Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice s kombijem na Korziko

s kombijem na Korziko

Letos poleti se odpravljamo s kombijem na Korziko.
Ste že bili? Mogoče kakšna ideja ali nasvet?

Ne rabiš nobenih potrebnih nasvetov, le karto za trajekt si dosti vnaprej rezervirajte oz. plačajte, na Korziki je veliko kampov in sam otok je fullll lep samo je pa kar tako drago, samo če bote v kampih ni problema!

Kaj se pa splača pogledat? Sever ali vzhod. no ja baje je tudi notranjost lepa, hribovita. Je šel kdo na kanjoning?

Lepši je sever in pa zahodni del, tudi notranjost je zelo lepa, predvsem hribi, poglejte si pa tudi mesto Corte, zares je lepo!

A res, potem se bomo bolj zahodu posvetili. Kaj ste pa kaj jedli, a ste se ga kaj napili? A ste šli mogoče tudi v kakšen narodni park ali zoo? Komaj čakam, da gremo.

Čimprej rezervirajte trajekt, iz Livorna (Corsicaferries ali Mobydick). Jaz sem ga pred leti rezerviral ob tem času in plačal za avto in 4 osebe 98€ – moraš pa najti ugodne termine, ponavadi med tednom. Upoštevajte, da ponoči vozi samo z 1/2 motorja in traja 8 ur, podnevi 4 ure, ki jih prespiš v kakem kotu na ladji. otke je fleten, izberite pot v mser urinega kazalca, boste že videli zakaj – pri srečebanju maš ti ob strani kopno, nasprotivozeči pa porje, tam nekje spodaj dol.
kampov je okromno, cene so ugodne, vse je fajn, no njhovo korziško piv iz kostanja je pa drago.
Mi smo najprej nekaj dni lenarili 500km pod Bastio, potem pa naprej Corte, sedlo Bavella, Bonifacio, Ajacio, Calvi pa nazaj okrog. pa vedi : 150 km ne prevoziš v 90 min, ampak 4 ure!!
Lahko ti pošljem koordinate za GPS – vseh 250 campov, stotine plaž, znamenitosti…. vse.

Uživajte.

To pa ni moglo bit na Korziki? 😀

Sicer pa, glede koordinat – a ni čar takega potepanja ravno v tem, da sam odkrivaš okolico ob poti, iščeš kampe, zanimive kotičke …? Vsaj za naju je tako, malo si že vnaprej na netu ogledam, kam grem in kaj tam je, da bi se pa vozila po programu od koordinate do koordinate, mi je pa že podobno kot program turistične agencije.
Ampak vsak po svoje, seveda. Možnosti so neskončne …

notranjost je prečudovita, reke, hribi, prava korzika in pa seveda severni del otoka. hrana je zelo draga če ješ po restavracijah, zato se ti splača kr nakupit hrano že prej.

super, hvala, za vse te kometarje.

Pa po pameti na cesti, ker vozijo kot norci!

če ste na tesnem z denarjem, se da marsikje (v notranjosti) prespati kar v avtu (kombiju) – sploh na krajih, kjer se zbirajo kajakaši (ob rekah) domačini to tolerirajo. Seveda pa je potrebno poskrbeti za ustrezno ravnanje s smetmi, pa kemični WC priporočam.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close