korzika trajekt
hojla,
z družino se odpravljamo na korziko in sicer od 23.6.2012 do 7.7.2012 v kamp marina d’aleria. zanima pa me kakšen je kamp, je vredu(čistoča sanitarij,plaže,parcele,osebje,…),in pa seveda kakšne poceni trajekte z povratnimi kartami.gledala sem že kar nekaj trajektov pa še noben od njih ni prišel pod 300 evrov. sicer pa sva dva odrasla,13 let stara hčerka,6 let stara hčerka in pes(čivava).zelo hvaležna bi bila za odgovore in kakšne linke trajektov ki bi bili poceni ter seveda mnenja
🙂
Sicer sem se nazadnje peljala s trajektom pred dvema letoma, ampak kolikor občasno spremljam debate po forumih, je 300 evrov kar realna cena, ker menda so se trajekti zadnji dve leti kar podražili.
Če vtipkaš v google “corsica ferries”, najdeš več ali manj vse. Na Korziko vozijo tisti tarumeni “Corsica Ferries”, pa Mobylines in SNAV, kolikor se spomnim, v glavnem iz Livorna, preveri, mogoče gre kakšen tudi iz Piombina. No, vozijo tudi iz Genove in Civittavechie, ampak to so pa daljše rute in gotovo precej dražje.
Pa predlagam, če seveda nimate v kampu rezervirane kakšne hiške, da be ostanete ves čas v istem kampu ampak se vsaj ene dvakrat do trikrat preselite. Korzika vseeno ni tako majhna, da bi iz enega izhodišča obvladal cel otok.
Kamp je fajn, sploh v vašem terminu še verjetno ne bo take gužve.
Res je, kar pravi “po moje”, da če si hočeš ogledat otok, se je treba malo selit naokrog.
Če pa boste v Aleriji pa NE smete spustit reke Solenzare, prekrasni tolmuni za kopanje. Če ste pa bolj aktivna družina, pa priporočam tudi dolino Restonice in vzpon (cca 2 uri) do jezera Lac de Melo. Prekrasno.
300 € je OK cena. Mi smo lani plačali celo nekaj več kot letos. Marina d’Alerija je Ok kamp. Sanitarije so zelo čiste – razdeljene so v dva dela in večino časa je en del zaprt, ker ga čistijo. Praktično to pomeni, da so sanitarije sproti čiščene in zato vedno sveže. Meni je bilo smešno le to, da sanitarije niso ločene na ženske in moške, ampak če imaš otroke to pride zelo prav. Če boste prvič na Korziki velja omeniti, da v campih večinoma na WCjih ni WC papirja, zato ga prinesite s sabo vsaj en kolut. Mene so v tem campu motile mačke, ki jih je ogromno in so peščena tla občasno uporabila za mačje stranišče. Če imate možnost, vam priporočam, da s sabo vzamete kolesa, ker je od campa do najbližje vasice speljana lušna kolesarska pot – mi smo šli skoraj vsako jutro v vas na rogljičke in v trgovino po nakupih. V bližini kampa so tudi zelo lepo speljane tekaške poti in makadamska cesta (ob laguni) po kateri prikolesariš do obrambnega stolpa. V kampu imajo tudi animacijo za otroke (čez dan in zvečer) – naši otroci so sicer še premajhni za to, za tvoje pa bo po mojem super.
Se strinjam, da je Solenzaro potrebno videti (in zaplavati v njej) – mi gremo letos najprej za nekaj dni ob Solenzaro in šele po tem na plažo. Pa tudi Corte so dokaj blizu Alerije.
Mi gremo letos sicer bolj na zahod, ker nam je tam bolj všeč, ampak tudi Aleria je kar dobro izhodišče za raziskovanje.
Forum je zaprt za komentiranje.