Vis ali Hvar
Za poletne počitnice se za dopust odločamo med dvema variantama…apartma na Visu, v uvali Rukavac ali apartma na Hvaru v Sv.Nedelji. Oba apartmaja sta približno enake kategorije, enako velika z dvama spalnicama, v pritličju, s teraso, žarom, na Hvaru morda bolj v borovem gozdu, na Visu z lepim pogledom na morje…cena Hvara 60 na dan, Vis 75 na dan. Na Hvaru sicer že bili, vendar ne tu…Hvar nam je lep, bojim se gneče. Na Visu še nismo bili…vendar je dražje..
kakšen predlog, nasvet, vaša izkušnja…gremo pa v glavni sezoni.
Hvala za odgovore in lep sončen vsem…:)
Na Hvaru sem bila 4x, v kraju Ivan Dolac, to je mal pred Sveto Nedeljo.
Meni je ta stran Hvara zelo všeč, vendar v Sveto Nedeljo ne bi šla, ker je plaža bolj tko. Zelo visoke skale, tudi morje kar visoko, mal preveri
Če imate majhne otroke, mislim, da ni nekih plaž.
Visa pa ne poznam, tako da ti ne znam svetovati.
Poznam Veliko Nedeljo, Ivan Dolac. Na tej strani ni pretirane gužve. Gužva je v Hvaru.
Rukavac tudi poznam. Odvisno, kje je apartma. Vse je malo v hrib. Lep pogled na morje lahko pomeni tudi 1 km hoje v hrib. V samem Rukavcu tudi ni ničesar. Mislim, da je ena gostilna, do pred 3 leti ni bilo trgovine.Tudi manj sence je.
Jaz bi se vsekakor odločila za Hvar.
Bila na Hvaru 3x in Visu 2x, sicer v mestu Vis. Res je, da v Rukavcu ni ničesar razen plaža, 1 kafič in 1 gostilna-konoba, trgovine ni, sv. Nedelja je pa tudi v 3 p.m. Če vam pašejo taki bolj odročni kraji potem vam bo všeč tako na Hvaru kot Visu, čeprav bi se jaz na vašem mestu odločila za Vis, meni je to najlepši otok na svetu! Pa še nobene gužve ni tam, medtem ko Hvar je pa čisto druga pesem, razen v teh uvalah je bolj v easy.
Meni je ta del Hvara: Sv. Nedelja, Zavala, Ivan Dolac prekrasen, bom rekla, nekaj najlepšega, kar sem do sedaj videla na Jadranu. Tu so povsod raztresene manjše prodnate plaže in res je raj.
Tako, da ja, sem bila že parkrat in spet bi šla. Po drugi strani, pa me Vis izredno privlači in še nisem bila.
Jaz bi se sedaj verjetno odločila za Vis, razen, če bi na Hvaru v tem delu dobila kakšno izredno ugodno varianto.
No malo še preglej slike in preštudiraj, mislim pa, da je fantastično in tu in tam.
Hvar mesto pa je itak trenutno inn in je ful gneča, samo jaz grem v taka mesta kdaj pa kdaj na sprehod, drugače pa imam raje mir in neokrnjeno naravo (kar je pa za Hvar sedaj že težko rečt, da je to to).
Mi gremo letos malo naprej od Makarske, kjer smo dobili res ugoden app in kjer so tudi čudovite plaže. Smo se pa odločili za celino zgolj iz finančnih razlogov, ker trajekt nam je predrag, oz. za ceno trajekta imamo že 2 dni plačan app.
Gremo pa bolj zgodaj: že konec junija in začetek julija, tako da smo se tudi zaradi tega zgodnjega termina odločili iti bolj južno – zaradi vremena.
Forum je zaprt za komentiranje.