj jaz ne vem za nobeno takšno…In sicer, če greš v tujino (Turčija, Djerba..) imaš lahko super plažo, sam letalski prevoz je lahko tudi zelo hiter, si tam prej kot kje na Hrvaškem, je pa tako, da moraš bolj paziti na higieno hrane, pa se čuvati, da ne stakneš kakšne velike prebavne težave, pa lahko je sporazumevanje problem, v primeru da ti otrok zboli itd…Na Hrvaškem pa je tako, da se lahko nasankaš, pa te vtaknejo v kak apartma zelo daleč od obale..in potem vsak dan hodiš z vozilom na plažo…(to se je nam zgodilo na Rabu), ..ali pa je že sama plaža živa katastrofa, da se ne moreš nikjer prav preobleči, iti v senco, skale na plaži itd…
Lahko ti agencija napiše, da je tuš na plaži in primerno za otroke, potem pa prideš tja pa vidiš, da je tuš en, pa še ta pokvarjen, pa da je plaža neprimerna za otroke, saj morajo v vodo po stopničkah ali s pomola, pa še to v globoko vodo..
In tako je potem to, da je vedno dobrodošlo mnenje prijaznih obiskovalcev foruma, ki povejo svoje mnenje o kakšni lokaciji in svoje vtise in mnenje o tem, da lahko potem ostali, ki mogoče niso tako vešči “raziskovanja” po internetu ali pa nimajo časa, dobijo informacijo iz prve roke…
Viv in Ivy pa tako vse že vesta in tega potem niti ne rabita brati…
Saj se nisem obešal na vsako besedo, saj nisi nič koristnega napisala…
Sicer so za 2-letnika večje težave poiskati primerno plažo kot za kakšnega 3-6 mesečnika, ki še niti ne hodi ali tudi ne plazi. Za 3-mesečnika je praktično vseeno kakšna je plaža, ker se sam ne bo tam igral…pomembna je le naravna senca v bližini…za 10 letnika je pa že več možnosti in večja izbira primernih plaž.
Nisi pa mi še odgovorila kako in kakšne destinacije ti zbiraš in za kolk stare otroke?
“Nisi pa mi še odgovorila kako in kakšne destinacije ti zbiraš in za kolk stare otroke?”
Imam dve hčeri, starejša je stara 3 leta in pol, mlajša pa 10 mesecev.
Kaj je zame dopust – to, da greš nekam, kjer še nisi bil, spoznaš nove kraje,ljudi, običaje, si ogleduješ znamenitosti… Odkar imava majhne otroke, sva naredila manjši kompromis in zaenkrat izbiramo destinacije, ki so ob morju, tako da je za vsakogar nekaj – ogledi in potepanje za naju ter čofotanje v vodi in igranje na plaži za otroke.
Potem je pa enostavno – vzameš v roke zemljevid in pogledaš, kaj je primerno. Naredimo si plan poti, glede na to, kaj bi si radi ogledali. Kampe izbiramo takšne, da so ob morju in če je le možno, imajo bazen. Potem pa improvizirmo…
Zaenkrat smo z otroci obdelali Sicilijo, Malto (spali v apartmaju), Jonske otoke (Krf, Lefkas, Kefalonija in Zakintos), letos gremo na Sardinijo.
No, torej le izbiraš destinacije, ki imajo primerne palže za tvoje otroke, tako kot jih jaz izbiram in jih tudi mojca izbira.
Hmmmm drgač si pa naštela kar 7 destinacij v tujini katere si obdelala z otrokom. S tem da kampiranja ne štejem. (razen če ste kampirali na poti na sicilijo. Z drugimi besedami pomeni, da greste vsako leto 2x na dopust v tujimo, do sedaj z enim otrokom, kar je bistveno lažji, letos pa prvič z dvema.
Kaj je res pa veš le ti 🙂
Destinacije takole:
2005/avgust – Sicilija (kampiranje in ja, na poti tja smo kampirali v Kalabriji, eno noč) – celo slike so v albumu, če se še kje na travelu najdejo albumi – evo:http://travel.over.net/svet/galerije2/album132
2005/november – Malta
2006/avgust – Jonski otoki: Krf, Lefkas, Kefalonija in Zakintos (kampiranje)
2007 – za pokušino, kako gre z dvema, smo šli na Šobec in v Vinico, čez 10 dni gremo pa na Sardinijo.
Happy?
In še 1x – samo hotela sem napisat, da se ne preveč obremenjevat kam in kako… ampak nima smisla.
Sicer pa: mivka na plaži, nizka voda, apartmaji ob morju: Lopar na Rabu 🙂
Pa kako to, da Mojce ni zmotil moj odgovor, ampak vse ostale?
Sicer je tole izven teme, ampak vseeno…
Viv le kot komentar,da sem prepričana, da vam bo na Sardiniji všeč. Tudi mi smo potovali tja pred nekaj leti in glede na to kaj si napisala o vaših dopstih, bo dovolj zabave za starejše- ogledi in mlajše- čofotanje. Nam je bila edina zoprna zadeva trajekt na Korziko, ampak se da zdržati.
Lep dopust!
fan
Hvala, fan… Me je že zaskrbelo, da bo spet plaz kritik name 🙂
Mi imamo trajekt iz Livorna in nazaj tudi na Livorno, pa vzeli smo kabino, tako da ne bi smel biti večji problem. Gremo pa en skrajšan krog, najptrej na S, Costa Smeralda, potem ob obali, na Z strani do Costa Verde (si ful želim na sipine, ha ha), potem pa prečimo po AC na Golfo di Orosei in počasi nazaj domov.
Forum je zaprt za komentiranje.