Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Pegasos resort Turčija

Pegasos resort Turčija

Včeraj smo se vrnili iz Turčije, Pegasos resort v Incekum. Hotel ni vreden 5 zvezdic, niti ne denarja, ki smo ga zanj odšteli. Kljub temu, da je višek sezone, si hotel na takšnem nivoju ne more privoščit takšnih spodrsljajev. S tem predvsem mislim gonjo za ležalniki, ki so ob 7 uri že vsi zasedeni, slaba čistoča na bazenih, zjutraj so pepelniki polni čikov, če pa je tu in tam kateri prazen, ni nikoli očiščen, v koših ležijo ostanki hrane, na katerih se potem cel dan podijo muhe, da o smradu, ki se širi iz koša sploh ne govorim, pod ležalniki so smeti od prejšnjega dne, itd. V jedilnici se skoraj vedno usedeš za umazano mizo, saj je tolikšna gužva, da natakarji sploh ne utegnejo, niti se ne trudijo, da bi s prtov očistili ostanke hrane prejšnjih gostov in namestili nov pribor v stojala, ki so na mizi v ta namen. Tako, da potem sam iščeš pribor po drugih mizah ali si ga greš iskat na natakarjevo mizo. Meso pečejo zunaj na žaru, če ga hočeš dobit, se postaviš v vrsto in potem se vije jara kača tudi do deset minut, da se pridrsaš do njega – ga počasi pečejo in se ne trudijo kaj veliko, da bi ga imeli na zalogi. Zelo redko pa znotraj dobiš kakšen košček mesa, razen ribe, ki pa je večinoma bila zelo nekvalitetna s polno drobnih kosti v neki omakci. Pri hrani predvsem prevladuje pleskavica, hrenovke, pomfri – tega je na zalogi dovolj tudi pri bazenu, zelo radi pa to postrežejo kot glavno mesno jed tudi pri kosilu. Kar se tiče predjedi in solat je izbira dobra. Tudi lubenic in melon je v izobilju.

Sobe so lepe, čiste, klima je centralno vodena. So bile pritožbe s strani gostov, ki so imeli sobe na vzhod in jim je cel dan nabijalo sonce. Mi smo imeli na zahod in je bilo v redu. Plaža je sanjska, v bistvu smo redko kdaj imeli tako lepo plažo. Animacije za otroke v slov. jeziku in zelo dobre. Nas odraslih animatorji niso navdušili.

To so naši vtisi iz letošnjega dopusta, za katerega smo odšteli 1820 € za 2 odrasla in 1 otrok do 12 let, v višku sezone, pri 45 st. celzija, v hotelu 5 zvezdic in z oceno na holiday check 5,4. In tako smo se na lastni koži prepričali, da smo v prejšnjih sezonah za manj denarja, dobili enako ali bistveno več.

Tudi moja druzina se je na podlagi foruma in holiday checka odlocila za selge beach. Cela creda se nas je ob dveh zjutraj trudila dobit cimprej sobo, ampak turki komplicirajo, zavlacujejo, ne vem, mogoce tudi zajebavajo goste. V glavnem hotel ni nikoli vreden 5*, res pa je da je bilo hrane na pretek,ampak to meni ni prioriteta dopusta,da se tam naziram. Mogoce bom se kdaj videl Turcijo,al pa tudi ne, mi je cisto vseeno.

