Zakaj je bolj fajn iti na morje npr. v Turčijo kot na Hrvaško?
Pred leti sva šla s partnerjem na morje v Tunizijo. Ok, saj je bilo v redu, samo navajeni hrvaškega morja, njihovih borovcev, morja, mi njihovo morje ni ravno blizu, da ne govorim o peščenih plažah, ki na fotografijah sicer izgledajo super, v resnici pa si pač pod tisto marelo, veter nosi mivko naokrog. Bazen pred hotelskim kompleksom pa natrpan.
Zdaj razmišljala, da bi vseeno poskusila še kako Grčijo, Turčijo, morda Ciper ali kaj podobnega. Pa me zanima, kaj vam je bilo všeč (bolj kot na Hrvaškem)?
Zato, ker je bolj fensi 🙂
Meni so grški otoki zelo všeč, sem jih kar nekaj dala skozi, ampak mi je tudi Dalmacija zakon, še bolj kot Grčija.
Turški in tunizijski masovni hotelski turizem mi pa nikakor ne potegneta. Pravzaprav se mi zdi tako preživljanje dopusta nočna mora. Pa sta mi obe državi sicer všeč, Turčija in istanbul sploh.
Če se hočem izležavat na plaži, prebirat knjige v senci borovcev, pa da mi pri tem mivka ne zleze v vsako odprtino in da se ne spražim na 40 stopinjah, in če se hočem kopati v čisti vodi, ne da moram pri tem najprej hoditi 500 metrov, potem je hrvaška obala definitivno najboljša izbira.
Bila na Kreti, Cipru … bi šla še kam. Kaj je fajn? ja to, da vidiš kaj novega. Da se pelješ na Ciper, da boš tam ležal na plaži, je meni brezveze. greš zato, da kaj pogledaš: magari naravne znamenitosti, tudi kakšne muzej … Pač glede na interes.
A tudi na Hrvaško grem rada. Tam so plaže zelo lepe (takšne pač najdemo, vse niso), blizu je in poceni. Prav tako pa tudi tam lahko vedno kaj novega vidiš, pogledaš. Tudi na Hrvaškem gremo še kaj pogledat, ne samo na plažo ležat.
Meni je ostala v spominu Turčija okoli Kemerja (kot Dalmacija, in pa okoli Beleka, zaradi arheoloških ostalin) – ampak sem bil maja.
Sharm El Sheik – zaradi ribic pred hotelom in v narodnem parku. Niso bile umetne, in pred hotelom jih je bilo več, kot sem jih videl v Jadranu v vsem življenju. Oktobra.
Grčija – svinjsko vroče, julija, nobene pametne sence. Bi šel še enkrat, ampak ne jul-avgust.
Za poletni dopust ga po moje ni čez Hrvaško. Bicikel na streho, poiščemo plažo s senco in sem zmagal.
Zato, ker je življenje kratko, novi kraji prinašajo nova doživetja.
V mlajših letih sem neštetokrat počitnikovala v Umagu, pa v Poreču, vsi ti dopusti so se zlili v en deja vu…
Kasneje še v teh malo bolj oddaljenih, a še vedno zelo dostopnih krajih, vsak je bil unikatna izkušnja. Grčija s čudovitimi peščenimi plažami, prijetnim vetričem, božansko hrano in zanimivimi izleti. Egipt s fascinantno zgodovino, zanimivimi plažami, raj za potapljanje. Tunizija s super mivkasto plažo in nizko vodo za namakanje in čofotanje, kvalitetni izleti. Pri Turčiji plaže ne morem pohvaliti, je pa izlet v Kapadokijo odtehtal vse, pa mestni vrvež, sprehodi do mesta.. (kar je pa slaba stran afriških počitnic, tam tega ni)
Ko bo čas, denar in volja, pa še kam dlje, komaj čakam. 🙂
Turčija in Tunizija nista isto kot Hrvaška ali Grčija.
Bila sem že povsod, turški in tunizijski stil nista zame. Meni je všeč aktiven dopust, ko gremo v Dalmacijo, smo vsak dan na drugi plaži, prav tako na grških otokih. Vzamemo hotel in samo zajtrk, potem pa raziskujemo njihova mesteca, plaže, kulinariko. Grško morje tudi diši:))) In lepo ter čisto je.
Forum je zaprt za komentiranje.