Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Kam Bijar na Cresu

Kam Bijar na Cresu

Je kdo že bil? Kako je?

A to je tisti v Osorju?

Ja, tisti. Pa kje je treba na trajekt?

Mi smo bili lani. Je velik kamp, cel v senci, ful fajn. Nekatere parcele so na klancu – parcela je že ravna, samo ko kam greš, moraš npr. v klanec. Sanitarije so ok, čiste. Trgovina je v kampu, imajo tudi priveze za čolne. Plaže v kampu ne poznam, ker smo imeli čoln, mislim pa, da ni ne vem kaj – neka mala plažica, drugače velike skale. Je peš potka do mesta Osor – čisto blizu. Je pa blo lani precej družin z otroki, imajo tudi wc-je za otroke, pa kar veliko tujcev je blo. Drugače pa mir. Nam je blo všeč.Za trajekt poglej na Jadrolinijo, se ne spomnim na pamet. Lep dopust. 🙂

na trajekt lahko greš v brestovi ali pa na krku, sploh ni važno, ker se moraš pripeljat do konca cresa. če greš čez krk, je treba plačat še most 30kn, ampak je hitreje kot cijazit se skozi opatijo in druge obalne vasice do brestove, ker je zdaj ri obvoznica kar dobro porihtana, če ne greste ravno v rush hour, ko grejo ljudje v in iz službe, pa tudi cesta na krku je lepša kot na nekaj delih na cresu

---------- le vent nous portera...

Mi2 sva tja hodila pred leti, še brez otrok in smo surfali. Kamp je prijeten, majhen, senčen… plaža je bolj majhna in skalnata, če nimaš čolna oz. ne surfaš je bolj dolgčas. Na trajekt smo vedno hodili na Brestovo-Porozina, za pot do Brestove priporočam pot čez Buzet, nikoli gneče in izogneš se Rijeki.
lp

Ne vem, če niste predhodnice pomešale in opisujete kamp “Preko mosta”? Ta je tisti postrani, takoj ko prestopiš most na Lošinj. Bijar pa je velik kamp, z glavne ceste zaviješ desno. Je velik, senčen.

Kako so stvari relativne…
Jaz sem opisovala pravi kamp in meni se zdi majhen v primerjavi s kampi v Istri.. Pred leti, ko smo hodili v Osor je imel kamp Bijar en WC, majhno kiosk trgovino in restavracije (ki je zdaj ob robu) še ni bilo. Ravno prejšnji teden smo se s čolnom peljali mimo in sva otrokoma pokazala, kam sva hodila pred leti na morje – meni se še vedno zdi majhen, simpatičen kamp…
Uživajte!

ojla! kamp bijar zelo zelo priporočam!!!!! men je všeč ravno zato ker ni velik v primerjavi za nekaterimi (npr čikat)
plaža je prodnata, nekaj manjših pomolčkov in pa skalnata
Kamp je urejen, čist, miren.
ja mejčkn je tut klančka hehehe
drugače pa je več informacij na jazon.hr

Tale gornji link za info je pa malo star. Bijar je prevzela Jadranka Mali Lošinj in ga kar lepo ureja.

http://www.camps-cres-losinj.com/bijar/slo/

Imam se za “domorodko” (25 let) in kamp toplo priporočam. Zame je mali raj na zemlji s privatnim bazenom (zaliv) :)))

Daisy

Eh, kako smo si različni. OK, nimam srfa in ne čolna, zato v tak kamp ne bi šel verjetno tudi zastonj ne, bi raje hodil v Iški vintgar, če bi mi šlo za nohte. Mi je pač pomembno, kakšna je plaža, in ta je za moje kriterije nekaj najslabšega, kar sem videl (OK, kamp v Luciji ma verjetno slabšo).

Jadran se ne konča v Kvarnerju… Pač moje mnenje.

Hvala bogu, da smo različni 🙂 Sicer bi bili samo določeni kraji do fula nagužvani.Tako se pa lepo porazdelimo. 🙂

Daisy

Mja… enkrat bi moral vsak it na biograd na moru ali pa slanico na Murterju, da bi videl, kaj je to gužva.
No, ampak z mal truda se da najdet tud lepe in ne nagužvane kraje.

Če boste slučajno pristali na Cresu (jaz bi dejansko izbral Slatino ali Kovačine na Cresu), pa vsaj en dan pojdite sem:
44°37’42.51″N
14°31’41.18″E
(koordinate iz google earth). Plaža je sicer malček skalnata, v vodi pa je najbolj nora mivka na svetu. Jaz sem zanjo zvedel po ustnem izročilu, kot kaže, je enostavno ne razglašajo. Tako kot tiste ne pri Modri špilji pri Lubenicah.

a mivka je tisto kar je tebi všeč…no vidš, men pa glih to ni….tko da pri meni še vedno Osor zmaga 🙂

Ja, stvari so relativne.. Seveda je polno lepih, divjih plaž, še posebno južneje ob Jadranu.. Ampak vsi ne moremo iti kamorkoli (finance, zdravje, družba itd…). Zato je za nekoga, ki ne išče ravno divjine Bijar zelo fajn, ker je dejansko drugačen kot skomercializirani veliki kampi. Se pa je zelo raztegnil po gozdu ob obali, tako da se da biti s šotorom tudi v romantiki in na pol divjini.
Tudi jaz mivke ne maram, zame pravzaprav ni užitka, če ne morem skočiti not na glavo – tko da mivka nekak ni tapravo… V Bijarju se nekako znajdem in skočim iz pomola, čeprav je voda dokaj nizka 🙂 Sama nimam čolna in tudi ne prenesem biti celi dan nekje na soncu. Včasih grem s kom pod Lubenice (dejansko najlepše plaže z okroglimi belimi kamenčki- čisto nekaj drugega kot mivka) ali na kake druge res lepe plaže (tudi “tvojo” pri Punta Križi..) pa komaj zdržim en dan, ko mi pribija v bučo.