Tudi nam ni bila prioriteta nažiranje, še posebej ker smo vsi športno aktivni in nam tudi pri ne več rosnih letih ni vseeno za postavo. Kot sem že rekla, ni problem v hrani, vendar da prevladujejo klobase, pleskavice pravokotne in okrogle oblike, pomfri in kečap v hotelu najvišje kategorije, s tem pa se enostavno ne morem strinjat. Pa tista norija za ležalniki! Če bi še en dan ostali tam, bi se mi še tisto, kar je bilo v redu, zasralo. Pri nas je glede leta aviona in sob vse štimalo, sem pa na sosednjem postu brala, kaj vse se je dogajalo v Selge beach in se strinjam, da ste doživeli še slabše kot mi. Naj napišem še to, da smo tokrat bili že desetič na dopustu v all. incl., od tega 5 x v Egiptu, 3 x v Turčiji in 2 x v Tuniziji, vendar smo samo v tem hotelu doživeli razočaranje. To nisem napisala kar tako brez veze, da bi se zjokala, ampak zato, da ostalim povem kaj lahko od njega pričakujejo, da dobijo neko realno sliko, ker hotel ni poceni. In glede na dosedanje izkušnje lahko zelo dobro primerjam hotele med kategorijami, ceno in ponudbo. Nikakor pa to ne pomeni, da sedaj komu solim pamet naj ne gre v Turčijo, kajti navsezadnje smo se dvakrat tam imeli izvrstno, tokrat pa smo izbrali napačen hotel. Nam ta masovni turizem hama hama hamburgerjev, ensotavno ne odgovarja. Pa kot sem že zgoraj napisala, ni bilo vse samo v hrani. Je še npr. tu med drugim tudi fitnes, ki je kar dobro opremljen, vendar brez klime in to pri 45 st. ! In še mnogo drugega, kar ne sodi v ta rang hotela.

Tudi mi smo bili letos že drugič v Pegasoss Resortu, počitnikovali smo v začetku Junija in takih problemov, kot jih opisujete nismo imeli. Mogoče je bila hrana glede na lansko leto malo slabša, drugače pa sem že prvi dan na plaži poskrbel za ležalnike, daš pet evrov Osmanu in je zadeva urejena za naslednjih par dni. Niso najboljši niso najslabši a za tak denar je to to.

joe69 – ti si bil tam v začetku junija, mi pa smo bili 15.7. ko je bil hotel poln do zadnjega kotička. Da smo bili v višku sezone, se nam je tako poznalo že v denarnici, nikakor pa ni pošteno in opravičljivo, da se nam je to potem poznalo še v hotelskih storitvah. Mi smo plačali polno ceno, oni pa niso bili sposobni obvladat maso gostov, ki so jih sprejeli. V našem primeru podkupnina ni kaj dosti pomagala, ker so bili ležalniki že do sedme ure vsi zasedeni, Osman (če mu je tako ime, ker ne vem) pa je prišel okrog pol osmih. Glede na tvoj zadnji stavek “a za tak denar je to to” in nižjo sezono sklepam, da si verjetno plačal precej manj kot mi in glede na manšo zasedenost hotela, ti popolnoma verjamem, da si bil zadovoljen. Pa si bil v Incekumu ali mogoče v Side, ker je tam še en Pegasos?

Mi smo se vrnili 9.6.2011 nazaj iz Turčije, in sicer je to prvi del letnega dopusta, drugega imamo konec julija in začetek avgusta.
Naj povem, da smo za aranžma plačali vse skupaj 1587 evrov za tri, dva odrasla otrok 12 let, imeli smo suito, balkon dve kopalnici, dve ločeni sobi, hodnik, drugače bi bil aranžma cenejši za 100 evrov.
Seveda se s teboj v celoti strinjam glede tvojih navedb. Zato tudi mi razmišljamo, da bi drugo leto odšli v Side, vendar je to le ena od možnosti.
Naj ti še povem, da je od 15.6. naslednje 14 dni v hotelu potekala vsako letna prireditev Summer Splash, kjer se zbere mladina in žurira do onemoglosti do 3000 mladcev, zato osebju hotela po tem malo ,, feder dol pade,,. Vendar tudi to ne more biti opravičilo hotela, saj si svoje počitnice pošteno plačal.
Vsaka informacija glede hotela v kraju Side pa bi bila dobrodošla, saj bo odločitev potem lažja. Pogovarjal sem se z eno prijateljico, ki je bila letos tam na dopustu in hotel pohvalila.
Nikakor pa nisem imel namena zagovarjati hotela zaradi slabih uslug.
Vsako mnenje je dobrodošlo, saj je potem odločitev lažja.
Lepo pozdravljen.

