Bi šli v Grčijo?
Bi šli v Grčijo na počitnice z družino glede na razmere, ki so tam? V Atenah je verjetno kaos, kaj pa otoki na zahodu (jonski) ali Kikladi? Če bi želeli na Kiklade, se Pirejem ne ognemo – torej ne bo letos nikogar tam?
Pojavlja se bojazen glede varnosti, da v trgovinah ni hrane itd??? Vaša mnenja oz. trenutne izkušnje so dobrodošla
O madonca, pretiravaš.
Ja, bi, in če bo možnost, upam, da bom šla. Že 25 leto zapored. Atene in otoki. Sem bila že velikokrat tam v času takšnih in drugačnih izgredov, pa ni bilo panike. Ampak odločitev je vaša.
Za kdaj planirate? Zdaj ali poleti? A s slovensko agencijo ali v lastni režiji? Če z našo agencijo, potem itak greste z letalom direkt do otoka, če pa v lastni režiji, je pa žal najverjetneje dražje.
Kje misliš, da ne bi bilo nikogar? V Pireju? Ali misliš, da ostali domačini in turisti pa ne hodijo na počitnice?
Na samih otokih sigurno ne bo nič narobe, vendar pa je kontrola zračnega prometa na celini in kaj lahko ostaneš za nekaj časa prizemljen na letališču, saj če nekdo stavka bo verjetno takrat, ko lahko najbolj izsiljuje in kdaj bi bilo bolj primerno, kot takrat, ko turisti občutili stavko in s tem ustvarijo pritisk na vlado. Naši šolniki tudi ne bodo šli stavkati npr. 20.7. kajne…
Ali iti ali ne pa sam gledam tako, da mi ne kraj pameti ne pride, da jim bom nosil dol še dodaten denar in da me bodo lupili s pirom po 4 € – najprej naj Sloveniji vrnejo denar, ki sem jim ga dal jaz kot davkoplačevalec, do takrat me pa ne vidijo. Ne vidim smisla podpirati njihovo lenobo in jim plačevati dodatke za pravočani prihod na delo… Letos gremo raje v Turčijo.
Bila v Grciji letos konec maja, let Ryan air iz Bologne za 80€ povratna+ apartma 35€ na dan, skupaj okoli 500€ za dve osebe, vsteta tudi pot do Bologna in trajekt iz Rodosa na Kos. (4 dni na Rodosu in 3 dni na Kosu)
Ni nobene panike…vse ok, so se pa cene dvignile za 10-15%. Turistov je veliko manj, Grki se zelo pritozujejo nad sezono in nad E.U…kar smo govorili z domacini, mi je slo kar malo na zivce kako razmisljajo, da je cela Europa proti njim. Govorila sem z eno punco na trajektu, ki pravi da dela v hotelu 6 mesecev na leto, 6 mesecev je pa doma, so ji placo znizali na 700€ . Pozimi ne dela in dobiva socialno pomoc, ki je bla prej 450€, zdaj pa dobijo samo 380€. Sicer jaz nisem brezposelna, ma ne vem ce v Sloveniji brezposelen dobi 380 socialne po 6 mesecih dela.
-)!
Forum je zaprt za komentiranje.