Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Egipt – varnost

Egipt – varnost

Naša najstnica (17) si od malega želi v Egipt. Naslednje poletje ima sicer maturantski a, ker si ne želi na to pijančevanje, bi šli kot družina v Egipt. Zdaj me pa zanima, glede na stanje tam doli, ali je sploh varno tako potovanje ? Katero agencijo izbrati ? Na kaj biti pozoren ?

O Egiptu je bilo toliko napisanega, da nima smisla še enkrat vse od A do Ž ponavljat. Nobene panike. Če pa greš na potovanje po Egiptu, bo pa že agencija vedela kako in kam. V lastni režiji tudi jaz ne bi tavala od Kaira do Sharma. V Egipt hodimo od leta 2004 in tudi letos še gremo, pa se nam ni še nikoli nič neprijetnega zgodilo. Tvoja varnsot pa ni odvisna od agencije temveč od vas samih. Tudi na Hrvaškem se je letos zgodil umor, pa še zdaleč ne predstavlja nevarnosti.

Ravno sem se vrnila iz Egipta in to ravno na soboto, ko je bil referendum in največji protesti (15.12.). Prav nikjer niti za minuto se nisem čutila ogrožene, priznam da me je bilo malo strah na začetku, ampak res je za turiste dobro poskrbljeno. Seveda bi bila zgodba drugačna če bi ”nos” rinili med protestnike. Pač pamet v roke in ni problema.

lp

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close