Solo počitnice
Vsi solo (po)potniki, se priporočam za vaše izkušnje, kontakte, nasvete, male trike glede tega, kako najugodneje rešiti problem solo počitnikovanja. Sama si namreč za počitnice rada privoščim kaj lepega (oddih v toplicah, all inclusive, križarjenje, ipd.), pa imam večen problem, da moja družba ne želi nikamor, ne želi isto kot jaz ali pa (največkrat) tega denarja pač nima. In tako mi ostanejo samo še nemarno dražje ponudbe, kjer so single supplements tako visoki, da potem pa že mene zaboli v denarnici (na koncu pa znaš pristati še v neki mali sobici, zatlačen v nek kot hotela). Na razne last minute ponudbe tudi lahko kar pozabim…
Obstaja kakšen trik? Posebni ponudniki prilagojenih potovanj? Kje se da dogovorit za cimra, recimo (in koliko se to splača)? Poskusila sem tudi že tujo agencijo za single travellers, vendar v ZDA – je kaj podobnega kje bliže?
Je kje kakšen portal, kjer se tovrstni ljudje “srečujejo” in celo dogovarjajo za skupno počitnikovanje?
Morda bo bolje ,da si odgovoriš na vprašanje ali tvoja družba ne želi istega, ne želi nikamor, ali, nima denarja, ali preprosto ne želi s teboj. Glede na vzvišen ton tvojega pisanja, bi rekel, da ne želijo s tabo. Res je, da se samska težko “prilepi” k kakšnemu paru in , da ga ta potem prenaša kak teden, družba samskih zafrustriranih žensk pa tako vemo kaj pomeni. Torej nasvet: najdi si moškega (če seveda še ni prepozno) in bodo skrbi izginile.
Avstrijski Hofer Reisen ima na svoji spletni strani tudi ponudbo “Single ohne Zuschlag”, se pravi brez doplačila za enoposteljne sobe. Ponudba sicer ni ne vem kako široka, mogoče pa vseeno najdeš kaj zanimivega zase. Je pa (za Neavstrijce) obvezno plačilo preko neta s kartico.
Mi smo parkrat koristili Hoferjevo ponudbo za pardnevne izlete, še ko so bila pri nas Hofer potovanja (mi je žal, da so jih ukinili), zmeraj vse zelo v redu in dokaj ugodno.
Preskočil bom nekatere nasvete in sporočam, da sem bil že večkrat na dopustu – potovanju z agencijo in da je le tam veliko samskih, in smo se vedno zelo lepo ujeli. Na potovanju smo si delili prosti čas in smo se imeli preprosto fajn. Veliko novega in doživetega.
Če pa želite samo ležanje na plaži, pa je tudi družba ponavadi vsaj za nekaj časa odveč, saj gre za odklop.
Ime agencije?
Ni važno, izberite si cilj in se odpravite v doživetja. Za tri dni, en teden, še bolje za nekaj tednov.
Srečno!
Forum je zaprt za komentiranje.