Krompirjeve počitnice
Ali mi lahko kdo svetuje, kam naj se odpravimo na krompirjeve počitnice?
Letos smo se imeli na morju (v Turčiji) res krasno, pa bi si radi tudi v jeseni narisali malo poletja. Zanima me, ali je kdo že bil v tem času npr. v Egiptu, ali se je kopal v morju, je voda znosna, koliko stopinj (približno) je bilo čez dan, zvečer… Skratka, vedno hodimo samo čez poletje, v poznih jesenskih mesecih smo jo do zdaj mahnili vedno kam drugam. Zdaj pa se nam je zahotelo morja, sonca… Je to, kar želimo, na Mediteranu sploh mogoče?
Hvala vsem, da ste si vzeli čas in krasen dan vam želim!
Hvala, 0109!
V Egiptu smo sicer bili že nekajkrat, vendar vedno poleti, tako da me je skrbelo, ali se bomo lahko kopali v morju in ali bo še dovolj toplo za poležavanje na plaži. Zdaj sem malo potolažena…
Je pa res, da nas je Egipt čisto prevzel – s koralnim grebenom, ribicami, s svojo lahkotnostjo, ljudmi…
Mislim, da je odločitev padla… Hvala.
Tokrat gremo že sedmič za krompirjeve v Egipt. Morje cca 27 st., čez dan 31, 32, skratka vreme krasno. V Sharmu pazi kje boš zbirala hotel, ker če piha, se ti lahko zgodi, da kopanja ne bo. Zberi Old Sharm ali Ras um El Said ali Hadaba, nikakor pa ne Naby ali Dahab, ker tam stalno piha, pa tudi za kopat ni morje na tem področju povsod primerno(preplitka voda). Iz izkušenj povedano – smo bili v hotelu Mexicana, ima dve plaži – peščeno in s koralnim grebenom. Dva dni je bila plaža koralni greben zaprta, ker je tako pihalo, da so bili tam varnostniki, dočim na peščeni plaži v Old Sharmu, vetra še opazili nismo.
Mi se zadnja leta odločamo za hotele s peščeno plažo, ker nam to bolj odgovarja. Na koralni plaži smo bili v hotelu Three Corners Kiroseiz, ki ima obe plaži. Peščena je v Old Sharmu, kjer je zavetrje. Na obeh plažah so restavracije, bari, brisače, tako da je res super, lahko cel dan uživaš in res je odlično. Busek pa tako skoz vozi in to niso dolge razdalje. Priporočam.
Baje tudi zelo dober Iberotel Fanara (v tem nismo bili).
Če izbiraš kaj cenejšega, je to lahko Mexicana hotel, ki ima tudi obe plaži. Tudi ta ima peščeno v Old Sharmu, vendar si jo deli še z dvema ali tremi hoteli. Na plaži ima restavracijo, vendar četudi imaš all. incl. tam ne dobiš hrane – moraš plačat. Za all. incl. pa dobiš samo brezalkoholne pijače, pa še to malo bolj skromno točijo, je pač hotel s 3-4 zvezdicami in ceni primerna ponudba.
Nikakor pa ne priporočam htl. Laguna Vista, ki je na fotografijah božanski, ima koralni greben, vendar se v enem tednu nismo niti enkrat kopali, ker je preplitka voda, polno trave,…
.
Sicer o izbiri hotela poglej na forum “Moj Sharm” imaš res dobre opise hotelov in vse informacije, ki jih potrebuješ.
Mi pa letos ne gremo v Sharm ampak v Hurgado.
PRIPOROČAM
Krompirjeve počitnice na deželi v Laškem v vili AINA, kjer imajo vsako leto poseben paket:
http://www.vila-aina.com/krompirjeve-pocitnice.php
Okolje je mirno obdano z naravo, zraven so terme Laško, 10 min vožnje so Rimske terme in mesto Celje, skratka idealen kraj za družine, pare in posameznike.
Pa tudi cene so zelo ugodne.
LP
Marija
Forum je zaprt za komentiranje.