s kombijem na Korziko
Čimprej rezervirajte trajekt, iz Livorna (Corsicaferries ali Mobydick). Jaz sem ga pred leti rezerviral ob tem času in plačal za avto in 4 osebe 98€ – moraš pa najti ugodne termine, ponavadi med tednom. Upoštevajte, da ponoči vozi samo z 1/2 motorja in traja 8 ur, podnevi 4 ure, ki jih prespiš v kakem kotu na ladji. otke je fleten, izberite pot v mser urinega kazalca, boste že videli zakaj – pri srečebanju maš ti ob strani kopno, nasprotivozeči pa porje, tam nekje spodaj dol.
kampov je okromno, cene so ugodne, vse je fajn, no njhovo korziško piv iz kostanja je pa drago.
Mi smo najprej nekaj dni lenarili 500km pod Bastio, potem pa naprej Corte, sedlo Bavella, Bonifacio, Ajacio, Calvi pa nazaj okrog. pa vedi : 150 km ne prevoziš v 90 min, ampak 4 ure!!
Lahko ti pošljem koordinate za GPS – vseh 250 campov, stotine plaž, znamenitosti…. vse.
Uživajte.
To pa ni moglo bit na Korziki? 😀
Sicer pa, glede koordinat – a ni čar takega potepanja ravno v tem, da sam odkrivaš okolico ob poti, iščeš kampe, zanimive kotičke …? Vsaj za naju je tako, malo si že vnaprej na netu ogledam, kam grem in kaj tam je, da bi se pa vozila po programu od koordinate do koordinate, mi je pa že podobno kot program turistične agencije.
Ampak vsak po svoje, seveda. Možnosti so neskončne …
Forum je zaprt za komentiranje.