Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice še enkrat o kampiranju

še enkrat o kampiranju

Spodaj je kar nekaj tem o kampiranju, rad pa bi še nekaj dodal:

ljudje imamo različno življenje in različne potrebe, zato tudi dopustujemo različno in se nima smisla zgražati nad tem, da nekateri pa kapirajo (kampiramo) v istih kampih na istem mestu.

Naj pojasnim: v kampu, kjer kampiramo, je kar nekaj družin, ki svoje poletno dopustovanje radi preživimo v kopalkah (v oblekah s kravato smo vsak dan v službi), radi spimo v prikolici (v hotelih spimo na službenih poteh), radi beremo knjige pod borovci (tuje kraje spoznavamo na potovanjih po drugih državah, kontinentih in jih ne enačimo s počitnicami!!!), ne želimo se ob določeni uri udeleževati vnaprej pripravljenih obrokov v hotelih (ker smo tega siti že tekom leta)….

Rekel bi pa še nekaj: kampiranje ni poceni in veliko kampistov v “našem” kampu na Hrvaškem ne sodi med najrevnejše. To pove že podatek, da gredo (gremo) za jesenske počitnice npr. na Križarjenje po Karibih, za novoletne in zimske na smučarijo v Avstrijo in za spomladanske na afriški safari. Ko pa si julija utrujen kot hudič od celega leta (dela in potovanj), greš pa lepo za dva meseca k kamp počivati. To je pravi dopust.

Res pa vidim kar nekaj družin, ki tečejo za 1 teden na morje, se tam cvrejo na soncu, zvečer stopicajo v petkah po granitnih kockah in nočijo v relativno poceni hotelu. Hvala za tak dopust.

Opomba: Počitnic si kot lastni delodajalec lahko vzamem kolikor želim ob predpostavki, da je vse delo predhodno opravljeno.

ŠE NEKAJ: VSAK PO SVOJE!

BRAVO!

Itak v spodnji temi sodijo o kampiranju tisti, ki kampa 10 let že od daleč niso videli.

Jaz tudi kampiram, samo mene potovanja ne utrudijo, ampak sprostijo in ležanje na plaži ali pa pod borovci en teden ali več, se mi kar zmeša od dolgočasja. In, ja, zdaj ko si natrosil vsa ta potovanja, na katera hodiš i te tako utrudijo, zdaj je pa tvoje mnenje več vredno od katerega drugega…

Menim, da je res tako. Dodatno se mi tudi zdi, da ti ljudje predstavljajo kampiranje s šotorom (najbrž majhnim), s sedenjem na plastični podlogi na tleh in hranjenje iz konzerv.

Kampiranje je po moji izkušnji drago (poglejte samo cene avtodomov in prikolic, ki gredo v več deset tisoč evrov), vsa kamp oprema v Adrii v Lj stane toliko, da lahko edino s tisočaki greš v to trgovino (koplet kvalitetnih stolov – 6 in miza – večja preko 800 €), da vsega ostalega ne naštevam. Kampirano v kampu 1. kategorije (voda, elektrika na parceli), urbano urejen kamp, cena za 8 tednov skoraj toliko, kot pavšal (2.500 €).

Kot rečeno, kampiranje je dopust (počitek), potovanje po svetu pa je potovanje z namenom spoznavanja novih krajev in kultur. Dobro potovanje te običajno tako utrudi, da potem potrebuješ dober dopust.

Z vsem spoštovanjem vam povem, da je moje mnenje in moje življenje samo moje.

Za ostale, ki niso člani moje družine, me ne briga.

kampist si kampiranje pač predstavlja po svoje. ni nujno, da je to edina zveličavna resnica o kampiranju.

se je pa moral malce pohvaliti, da ne bomo imeli vseh v kampu za reveže. ampak samo tiste v majhnih šotorih in s konzervo v rokah.

a misliš, da na stolu iz spara za 7 eur slabo in kraek čas sediš?

pravi kampisti se skoraj izogibajo urbano urejenih kampov.

Kot sem že zgoraj napisal: vsak po svoje točno tako, kot mu ustreza.

Ja res. V kamp pride počivat “v kampu, kjer kampiramo, je kar nekaj družin, ki svoje poletno dopustovanje radi preživimo v kopalkah (v oblekah s kravato smo vsak dan v službi), radi spimo v prikolici (v hotelih spimo na službenih poteh), radi beremo knjige pod borovci (tuje kraje spoznavamo na potovanjih po drugih državah, kontinentih in jih ne enačimo s počitnicami!!!), ne želimo se ob določeni uri udeleževati vnaprej pripravljenih obrokov v hotelih (ker smo tega siti že tekom leta)…. ” in pol ko se spočije, gre pa na eno “tapravo” potovanje (ki ga seveda ne enači s počitnicami)… Nek se vidi raskoš, da ne bo kdo mislil …

mislim da nekdo, ki celo leto živi en povprečen lajf … otroci-služba-dom-vikendi doma ….. težko razume kaj pravzaprav pišeš, ker njemu je tist teden dopusta res nadpovprečen dogodek v letu in takrat mora uživat in za minimalno denarja doživet višek v letu (to so žal najhujši turisti, ki gredo 1x letno v hotel za male pare, pričakujejo pa najmanj Hiltona).

btw. tudi v naši hiši ločimo med dopustom, potovanji, izleti in službeno potjo … ogromna razlika.

