Kampi v Grčiji- kdo ima izkušnje
Pozdravljeni!
Z možem rada kampirava. Celo leto naju tepe ura, na dopustu pa imava rada svoj mir in tako pustiva ure, telefone in podobne zadeve v kotu in se ne sekirava koliko je ura in ali je že čas za večerjo ali ne. Jemo ko smo lačni in tako naprej.Imava tudi hčerko 5 let staro.
Največ sva dopustovala po Hrvaški, na celini in na otokih. Zdaj pa me je zamikalo, da bi šli na dopust tudi kam drugam. Npr. Grčija.
Zato bi rada slišala za vaše izkušnje in ne nazadnje tudi vaša priporočila.
Za vaše odgovore se v naprej zahvaljujem in vam želim lep dopust.
lp
Moja osebna izkušnja- kampi so lepo urejeni, dovolj sence je bilo v vseh ki sem jih obiskala. Vedno sem potovala septembra tako da gužve ni bilo nikjer. Tudi cene se mi zdijo čisto običajne, ponekod prav smešno majhne.
Splača se iti čez Makedonijo, če te vožnja ne moti. Vmes imaš polno možnosti za oglede ali pa samo potepanje po Balkanu. Splača se kombinirati vse konce in kraje, je pa odvisno os tega ali hočes samo morje, ali tudi kaj mest in ogledov.
lp
fan
Čez Makedonijo grem Kumanovo, Veleš, Gevgelija ( mejni prehod ). Vseskozi avtocesta oz. hitra cesta tako da si v 2 urah čez Makedonijo. Potem pa rabiš recimo do Sarti-ja ( srednji prst Halkidikija) reciva 3 ure brez divjanja.
Enkrat sem šla tudi iz Veleša proti Bitoli in potem naprej v Grčijo do Meteore. Tam je navadna cesta rabiš malo dalj časa. Sicer si v Grčiji kar hitro ampak do morja je pa še nekaj vožnje.
Sem pa šla že 3krat ravno tako za dobra 2 tedna in je dovolj časa. Bolje se je pa osredotočit na en konec kot divjati čez celo Grčijo.
Kar se tiče Črne Gore sem tudi enkrat šla to turo- Črna Gora pa potem čez Albanijo v Grčijo. Albanijo odsvetujem če jo imaš v mislih zgolj kot tranzitno drstinacijo. Južni del je imel katastrofalne ceste vsaj 2 leti nazaj ko sem bila tam tako da sem za 200 km porabila 6 ur. Niti nisem bila navdušena za opcijo preko Kosova. Tako da Makedonija mi je še zmeraj najbolj všeč. Nisem pa bila še na Ohridu, razmišljam da bi se tam ustavila letos za kakšno noč.
fan
Vem, da lahko informacije najdem na internetu ampak glede na izkušnje o cenikih kampov preko spletnih strani, se nebi kaj dosti zanašala. Naprimer, letos smo dopustovali v črni gori in na njihovi spletni strani (spletni strani avtokampa) je bila cena za 4 člansko družino 25 € na dan, ko pa smo prišli tja so nam zaračunali 15 € na dan. Tako, da bi vseeno raje izvedela iz prve roke, če ima kdo kakšne informacije.
Forum je zaprt za komentiranje.