Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice kopanje na slovenski obali – KJE

kopanje na slovenski obali – KJE

V soboto bi se zapeljali do morja na en izlet, pa bi rada kakšen namig, kje bi lahko malo počofotali, da se da blizu parkirati, morda kaj pojesti. Upam, da ne zahtevam preveč. Sicer kraje ob obali poznam, iščem le kakšno preverjeno mikro lokacijo.

Strunjan , težko pa bi rekla da je zelo mirna lokacija.
Sicer pa , kolikor jaz vem, na slovenski obali mirno lokacijo težko najdeš

Pejd rajši še malo naprej do Umaga. Tam je bolj čista voda in lepša plaža. jaz se ob vikendih z slovensko obale vozim v Umag na plažo. Pri nas je vse ena “škifeca”

Na slovenski obali se lahko povsod kopaš, kjer ni Luke, pa Marine, pa… Gostilen je pa res cel kup. A se boste zgubili? Zdaj bo pa en, ki je našel miren kotiček, še tebi povedal. Da ne bo miren. Če ne bi bilo mona, bi najbrž ostali doma. Veš kaj je to 115 km iti v neznano.

Ja kdo je pa tebe kaj vprašal? Če nimaš kaj pametnega povedat, se zadrž, pa bo. Al se pa pojd raje s kremco namazat, ker mogoče pa zvečer kaj bo. Mislim, da bi bil cajt.

“Vikend kopalci”,
glede na način tvojega pisanja je bolje, da ostanete doma in se namakate v domači banji ali pod tušem (če banje nimate) ali kjerkoli že. Samo sem ne hodite! Ker takih prepotentnežev imamo tu na Obali čez glavo in jih RES ne rabimo.

Mi tudi take Primorce, kot si ti, ne rabimo. Jih imamo čez glavo, res 🙂

Če se hočeš kopati na Slo. obali, točno veš, kaj lahko pričakuješ, torej:

– Simonov zaliv (parkirišče, senca, igrala, tobogan, lokali, mogoče tudi restavracija?, voda motna zaradi mivke)
– Ankaran, kopališče Adria (enako kot zgoraj, voda precej motna zaradi mivke, dosti morske trave)
– Koprska mestna plaža (enako kot zgoraj, razlika je edino v tem, da je zelo blizu Luka in marina, tako da je voda dodatno onesnažena od raznoraznih olj)
– Strunjan, zraven zdravilišča Krka (enako kot zgoraj)
– Žusterna (enako kot zgoraj, le da je voda zelo umazana, ker je zraven izliv fekalij)

Potem imaš še “neurejene” plaže:

– Izola: zraven svetilnika, ampak zraven je tudi ladjedelnica
– Strunjan: pod klifom, težko dostopna plaža, ne ravno najlepša
– Izola, pod Belvederjem: precej grdo za iti v morje
– Izola, Bele skale: težko dostopna plaža, drugače zelo lepa in malo ljudi
– Debeli rtič: precej grda plaža za ležati, grdo za iti v vodo, v vodi moraš iti daleč, da je globoka, precej motna zaradi mivke

pa še kaj bi se našlo 🙂

Mi tudi take Primorce, kot si ti, ne rabimo. Jih imamo čez glavo, res 🙂

Če se hočeš kopati na Slo. obali, točno veš, kaj lahko pričakuješ, torej:

– Simonov zaliv (parkirišče, senca, igrala, tobogan, lokali, mogoče tudi restavracija?, voda motna zaradi mivke)
– Ankaran, kopališče Adria (enako kot zgoraj, voda precej motna zaradi mivke, dosti morske trave)
– Koprska mestna plaža (enako kot zgoraj, razlika je edino v tem, da je zelo blizu Luka in marina, tako da je voda dodatno onesnažena od raznoraznih olj)
– Strunjan, zraven zdravilišča Krka (enako kot zgoraj)
– Žusterna (enako kot zgoraj, le da je voda zelo umazana, ker je zraven izliv fekalij)

Potem imaš še “neurejene” plaže:

– Izola: zraven svetilnika, ampak zraven je tudi ladjedelnica
– Strunjan: pod klifom, težko dostopna plaža, ne ravno najlepša
– Izola, pod Belvederjem: precej grdo za iti v morje
– Izola, Bele skale: težko dostopna plaža, drugače zelo lepa in malo ljudi
– Debeli rtič: precej grda plaža za ležati, grdo za iti v vodo, v vodi moraš iti daleč, da je globoka, precej motna zaradi mivke

pa še kaj bi se našlo :)[/quote]

čista resnica, lani smo vse prečesali, kjer je lepa plaža, je morje umazano in gužva in obratno.

saj vem, da smo se mi razvadili v Grčiji, ampak slovenska obala je RES bolj uboga za kopanje družin z majhnimi otroci 🙂

Kaj pa Fiesa?

Sem čisto pozabila, ker mislim, da sem se kopala samo enkrat tam.

Torej:

– Fiesa: parkirišče, lepo urejena plaža, lepo za iti v vodo, imaš lokale, restavracije, ampak je ponavadi nenormalna gužva
– Salinera: problem s parkiranjem, precej majhna plaža, lepo urejena, zraven je hotel Salinera, tako da je ful gužve

Aja, če boš šla v Žusterno, lahko greste na pico čez cesto, v picerijo Barca Vela. Vem, da so imeli dobre in ugodne pice.

Kaj pa Bernardin? Lani so uredili košček s kamenčki za otroke, parkirišče blizu, hrana in pijača tudi.

Hei… Mene samo zanima so ta parkirišča brezplačna?

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close