Najdi forum

SAFARI TUNIZIJA

Če je že bil kdo v Tuniziji, naj mi prosim da kakšen pameten nasvet – kako je tam, kaj naj vzamem s sabo, …

Se boš super imela. Za na safari vzemi dolga krila ali hlače, ne prekratkih majčk. Pa ne to zaradi mraza ampak ker te bodo v notranjosti dežele domačini zelo čudno gledali, če boš imela odkrite preveč “kože”.
Pa ne pozabi tabletk za zaprtje, te bo ziher “pregnalo”.
Fajn se mej. LP

Živjo,

zelo drugače in lepo. Hoteli so večinoma super, svetujem, da imaš v hotelu all inclusive, ker zunaj vsaj zame ni primerno za jest. Okolica hotela (kar ne spada v hotelski vrt) in mest pa je neurejena in zasmetena.
Puščava, kamele, puščavska mesta…. to pa super. Bila sem tam na poročnem potovanju za 3 tedne in sem res uživala. Vsi so bili do mladoporočencev pozorni – pripravijo majhna presenečenja: npr. v hotelu sva dobila košarico s sadjem, šampanjcem in dvema kozarcema; ko so nama pospravljali sobo sva dobila posteljo vsak dan posuto s cvetjem in rjuhe zvite v obliko vrtnic itd…
Midva sva imela all incl. in nisva imela problemov z drisko. Je pa dobro če vzameš kaj proti temu. Pazi: voda ni pitna, zato pijte le ustekleničene zadeva.
Uživaj,

Ria

Ojla!
Midva s fantom sva bila lansko leto na safariju v tuniziji in je bilo prav fino.Sicer je blo februarja še premrzlo za kopanje v morju, so imeli pa zato hoteli bazene, tako da ni blo problema.Kar se tiče pa samega safarija je pa tako.Zjutraj zna bit zelo hladno, ampak se čez dan kar otopli.Tako da si lahko podnevi v majčki s kratkimi rokavi.
Na samem jahanju kamel si pa lahko sposodiš njihovo tradicionalno obleko in tisti šal za okrog glave.Ta šal zelo pomaga, sploh če piha veter.
ja, kar se tiče pa nakupovanja in glihanja cen pa tole.Trgovci so samo moški tako da padajo na ženske čare.Tako da , če si slučajno blond, pa če maš še dolge lase ne bodi presenečena, če ti bo kdo namignil, če bi šla z njim v posteljo.Seveda bi v zameno zato dobila kakšno leseno kamelo al pa kej tazga.Obvezno je glihanje, vsaj v hamametu, ker na samem safariju tako nimaš kaj za kupit.
V glavnem kot so že napisali, njihova hrana, ki jo lahko dobiš tudi v hotelih se je men zdela kar mal preveč začinjena, vodo je treba obvezno kupovat ustekleničeno.Pa še to, če kupuješ vodo na štantih ob cesti preveri, če je steklenica originalno zaprta, ker domačini ponavad v flaše nalivajo kar vodo iz pipe.
Drugače pa obvezno probaj njihovo fanto-msilim, kot bi pil direktno iz pomaranče.
Pa še to, v sahari pazi predvsem na fotoaparate in kamero, da ti ne padejo v pesek, ker potem lahko fotoaparat al pa kamero kr stran vržeš!
No, za začetek imaš dovolj, če te pa še kaj zanima pa vprašaj.

hej!
jaz imam še vprašanje:)
s fantom želiva septembra v tunizijo, ampak tako aktivno varianto kamele, štirikolesniki, safari in vse pa me zanima kako ste si vi zbrali aranžma..mi2 ne veva ali naj čakava na last minute ugodno varianto ali naj vzameva kar zdaj..pa tudi ali vzameva all inclusive pa je safari že vključen..ali nek normalen pol penzion aranžma pa si tam posebaj vse to doplačava??
hvala za nasvet!
lp nina

nism čisto 100% vendar kolikor smo lani gledali po agencijah ter glede nato kar mi je folk povedu k je bil lani dol, ni nikjer v nobeni ceni vključen safari, povsod so bila doplačila.all inclusive je ponavad za hotel pa hrano pa prevoz. a se motim? do sedaj še nisem zasledila hotela v tuniziji ki bi bilo v ceni tut safari.

nism čisto 100% vendar kolikor smo lani gledali po agencijah ter glede nato kar mi je folk povedu k je bil lani dol, ni nikjer v nobeni ceni vključen safari, povsod so bila doplačila.all inclusive je ponavad za hotel pa hrano pa prevoz. a se motim? do sedaj še nisem zasledila hotela v tuniziji ki bi bilo v ceni tut safari.[/quote]

Sicer nimam izkušenj z AI hoteli. Bi pa rekla, da se AI v hotelu nanaša na hotelske storitve. In safari po moje glih ni hotelska storitev.

Evo ti nekaj zate.
http://www.via-vita.si/

Ali ima kdo kakšne izkušnje s safarijem “Po sledeh Berberov” in počitnice v Tuniziji. Ne prenašava velike vročine, rada pa bi se kopala vsaj v hotelskih bazenih, ker bo morje takrat verjetno še hladno. Ali bi bilo glede na najine želje v redu, da greva na potovanje konec maja ali v začetku junija?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close