Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice izlet (max pol ure vn iz LJ)

izlet (max pol ure vn iz LJ)

Ima kdo kakšno idejo kam bi lahko šli na izlet v okolici LJ malo hodit (ne ravno v kakšen hrib)?

Polhovgrajsko hribovje-ena turca do Grmade al pa samo do Setnice kjer je kmečki turizem gor.

zbiljsko jezero pa stari grad

Arboretum Volčji potok. Če boste imeli srečo, boste srečali eno največjih znamenitosti in posebnosti tako arboretuma kot tudi MONa: mavričnega viteza na lovu za tisočo fotografijo tulipanov!

….Pri Lukovici zavijete na desno na Gradiško jezero.Prijeten sprehod okrog jezera,potem pa na hranco in na drink na Brdo pri Lukovici v Čebelarski dom v gostilno Čebelica.Spotoma si ogledate še lupino gradu Brdo,kjer je živel slovenski pisatelj Janko Kersnik.

ja se strinjam

Če se boste za izlet odločili kdaj poleti, ko je vroče, definitivno Iški Vintgar (Ig-Iška vas). Imate kar veliko za hodit (če želite), sproti se lahko tudi osvežite. Nedaleč stran (10 km) je vasica Jezero (Podpeč) z enim najglobjih jezer v Evropi, tam se lahko tudi kopate in se okrepčate v bližnji brunarici. Ko se peljete domov čez Črno vas, si lahko ogledate še cerkev Plečnika, izredno zanimiva na pogled.

Hej,
jst sem doma ravno iz sosednje vasi praktično 20min peš do gradu Brdo. Sem nova v teh krajih, tko da bi mi fajn prišla kaka družba, nova poznanstva, novi ljudje… pa morda še skupej pogruntamo kam bi se odpravili na izlet. Rada tut kolesarim. Ravno 14dni nazaj sem bla na Golčaju. Mam dokaz – štempelj!:-) Peš pa sem bla večkrat že na Čemšeniški planini, na Menini; samo čez hrib in hopla naravnost padeš v sosednjo Tuhinjsko dolino.
Skratka, pišite mi na mejl: agatapetric@gmail.com (Lukovčan in Kaj pa, bom vesela kakega mejla… če smo že s podobnega konca, lahk pa tut kak Korošec, Primorec ali Dolenjec uleti, ni panike,…:-))
S-Mejte se!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close