V kamp počivat, pa saj v kampu ne počivaš. Če tovoriš kuhaš hrano (drago ali poceni) in pomivaš posodo, to ravno ni počitek. Da pa za vsak obrok iščeš restavracijo, pa tudi ni počitek. Raje grem v poceni hotel in mi res ni treba nič.

Mi tudi kampiramo dobrih deset let, no pa se ne ubadamo s točnim številom obrokov in bože ne daj štetjem kalorij, skuhamo kar se nam zalušta in ko se nam zalušta. Meni tiste dve kastroli in štiri krožnike pomit res ni problem, itak greva ponavadi oba z možem, pa še mal poklepetava tam. Otroci so že tolk veliki, da gredo komot po svoje s prijatelji, ki jih zdaj poznajo že od malega, tako da me ne skrbi, če kakega nekaj ur pogrešam. V hotele sem hodila prej, še brez otrok, zaradi tega, ker sem mislila, kako je fajn da mi tisti teden hrano postrežejo na krožniku, pa sem skozi morala paziti na uro, da nisem zaspala, da sem šla pravi čas s plaže za večerjo, na koncu sem samo uro merkala. sicer pa kakor komu, sama zase kot najstnica nisem nikoli mislila, da mi bo pa takšen dopust všeč, zdaj pa vsakič čakam petek in lepo vreme, da gremo. Aja pa ne rabim nobenega ekstra seznama kaj vse rabim na dopustu, rabim pa eno knjigo in moj ležalnik, pa da me kaka veverica pride pogledat. Drugače pa še dobro, da smo si različni in vsak po svoje preživljajmo frej dneve, važno da pridemo nazaj spočiti.

Zakaj že je razlika med dopustom in potovanjem?
A da na dopustu ležiš na plaži, na potovanju pa letaš okoli?
Pri nas imamo dopust (=počitnice) in med dopustom se potepamo okoli, vmes, če nanese, smo kak dan ali dva tud kje na plaži, ne nujno ob morju, lahko tudi ob jezeru, ni nam pa plaža cilj dopusta. In tudi na takem “potovalnem” dopustu se jaz prav fajn odklopim in spočijem in nafilam baterije.
Je pa res, da so ta potovanja “samo” po Evropi, mogoče za nekatere to ne šteje in je potovanje nujno z letalom in na drug kontinent …

Neki slab priokus že moraš imeti, kampist, da si se takole na široko razpisal v bran svojemu slogu poletnega dopusta, ali pa preprosto mokro sanjaš, saj takole čez palec preštevam tvoj dopust in ga mora biti krepkih 12 tednov na leto? S tem da so vmes med tedni tvojih popotovanj posejana še službena potovanja (sicer si safari dodal šele naknadno za boljšo mero, tako da ne vem, ali sodi v krog službenih ali užitkarskih potovanj).
Fletne službe imata z ženo, da imata obadva toliko dopusta.

Ja, saj vem, napisal boš, da v tem osmih tednih postoriš tudi vse nujno za službo. Ker ste seveda v kampu z wifijem in to.

Kaj si bedna, upam, da kampist ne bo zgubljal energije in se ukvarjal s tvojim nivojem.
Eni smo pač razumeli kaj je hotel povedati in jaz se strinjam z njim ker imamo podobno razmišljanje in podoben način dopustovanja, vendar mi gremo pozimi teden dni smučat, poleti na eno potovanje oziroma mi rečemo raziskovanje in na eno desetdnevno lenarjenje…….
Pa se ugrizni in preračunaj koliko imam dopusta in koliko plače, da si vse to lahko privoščim.

Zakaj že je razlika med dopustom in potovanjem?
A da na dopustu ležiš na plaži, na potovanju pa letaš okoli?
Pri nas imamo dopust (=počitnice) in med dopustom se potepamo okoli, vmes, če nanese, smo kak dan ali dva tud kje na plaži, ne nujno ob morju, lahko tudi ob jezeru, ni nam pa plaža cilj dopusta. In tudi na takem “potovalnem” dopustu se jaz prav fajn odklopim in spočijem in nafilam baterije.
Je pa res, da so ta potovanja “samo” po Evropi, mogoče za nekatere to ne šteje in je potovanje nujno z letalom in na drug kontinent …[/quote]

a ti slabo bereš? Napisala sem v naši hiši … kako je v vaši me ne zanima

… jaz nimam težav s tem, da bi mislila, da je tako, kot delamo mi, edino prav… za razliko od nekaterih tu…. mi živimo svoj, zelo dober lajf in pustimo drugim, da živijo svojega, kakršnegakoli že ….

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close