aktivne počitnice
Letos nameravam dopust preživeti karseda aktivno. Nisem še kaj dosti potoval, zato bi šel nekam malce dlje. Mikata me Grčija in Španija. Ne bi se rad zadrževal v nekih grozno turističnih krajih, potepal bi se po stranpoteh in to..:) Šel bom v začetku julija. Zanima me, če ima kdo kakšne izkušnje s takim načinom preživljanja dopusta… Kam se splača iti v Grčiji in kam v Španiji, da spoznaš deželo in ti ni treba gledati množic turistov? Hvala za vse koristne informacije.
Lep pozdrav
Jaz sem za Španijo. Lepega je pa precej, meni osebno sploh tam, kjer je bil mavrski vpliv. Je pa res, da v teh lepih krajih ni všeč le tebi, ampak tudi ostalim zemljanom. Temu se lahko izogneš tako, da se tja ne odpraviš npr. avgusta, ampak recimo za prvomajske praznike. Drugače greš pa lahko v njihovo naravo, tam pa je že manj turistov.
Hank, bo treba kaj prebrat- takole na splošno grem v Španijo pa bi rad/a kja videl/a, pa ne gre. Vsak od nas ima osebne izkušnje, če pa hočeš stran od turizma pa to gotovo nista pravi deželi. Torej, gugla pogledat, v knjižnjico it, pregledat mal potovanja agencij, izločit ta velke kraje ( ti so gotovo turistični, a ne) potem pa začet delat tak Itinerer za pot , ki ti ustreza. Forum pa gotovo ni pravi naslov za takele fante/ punce kot si ti – gotovo še nikjer nisi bil/a ali se pa iz nas norca delaš !!!
Hank, bo treba kaj prebrat- takole na splošno grem v Španijo pa bi rad/a kja videl/a, pa ne gre. Vsak od nas ima osebne izkušnje, če pa hočeš stran od turizma pa to gotovo nista pravi deželi. Torej, gugla pogledat, v knjižnjico it, pregledat mal potovanja agencij, izločit ta velke kraje ( ti so gotovo turistični, a ne) potem pa začet delat tak Itinerer za pot , ki ti ustreza. Forum pa gotovo ni pravi naslov za takele fante/ punce kot si ti – gotovo še nikjer nisi bil/a ali se pa iz nas norca delaš !!![/quote]
A ni namen foruma to, da lahko človek vpraša za nasvet, mnenje…? Jebiga, nismo vsi tako pametni in taki svetovni popotniki kot ti, turška mačka. In bodi brez skrbi, vem, da obstajajo knjižnice pa google pa to 😉
Res je, da lahko človek vpraša za nasvet in mnenje, ampak tkole – “mikata me Španija pa Grčija pa res ni pravo vprašanje”.
Če kdo želi na dopust v dve najbolj turistični deželi v Europi v mesecu juliju potem … se res norca dela, pa j… ga, kot pravš, pa še res je, da niste vsi tolk pametni, da razumel/i, da je forum namenjen izkušnjam na potovanju, ne pa pripravi potovanja, kar ti pričakuješ. Potem vsaj napiši, kolko si pripravljen/a odštet, za kolk časa greš, kaj te zanima ( zgodovina, arheologija, ljudje, hribi, srfanje…. drugač pa j… ga , nared to sam/a in ne smetit tle.
Edera na pomoč !!!
Sama se ne strinjam, da forum ni namenjen temu, da bi si nekdo organiziral potovanje. Veliko ljudi lahko namreč ravno na osnovi izkušenj ostalih dobi vpogled ali pa vsaj vtis o temu, kaj bi lahko bilo primerno zanj in kaj ne.
Sočasno pa pohvale, ker se mi zdi, da si z zgornjimi usmeritvami pomagala tistemu, ki je odprl temo, da bo lahko vprašanje zastavil tako, da bo lažje dobil odgovor.
edera
P:S dejmo se skušat izognit raznoraznim komentarjem o temu, kdo kaj je in kdo kaj ni:)
Edera, potem dejte narest en nov forum, ki se mu reče : Svetovanje kam in kako, pa še enega za Hotelske storitve. Oba se nameni takim, ki sprašujejo tisto, kar bi morali najprej prebrati ali na spletu poiskati.
Užitek pri potovanjih ni samo sama pot, del užitka je tudi iskanje kam, kaj in kdaj bi kje kaj lepega, zanimivega videlo.
Drugače pa morajo ljudje z agencijo. Agencij,ki pripravljajo taka izven serijska potovanja je v Sloveniji veliko, za tiste, ki gredo prvič kam, pa je to pravi način, saj so drugače razočarani tako nad deželo kot tudi nad takim načinom potovanja. Samostojna organizacija poti pomeni tudi veliko predhodnega dela, veliko usklajevanj, veliko brskanj po internetu,da najdeš najbolj ustrezen prevoz, spanje, oglede itd.. če pa greš samo malo okoli, pa sedeš na prvi prevoz pa aj v svet. Se strinjava saj pri teh stvareh? Če ne, se po forumu ne bom več oglašala
Kje pa piše, da jaz pričakujem, da mi boš pripravila načrt za potovanje? Pa nisem jaz kriv, da imam dopust ravno julija:) In če se mi zahoče iti v Španijo, bom pač šel v Španijo. Vem, da se turistom tisti čas tam ne moreš izogniti, sem pa prepričan, da obstajajo kraji, ki niso ravno preplavljeni z njimi. Drugače me pa zanimajo ljudje, narava, hribi seveda, namen imam čimveč hodit in biti v stiku z naravo, videti pokrajino …
Pa saj bom preživel tudi brez tvojih nasvetov in izkušenj.
Drugače pa hvala za vse odgovore.
Lep pozdrav
Forum je zaprt za komentiranje.