kopanje na slovenski obali – KJE
Mi tudi take Primorce, kot si ti, ne rabimo. Jih imamo čez glavo, res 🙂
Če se hočeš kopati na Slo. obali, točno veš, kaj lahko pričakuješ, torej:
– Simonov zaliv (parkirišče, senca, igrala, tobogan, lokali, mogoče tudi restavracija?, voda motna zaradi mivke)
– Ankaran, kopališče Adria (enako kot zgoraj, voda precej motna zaradi mivke, dosti morske trave)
– Koprska mestna plaža (enako kot zgoraj, razlika je edino v tem, da je zelo blizu Luka in marina, tako da je voda dodatno onesnažena od raznoraznih olj)
– Strunjan, zraven zdravilišča Krka (enako kot zgoraj)
– Žusterna (enako kot zgoraj, le da je voda zelo umazana, ker je zraven izliv fekalij)
Potem imaš še “neurejene” plaže:
– Izola: zraven svetilnika, ampak zraven je tudi ladjedelnica
– Strunjan: pod klifom, težko dostopna plaža, ne ravno najlepša
– Izola, pod Belvederjem: precej grdo za iti v morje
– Izola, Bele skale: težko dostopna plaža, drugače zelo lepa in malo ljudi
– Debeli rtič: precej grda plaža za ležati, grdo za iti v vodo, v vodi moraš iti daleč, da je globoka, precej motna zaradi mivke
pa še kaj bi se našlo 🙂
Mi tudi take Primorce, kot si ti, ne rabimo. Jih imamo čez glavo, res 🙂
Če se hočeš kopati na Slo. obali, točno veš, kaj lahko pričakuješ, torej:
– Simonov zaliv (parkirišče, senca, igrala, tobogan, lokali, mogoče tudi restavracija?, voda motna zaradi mivke)
– Ankaran, kopališče Adria (enako kot zgoraj, voda precej motna zaradi mivke, dosti morske trave)
– Koprska mestna plaža (enako kot zgoraj, razlika je edino v tem, da je zelo blizu Luka in marina, tako da je voda dodatno onesnažena od raznoraznih olj)
– Strunjan, zraven zdravilišča Krka (enako kot zgoraj)
– Žusterna (enako kot zgoraj, le da je voda zelo umazana, ker je zraven izliv fekalij)
Potem imaš še “neurejene” plaže:
– Izola: zraven svetilnika, ampak zraven je tudi ladjedelnica
– Strunjan: pod klifom, težko dostopna plaža, ne ravno najlepša
– Izola, pod Belvederjem: precej grdo za iti v morje
– Izola, Bele skale: težko dostopna plaža, drugače zelo lepa in malo ljudi
– Debeli rtič: precej grda plaža za ležati, grdo za iti v vodo, v vodi moraš iti daleč, da je globoka, precej motna zaradi mivke
pa še kaj bi se našlo :)[/quote]
čista resnica, lani smo vse prečesali, kjer je lepa plaža, je morje umazano in gužva in obratno.
saj vem, da smo se mi razvadili v Grčiji, ampak slovenska obala je RES bolj uboga za kopanje družin z majhnimi otroci 🙂
Sem čisto pozabila, ker mislim, da sem se kopala samo enkrat tam.
Torej:
– Fiesa: parkirišče, lepo urejena plaža, lepo za iti v vodo, imaš lokale, restavracije, ampak je ponavadi nenormalna gužva
– Salinera: problem s parkiranjem, precej majhna plaža, lepo urejena, zraven je hotel Salinera, tako da je ful gužve
Aja, če boš šla v Žusterno, lahko greste na pico čez cesto, v picerijo Barca Vela. Vem, da so imeli dobre in ugodne pice.
Forum je zaprt za komentiranje.