Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Turistične agencije – odpovedi potovanj,izletov

Turistične agencije – odpovedi potovanj,izletov

Pozdravljeni,

Mene pa zanima, kakšno mnenje imate o agencijah, ki ogromno potovanj in izletov odpovedujejo zaradi premalo prijavljenih. Meni se je to letos zgodilo že dvakrat, pri isti agenciji. Medtem pa moj denar lepo obračajo in mi ga nato sicer vrnejo, a na banki bi od tega vsaj nekaj imela. Agencije pa… Če ti ni všeč iti v Španijo, pojdi pa v Pariz. Halo?

katera agencija je to?

zveza potrošnik ti je prvi naslov in ti bodo točno povedali kako pristopit in potem idi s tistimi napotki tja in bodo takoj uredili. še prej pa jim povej da si kontaktirala zvezo potrošnikov. tako sem jaz uredil in smo v 10-ih minutah vse uredili in so se potem na veliko opravičevali.

sicer pa če še mam dober spomin kak to gre:
oni lahko odpovejo zaradi premalo prijavljenih vendar ti morajo vrnit denar ali pa najt nadomestno potovanje.
drugače pa se obrni na odgovorne na tej agenciji, ker oni za šalterom tak nič ne vejo.

ps. katera agencija pa je to?

Pozdravljeni,

sama si ne belim glave s podobnimi vprašanji. Imam sklenjeno zavarovanje, ki ti krije vse odvetniške stroške v primeru takšnega spora – poleg tega pa je v ceni 5,99 EUR (paket VARNOST) vključen tudi en brezplačen nasvet pri odvetniku vsak mesec! Za vsa vprašanja se obrnem direktno na odvetnika in imam 100% pravilen odgovor ter zagotovilo, da bo problem rešen karseda najhitreje.

Sama sem imela že 2 primera (spora), ko sem uporabila zavarovanje. Po nasvet pa se obrnem večkrat – zaradi občutka varnosti in sigurnosti.

Stvar deluje kot obljubljajo.

Skleneš lahko na: www.arag.s
Lep pozdrav,
Nuša

Ah,….daj no, daj,….

Obračajo tvoj denar,……..japajade,……koliko pa ,…..500,..1000 EUR,….vauuuuu,….koliko bi pa šele ti zaslužila na banki – uff – 2, 3, 5, EUR ?

…bistvo vseh splošnih pogojev turističnih agencij je podobno ali enako, dajte si potrošniki že enkrat prebrat splošne pogoje organizatorja počitnic / potovanj in vam bo jasno vse. Ob prijavi vam morajo v agenciji navesti tudi splošne pogoje in seveda iz tega izhaja tudi kaj sledi, če se potovanje odpove, kar imajo agencije pravico narediti ob premajhnem številu prijavljenih. Dejstvo je da ob takem primeru ponudijo zagotovljeno potovanje ali pa vam seveda vrnejo denar. Žal pa turistične agencije niso banke in zato seveda vam ne bodo izplačali obresti. 🙂 Res pa je nekaj : v kolikor vam na agenciji rečejo, da ima nek izlet status ZAGOTOVLJEN to pomeni, da ga ne smejo v nobenem primeru stornirat, pa tudi če peljejo samo 5 potnikov. 🙂
Splača se preveriti kakšen status ima določeno potovanje in se potem človek lažje odloči ….
🙂

kar se tiče teh zagotovljenih odhodov,tudi tu se pojavljajo nepravilnosti..meni osebno se je to zgodilo na način,ko sem na spletni strani odiseja videla izlet ki je bil(kao) zagotovljen,potem sem pa za hec klicala v poslovalnico in se naredila nevedno v zvezi s tem izletom in vprašala ali je za ziher da se bo šlo,in mi je gospa rekla da je SKORAJ zagotovo..kakor pa vemo,skoraj ni še nikoli zajca ujel,na žalost:( in bil je odpovedan seveda…

Lep pozdrav

Mene pa zanima naslednje:

Marca letos smo rezervirali hišo na morju za 14 dni in ob tem plačali 10% are, zdaj pa nam je teden dni pred odhodom agent povedal, da imamo lahko hišo samo en teden in ne 14 dni kot dogovorjeno zaradi tega, ker naj bi se lastnica brez njegove vednosti dogovorila za isti termin z svojimi sorodniki vendar temu ne verjamem in me zanima kakšne so moje pravice in kaj mi je lahko storiti glede tega?

Najlepša hvala za odgovor in pomoč ter lep pozdrav.

Na netu imaš Zakon o varstvu potrošnikov, po moje tam notri vse piše.
Sicer se pa lahko obrneš na Zvezo potrošnikov, se ukvarjajo tudi s “turističnimi nategi”.

Seveda upam, da imaš vse zadeve glede rezervacije, plačila, odpovedi… na papirju?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close