Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice šolske počitnice

šolske počitnice

Kaj delajo tisti šolarji, ki niso na smučanju ali v toplicah.
Nam je dolgčas. Nimamo avta in živimo na vasi. Vlaka ni, avtobus je bil ob 7 zjutraj, drugega danes ni. Kakšna ideja?

Moji so vedno med počitnicami pri babici na deželi in uživajo 300 na uro, midva z možem pa še bolj:-))) še nikoli nisva imela med zimskimi počitnicami dopusta, gremo raje poleti za 1 mesec na morje:-)

Lahko si naredite festival družabnih iger.
Lahko uprizorite gledališko predstavo.
Lahko greste vsak dan na dolg sprehod.

Ma, ni hudega, če ne smučate.

Pa zakaj bi morali nonstop nekaj početi? Možnosti, da preživite lepe počitnice tudi doma, je veliko, sploh če ste na vasi. Pojdite v naravo peš ali s kolesi, berite knjige, glejte filme ali pa samo lenarite – noge v luft in je.

Ah, nehaj no, točno dve uri počitnic sta, pa že ne veš kaj bi počeli. Pa bodi malo iznajdliva no:

Greš z otroci na pohod ali vsaj konkretno dolg spreho. Če imate kaj snega, naj uživata v njem, magati na tistih 5 cm,..moja si veno naredita zabavo s par cm snega. Skupaj skuhajte njihovo njaljubše kosilo, kaj spcite,….

Potem pa družabne igre ali pa igranje kar jim je ljubo.

Obiščete babice in dedke, sorodnike.

Greste na šolsko/vrtčevsko dvorišče, če je kja otrok, pri nas se vedno tam zberejeo otroci in potrem se igrajo.

Greste v knjižnico.

Če imate avto, pa kakšne dan kam z avtom.

Sploh pa si izbi iz glave, da se imajo otroci fajn samo na smučanju/kopanju/dragih izletih.

Nisi napisala koliko stare otroke imaš. Osemletnika bi mogoče zanimalo peči piškote, 14letnika pa dvomim. Odvisno tudi kaj jih zanima. Kakšni sedemletniki obožujejo risanje, barvanje itn, moj sin recimo tega nikoli ni rad počel. Kakšne imaš ti, veš ti najbolje.

Drugače pa en nasvet. Veš, kdaj so počitnice, bodi pametna in v bodoče planiraj. Teden pred počitnicami pomisli kaj početi. Lahko bi povabila kakšne njihove prijatelje, sošolce za prespat. Lahko bi jih za kakšen dan poslala h kakšni babici, teti. Če ste na vasi v taki osami, potem je planiranje še toliko bolj pomembno.

Ne vem no, naši starši se niso veliko ubadal s tem, kaj bomo počeli. še najmanj pri 14-ih letih. Pa smo preživeli, še dobro se mi je zdelo, da sem lahko lenaril en teden.

Bree…. splanirano je bilo, da bosta počitnice preživela pri teti,ki živi v mestu in bodo šli v kino in na plavanje. Sedaj je teta zbolela in so plani padli v vodo.

Res je, da so pčitnice točno dve uri, a sta bila prejšni teden bolna in sta sedaj že drugi teden doma, tako, da smo odigrali že vse družabne igre, sestavili že marsikatero vozilo in hišo iz lego kock, tudi dve vrsti piškotov smo že spekli. Dolg sprehod – enajstletnik ni najbolj navdušen, 6 letnik pa ni še 100% zdrav, tako, da raje ne.

Med poletnimi počitnicami jih lahko za kakšen teden pošljete na kakšen tabor… moj predlog je Sportijev športni tabor ob Krki http://www.sd-sporti.si/[/url] … sin, je bil lansko leto navdušen nad njim… Tudi cena je ugodna, program pa pester, ves čas se kaj dogaja…

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close