s kamperjem od vzhodne do zahodne obale ZDA
Zanima me, ali je že kdo poskusil prečkati ZDA s kamperjem (ali mogoče ve za koga, ki je to že storil) in kakšne so njegove izkušnje. Naslednjo pomlad načrtujemo ta “podvig” in bi nam prav prišli kakršnikoli nasveti v zvezi s tem. Startali bomo namreč z nule ker smo čisti začetniki v tovrstnem turizmu.
lep pozdrav vsem, ki to berete
Mirjana
Poznam družino, ki je potovala iz New Yorka do LA.
Avtodom najemite dovolj zgodaj (kar precej mesecev prej), saj na koncu cene kar poskočijo, saj je vedno manj ponudbe. Poleg najema vozila so najeli tudi opremo. So preračunali, da je ceneje, kot če vse kupijo. Potovali so super, izogibali so se mest, oziroma voženj po mestu. Enkrat so imeli težave z vozilom, tiste sobe, ki “gredo ven” na vse strani, so se zataknile in so pač obstali na mestu in čakali serviserja. Najem je bil precej dražji, ker so avtodom oddali drugje. Najeli so velik avtodom (9 m), vendar ima šofer izpit tudi za kamion.
Vedno so prespali v kampu, največkrat v KOA kampih, saj so ugotovili, da so resnično lepo urejeni. Baje je kampiranje izzven kampov prepovedano (ne vem!). Osebno menim, da postane vse skupaj kar malo drago. Najem + kampi.
Do sedaj smo po USA vedno potovali z avtomobilom in najemali sobe v motelih. Potovali smo družinsko in najeli sobo za 4.
Ko boste projekt izvedli, se priporočam za poročilo. Tako potovanje je tudi moja želja. Do sedaj smo z avtodomom potovali po Evropi, največ po Skandinaviji, kjer lahko prespiš “kjerkoli” in to je zame tisto ta pravo, saj si v avtodomu praktično samozadosten.
Srečno.
Mojcej, Sem zelo vesela vašega odgovora. Smo že mislili, da našega pisma ne bo nihče pogledal. Mi planiramo startat v Washingtonu (ali v njegovi okolici, odvisno kje bi prevzeli vozilo) in zaključiti v Kaliforniji (tam bi se zadržali nekaj dni, mogoče bi vključili tudi rout 66), nazaj bi se vračali z letalom. Ali mislite, da bi družina, ki jo poznate bila pripravljena povedati svojo ameriško izkušnjo iz prve roke?
LP
Če se prav spomnim je bil tudi Vizo s familijo tam – in je o tem napisal reportažo in priporočila za vse, ki mu bodo ev. kdaj sledili. Itak je urednik revije Avto-Dom, tako da je bilo najbrž službeno.
Nisem prepričan kje sem zadevo bral – ali je bilo v kakšni arhivski številki revije ali pa na njegovem blogu; za začetek preglejte nj blog – mislim da je pod imenom “Vizoti smo super”.
Če reportaže ni tam, je bila pa v omenjeni reviji. Mislim da ses tare številke verjetno še da dobiti na uredništvu – ali pa v kakšni knjižnici.
Lp!
Forum je zaprt za komentiranje.