Tisti žurerji naj bi bili avstrijski maturantje, tako mi je povedala slov. animatorka ??? Za Pegasos v Side sem tudi jaz slišala pohvale, vendar spet z majskega termina, ko še ni bilo gužve. Mi smo se peljali v ta hotel na poti domov po slov. turiste. Okolica izven hotela je zelo urejena, raven teren, na novo asfaltirana cesta s kolesarsko oz. tekaško stezo, tako da nas je v bistvu kar malo zbodlo, ker v Incekumu po tistih razdrapanih pločnikih res ne moreš nikamor – predvsem smo želeli zjutraj kašen tek, pa ni bilo pravega terena. Kar se tiče hotelskih uslug, so si verjetno zelo podobne. Plaža pa je v Icekumu, kar se našega okusa tiče, boljša, kajti nam odgovarja rahlo padajoča, v Side pa je hitro padajoča.

Jaz v Pegasos ne bi šla več, ne v tega ne v onega. Mi je pa padel v oči htl. Alibay v Side (kakšen km od Pegasosa), ki je cenovno ugodnejši in kvalitetnejši. To so mi povedali slovenci, ki so lani tam dopustovali in niso mogli skriti razočaranja, ker so se letos odločili za Pegasos. Tako malo v premislek, če te še vleče v te konce. Nam se nekako ne ljubi več teh hotelskih variant, smo se malce naveličali. Letos gremo prvič na križarjenje in če nam bo všeč, mogoče bi drugo leto šli za glavni dopust. Pa še v smeri kampinga malo razmišljamo, pa kaj vem, enostavno ne vem več kaj bi sploh radi.

Ko to pišem, vi nekje uživate, upam, da ste tudi tokrat dobro izbrali.

Ravno včeraj smo se vrnili z nekaj dnevnega popotovanja po Bavarski, jezera, gradovi… imaš kaj videti, vendar so bili ogledi organizirani preveč po Nemško, red in disciplina, kot narod znan po natančnosti ne pozabijo nič zaračunat, pa čeprav po evro ali dva a na koncu se nabere, tako da tudi taka oblika počitnic ni poceni.
Priporočila oz. nasvete iz tvojega pisanja bom upošteval, čeprav za naslednje leto ne vemo še nič. Lahko pa potrdim tvoje ugotovitve glede načina preživljanja družinskega dopusta, kamping, apartmajski turizem, križarjene, izleti, na koncu sem tudi jaz prišel do enakega zaključka, da tudi mi ne vemo več kaj bi radi.
V upanju, da bom jaz in vsi ostali, našli to kar iščemo glede dopusta in o tem pisali le o dobrih izkušnjah te lepo pozdravljam.

Jaz sem bila v Pegasos resortu lani tretji teden oktobra in je bilo fantastično. Temperature čez dan do 30, zvečer je malce zahaldilo. Hrana super – res velik, izbor, gužva srednja.
Plaža urejena, čista, ležalnikov dovolj za vse.

Rada bi pripomnila še da v Turčijo, Egipt, Ciper in podobno nima smilsa hodit junija, julija in avgusta. Sama obiskujem te kraje v jesenskih ali zimskih časih. Verjamem, da je gužva in da stvari ne štimajo tako kot bi morale.

mi smo tudi bli v resortu, leta 2010 in je bilo super….bili pa smo v prvi polovici junija, bila je gužva, vendar še v mejah normale…temperature so bile pa že zelo visoke, tudi do 40C, za letos se odločamo za Worda in sicer že v začetku maja….cena pa tudi ni pretirana za 4člansko družino (6 in skoraj 2 leti) pride 944 eur.

Kako je kaj v Turčiji v sredini meseca maja= Koliko stopinj ima morje takrat? so bazeni praviloma ogrevanj?

Zoki,

v Turčiji (Alanya) sem bil osebno že na začetku meseca maja, sicer leta 2009, vendar se verjetno podnebje/klima ni od takrat spreminjala (hehe – hec).

Mi smo imeli okrog 10 maja tudi po 35 stopinj, res pa je da je morje okrog 2 – 3 stopinje hladnejše zjutraj in zvečer kot v top sezoni poleti. Še vedno pa se živo spomnim da je bil pesek tako vroč da sem bos tekel do morja da sem noge ohladil 🙂
Se splača! Osebno priporočam hotel Yallihan, direkt na plaži, hrana top.

----- [b]Potuj poceni z letalom:[/b] [url=http://poceniletalskekarte.si]poceni letalske karte[/url] na [url=http://bit.ly/10HJOpn]Poceniletalskekarte.si[/url]

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close