Meni je ravno to všeč, da mi NI TREBA NA PLAŽO, da uživam pod borovci pred svojo prikolo, ko se mi zahoče plavat, pa enostavno grem v vodo. Najhujša mora mi je bila, ko so bili mulci majhni in smo bili kje drugje, da smo jih vlekli na plažo – in zraven vse za jest, za spat itd… groza. Tu, v Bijarju, ko smo enkrat začeli hodit, je bilo vse na dohvat. Nobenega potovanja več. Velikokrat namreč pade vprašanje primernosti kampa za majhne otroke – ta je zagotovo primeren, malo večji (že od 2 let) otrok se tudi zgubiti ne more, ker je kamp tako majhen, da vedno najde domov. Če pa že ne, itaq vsi približno vedo, od kje je….
In je za velike otroke 🙂 in tiste največje 🙂 Srednje stara družbe (teen in tja do 30…) ima ful klapo v Osorju iz vseh vetrov, lani so naredili “Lošinjske Zrče” v zalivu med Osorjem in Nerezinami in ful uživali. Jih je preko 50 !! Žurka 🙂 Pa še v kampu je zvečer mir in tišina :)))
Tisto malo klančka pa je ravno za kakega rekonvalescenta, da pridobi malo kondicije.

Odkar je kamp prevzela Jadranka, se zadeve dograjujejo, sedaj so urejene dvoje sanitarije, lanska najboljša pridobitev pa je bila odbojka na mivki (super – smo naredili turnir..). Sedaj oddajajo tudi “orng” bicikle (veliko možnosti za bicikliranje) in sandoline..

Skratka, vsak po svoje, primerno financam, letom, družbi, družini, pritiklinam (čoln, surf itd…)… kot rečeno – pa se vsi nekak razporedimo 🙂 Uživajte vsi kjerkoli že boste 🙂

Daisy

Bognedaj mivka povsod 🙂

Meni so všeč drobno prodnate plaže (in tudi potem nadaljevanje plaže v vodi) s kamni okoli 1 – 3 cm… Pa kje kakšna skala za skakat pa okoli nje se potapljat. Nekaj takega, kar imaš npr. na Pelješcu ali v Zavali na Hvaru.
Ampak mam otroke in ženo, ki so mahnjeni na azurno modro vodo. In to dobiš na zgoraj navedenih koordinatah (v vodi, na obali so skale).

V Osorju pa, kot sem videl, nimaš nič od tega 🙁

No, potem pač nisi pogledal dobro ali na pravem koncu :))
Mivke sicer ni, je nihče ne pogreša, azurna voda pa absolutno.
Desno pod gozdom proti Abisu in naprej v smeri Ustrin pa še vse kaj drugega..

Daisy

Hja. Seeing is beleiving, pravjo angleži. Tja nisem šel, sem bil samo znotraj kampa. Karta pravi, da je do ustrin 3 km… Kaj pa kakšna fotka?
(ti to mojim tamalim povej, da nihče ne pogreša mivke)

Sem pogledal na google zemljo. Je res, da je pod ustrinami nekaj na videz zanimivih plaž, ena je še na sliki polna čolnov 🙂
Thx, bom šel naslednjič pogledat. Ampak s kampom to nima neke hude veze, takole, na prvi pogled 😉

Se popolnoma strinjam z mimoidočim… pa čeprav mal pozen odgovor… mogoče še komu prav pride. Če nimaš čolna v Bijarju nimaš kaj počet :(.
“Privatni zalivček. bazen”, kot ga je poimenovala Dejzi je v bistvu poln cvenkov olja in bencina od čolnov; če želiš zaplavat zabredeš po mahovnatih kamnih in mivki med čolni- svinjsko…. Če imaš pa čoln_ milina 🙂
Potem pa te cvenki olja in bencina ne motijo, ker so tud od tvojega čolna, s katerim pa se dnevno odpelješ na čudovite plaže , kjer si lahko tud cel dan povsem sam… Lepo.

Vsake oči imajo svojega malarja… Tvoje so pa povrhu še žleht.
Ne, nimam čolna in ga v vseh letih kar sem tam, nisem nikoli imela. To sem tudi napisala…
Ne vidim pa, kje sem pisala o privatnem zalivčku… ampak upam da veš, da mandrač ni namenjen ravno kopanju ampak privezu čolnov…

Nisem pa prepričana, če govoriva o istem Bijarju…
Pa nema veze..

Daisy

So pa v kampu Bijar za letošnje leto uredili brezžičen internet, dodali so nove 4 prikolice namenjene izposoji in uredili otroško igrišče. Upam, da bo internet brezplačen 🙂

No, ja. lani ni bil ravno brezplačen…. v recepciji kampa..
Je pa bil brezplačen v Orfeju v Osorju ali bifeju v Nerezinah..

Daisy

Zdravo, tudi v Nerezinah je brezplačen le v okolici Hotela Televrin; na trgu pa slabo vleče oz. IP ga serje.
Za orfeja nisem slišal, saj so prihajali k Televrinu tudi iz Osorja-Bijar-ja.

LP

če nimaš čolna ni vredno hodit do špilje pri lubenicah.
js sm šow tja pa so mi si prawli d je samo ene pol urce hoje iz lubenic, na koncu pa je pršlo 2 uri.
pa še na plaži so bile meduze tako da s kopanjem in ogled špilje ni bilo nič.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close