Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Slabe strani van-ov

Slabe strani van-ov

Razmišljam o AD. Van se mi zdi kompromis med ceno, mobilnostjo in udobjem. Itak pa nameravamo uživati pod tendo, ali na plaži. Bistveni elementi AD-ja so mi mobilnost, wc, tuš, kuhinja.

Nekje sem prebral, da so z vani problemi, pa me zanima, ce je kaj na tem?

Ne vem za kakšne posebne probleme in kolegi so bili zelo zadovoljni s svojim, dokler niso zaradi povečanja družine preskočili na nekaj večjega.

Plus je nedvomno večja mobilnost, enostavnejša in hitrejša vožnja, manjša poraba, minus pa manj prostora – in lahko tudi izolacija.

Če ti je čar tudi v improvizaciji, kar naj bi kampiranje – vsaj po mojem – pravzaprav bilo, potem je kombi res idealna varianta. No, jaz tuša in WC v kombiju ne bi pogrešala oz. je potrata dragocenega prostora.
Jaz bom imela bivalni kombi, ko bom velika, ker ga nameravam uporabljati tudi kot osebno vozilo. Najraje bi ga pa uredila sama, po svojih željah.

Prednosti, kot jih je napisal Rok, morda so vani po izdelavi (v splošnem) tudi kompaktnejše izdelani.

V primeru “navadnega” kombija, kot omenja “navdušenka”, je prednost tudi diskreten izgled, vendar osebno ne bi pristala na bivalnik brez tuša, wc-ja in ogrevanja.

V kolikor se odločiš za nakup rabljenega vana, bi se znalo zgoditi, da ne bo prav veliko izbire.
Ob ceni kakšnega VW Multivana bi se znal marsikdo kdo od srca nasmejati 🙂 Še bolj absurden se mi zdi “Doubleback VW-van”
http://3.bp.blogspot.com/-iUKvK7R00SY/T6pNVfHGjxI/AAAAAAAAAEQ/PgJmurSxQsk/s1600/doubleback-001.jpg
V majski reviji AD piše: “Za vozilo z dieselskim agregatom 2.o TDI boste odšteli 65 ooo evrov, h kateremu dodajte še dajatve.” 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close