BARBARIGA
Se že vnaprej opravičujem, ker verjetno ne bom objektivna, saj imamo vikend tam in hodim v Barbarigo že več kot 20 let. In je ne menjam za kaj drugega…
Je pa res, da sem v tem času odkrila prostorčke, ki jih “navadni” turisti ne najdejo, mir na plaži tudi v višku sezone, spoznala domačine in ljudi v slaščičarni, na “moji” stojnici s sadjem…
Pa tudi velika razlika je, ali si v apartmajskem naselju, kjer je poletni blazno vroče ali pa na parceli, kjer zvečer ni odveč trenirka na dolge rokave.
Drugače pa ni Barbariga nič posebnega, čisto povprečno turistično naselje, so lepša in boljša, z več zabave…pa tudi slabša.
Mene je zanimal kar tako, kaj si ljudje mislijo o tistem koncu. Tudi moji starši imajo vikend v Peroju cca. 18 let, tako da sem vasko leto tam in se i dopade. Kopat se hodmo v Staro Barbarigo malo stran od pomola. Kam pa vi? Letos me je mož enkrat nahecal, da sem šla na plažo v novo barbarigo. Groza. Za vse okrog sebe sem vedela, kaj so delali, kaj bodo jedli …..
Tudi mi poznamo razne skrite kotičke. Moj sladoledar je pa v tisti slaščičarni, ki je na tisti strani, kjer je naselje.
Oglasi te se še kaj. Imate vikend prav v Barbarigi ali kje drugje?
V Barbarigo hodim že kar nekaj let zapovrstjo in mi je zelo všeč.
Zame je najlepša plaža in tudi morje na FKK.
V stari Barbarigi se pa da pri domačinkah kupiti tudi cenejšo zelenjavo samo vprašaj in ti bodo z veseljem postreble.
Jaz imam vrstno hišico v zadnji vrsti naprej je pa samo še prostor, kjer je disco.
Imej se lepo, saj je v Barbarigi vedno lepo.
Prvič sem bila v Barbarigi leta 1980, ko smo bili še vsi “domaći”, ko se še ni vedelo o kakem apartmajskem naselju in smo o asfaltu od Peroja naprej samo sanjali. Pa je bilo vseeno lepo.
Mi imamo parcelo malo naprej od naselja proti Betigi, najbližja pot z avtom nam je mimo marketa Loris naprej v goščavo. Če katera ve, kje so ostanki stare cerkve, čisto tam blizu smo mi.
Dolga leta smo se kopali v stari Barbarigi na pomolu, zdaj pa že dve, tri leta en zaliv naprej pod borovci. Na novo plaži, na Morič pod trgovino me sploh ne mika; ni mi ravno všeč, da mi drugi prek rame berejo časopis…
Joja, letos ste pa verjetno uživali, ker je bil disko zaprt:-)
Ja, moja slaščičarna je “Tropicana”, kjer nam vedno prihranijo dobro mizo za gledat dirke F1; moj dragi pa me tudi rade volje podkupi s kakim sladoledom, da mu delam družbo.
Kakorkoli, Barbariga, dopust in morje, zame je to nekaj najlepšega.
Mi z diskom nimamo velikih težav, ker izgleda, da smo ravno na pravi lokaciji in se k nam v stanovanje nič ne sliši. Bolj se pritožujeno oni, ki dopustujejo zgoraj na hribu in se odbija od zidov prav v stanovanja.
Vedno se sprašujem, zakaj je v slaščičarni Tropicana toliko gužve, v oni malo naprej v naselje pa vedno sameva, ali imate vi kakšen pravi odgovor?
Če ne prej, se vidimo ko bo spet v Ljubljani dolgčas.
lp
No, disko nam sicer ne dela problemov, čeprav slišimo glasbo, kadar deluje. Ampak še vedno samo malo, če si res pozoren. Bolj jo slišimo iz Betige, pa tudi ni moteče.
Kaj vem, ko sem na dopustu, me take stvari niti pod razno ne motijo.
Zakaj je gužva v Tropicani? So prav prijazni natakarji, ustrežljivi in imajo približno mero, do kje je še prijaznost, kje pa se že začne vsiljivost. Zapomnijo si obraze, te z veseljem pozdravijo, ko te v sezoni prvič vidijo (ali pa se res dobri igralci), 2x prideš gledat F1, ti za tretjo dirko že sami hranijo mizo…in predvsem so hitri in ob vsem drenu imajo pregled, kaj se pri kaki mizi dogaja, kdo odhaja, kdo je prišel…
Nam so se kako leto nazaj zasmilili v oni drugi slaščičarni, in smo šli za spremembo tja. Sploh nimajo slabega sladoleda, le čaaaakaaaš. Sedeli smo precej časa (sem pokadila vsaj 2 cigareta), preden je natakar sploh prišel do nas. Kot da bi mu bili odveč. Pa smo zaključili z njimi.
Drugače pa zvečer pogosto gremo v Betigo, v Konobo. Čeprav so letos osebje precej zamenjali, so tudi natakarji prijazni, lastniki pa kot zmeraj super. Verjetno se tudi pozna, da se poznamo že “otkad smo bili dica”. Zlati so!
Me pa prav mika in resno razmišljam, da bom skočila še kaj dol se malo pogret. Pri nas smo danes zjutraj že čohali šipe na avtih, sta nam samo 2 stopinji manjkali do 0.
Pozdrav vsem!
Kakor kdo želi.
Jaz ne maram gneče na plaži, vsiljivih branjarjev, neosebnih natakarjev,…vi ne marate Barbarige – pa ima vsaka ravno to, kar želi. Meni je všeč, ko pridem v “mojo” konobo, se pozdavim in poljubčkam z lastniki, njihovimi starši, ženama, se pozdravim z osebjem..Le da to naredimo tisti, ki dolgo hodimo v isti kraj in nas tudi domačini vzameno za svoje in ne več za turiste, ki jim ni nič prav.
Nikogar niti pod razno ne silim tja, nobena od nas tule nikogar ne sili, le
debata tistih je, ki jo dobro poznamo. In ki smo rade tam.
Pa lep pozdav!
Meni je prav poseben, lep občutek, ko pridem dol. Prišla sem domov. Kjer poznam prijazne ljudi, kjer mene poznajo in se me razveselijo.
Z nekaterimi se srečujemo tudi pozimi, ko prihajajo smučat v Slovenijo.
In življenje mi teče prav dopustniško, brez vsake mrzlice, da bom zamudila zajtrk v hotelu, da se je treba lepo obleči za večerjo…
Trenerka in kratke hlače za čez dan, kaj drugega za dopust že skoraj ne rabim:) In mi je glavna skrb, ali biti še malo tule v senci ali se prestaviti kam drugam, ali bi prebrala časopis ali vzela v roke knjigo…
Ne zamenjam za kak nadrenjan monden kraj.
barbariga je zelo fajn.
[img]http://http://www.google.si/imgres?start=153&num=10&hl=sl&biw=844&bih=445&tbm=isch&tbnid=1cKmWRleo5vIXM:&imgrefurl=http://51times.org/page/11/&docid=16Hr71PFi6HlKM&imgurl=http://51times.org/wp-content/uploads/2008/04/barbariga_pomol.jpg&w=500&h=241&ei=jx82UObaAuv34QSrnYHwDQ&zoom=1&iact=rc&dur=364&sig=111880875265054792841&page=14&tbnh=80&tbnw=166&ndsp=12&ved=1t:429,r:2,s:153,i:212&tx=107&ty=45[/img]
Forum je zaprt za komentiranje.