Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Turčija 1. maj – Izkušnje??

Turčija 1. maj – Izkušnje??

Pozdravljeni,

ima kdo kaj izkušenj kako je na Turški obali za prvomajske počitnice? Nas mika predvsem zaradi sorazmerno ugodne cene (cca. 1.300 €, 2 odrasla+ 2 otroka), kakšno kopanje v morju verjetno ne pride v poštev, verjetno tudi v bazenu ali pa zaradi zunanjih temperatur?

Kakšne so sploh zunanje temperature v zadnjem tednu aprila? Hotelov je kar nekaj (Gulet) za to ceno tako da mi je vseeno v katerega iti. Ima kdo kakšen predlog? Verjetno smo potem bolj ali manj vezani na kakšne oglede?

Vsakega predloga bomo veseli..

Erik

Kot si napisal, ta termin je treba izkoristit za izlete, zato priporočam hotel z notranjimi bazeni. Konec junija lani je bilo morje komaj dovolj toplo za kopanje, zvečer pa se je shladilo, tako da kakšna tanka bluzica brez rokavov ni bila dovolj. Enako je bilo konec junija tudi v Tuniziji. Tudi v Egiptu konec aprila morje ni tako toplo, kot nekateri trdijo. Se da kopat, ne pa uživat.

Hvala…

LP

to pa ne bo držalo , mi smo bili lani konec junija v turčiji- morje 25 ¨c tudi zvečer nismo kaj oblačili, ker je bilo toplo

Bo kar držalo. Lani zadnji teden junija nas je na letališču v Antalyi pričakal dež in veter, da nismo mogli verjet očem. V Alanyi, kjer smo bili, je bilo morje tako valovito in vetrovno, da prve tri, štiri dni sploh ni bilo nobenega v morju, folk se je samo sprehajal po plaži, kasneje se je malce poleglo, vendar nekega pravega užitka ni bilo – morje ni moglo imet več kot 23 stopinj ! Te dni so bili odpovedani tudi vsi izleti z ladjo. Čez dan na soncu ob bazenu je bilo super, vendar je pri našem hotelu padla senca okrog 16. ure in če si bil moker je bilo že prehladno. Večeri niso bili topli. Jaz kot dovolj toplo razumem, da sem v tem času lahko v majici brez rokavov oz. z naramnicami. Je pa verjetno bila lani smola z vremenom, kajti en domačin je povedal, da že 20 let v tem času ni bilo tako slabega vremena. In posledično so tudi bile ohladitve, tako vode kot zraka.

Seveda je vprašanje kaj je za koga toplo. Mi smo bolj kot ne posedali ob animacijah in je bilo kot sem napisala. Res ne vem kje ste bili vi, ampak zakaj bi napisala nekaj, kar ne drži.

mi smo bili en teden pred vami (16-23. junij) in smo zadnji dan imeli tak “slab” dan. pred tem je bilo pa božansko, ne soparno ozračje in toplo morje.

za 1 maja bi jaz šla – čim bližje antalije. 2x bi rentala avto, 2x bi šla na voden izlet (pamukale za 1 dan in kapadokijo za 2 dni).

mi smo bili 28.6-4.7. nobenega dežja , slabega vremena , valovov in za nas je toplo če je na 33stopinj, smo bolj zmrzle sorte:-)

to ste pa res imeli molo. in kot praviš to ni pravilo. običajno je konec junija morje toplo cca 25 stopinj (jug turčije) in tudi zrak ima nad 30. za prvi maj je morje gotovo prehladno. prav zato, ker še ni vročine je to idealni čas za spoznavanje kulture in znamenitosti dežele. tako kot so ti že svetovali. go for it!

Mi smo bili lansko leto za prvomajske oziroma zadnji teden aprila in smo se kopali v morju in v zunanjih bazenih, bilo je cel teden sončno, letos gremo tud.

Prosim da mi pomagate! (ODGOVORI LAHKO SEVEDA TUDI KDO DRUG KI IMA TOVRSTNE IZKUŠNJE)
Moj partner se je namreč 100 % odločil da letos za prvomajske potujemo na toplo- Turčija, kljub temu, da me je strah letalskega prevoza z otroci.(6 IN 13 LET).

Poleg tega me skrbi tudi milijon ostalih stvari (pa vreme ni eno od teh).
Predvsem me zanima, kakšne so možnosti izletov, ker ne bi želela pri all inclusiv, ki ga ponujajo vse agencije ostati cel teden v hotelu…, pa tudi vreme je resda še nestabilno in verjetno za kopanje tako ali tako ne bo primerno!

Tako, da prosim kr;en da mi odgovoriš: Ali ste koristili tudi kakšne izlete, kakšne so cene, v kateri kraj je najbolje iti za dobro izhodiščno točko in še kaj..kar bi nam prav prišlo.
S katero agencijo pa potujete vi?
V naprej hvala in lp. Mojca

MOJCA OO, s katero agencijo greš? za prvi maj vse organizirajo izlete, ker vedo, da se ljudje niso prišli za cel teden izležavat. Vprašaj na agenciji kam imajo izlete in ceno. Odvisno je tudi v kateri kraj greš, ker so razlike med kraji ogromne.
V vsakem primeru si oglej Pamukale. Je enodnevni izlet. Upam, da je tvoj tri-letnik potrpežljiv, ker je vožnje 5 ur v eno smer. Lahko se odločite, da greš na izlet samo ti in 13-letnik, tako smo mi naredili.
Če še nimaš izbrane lokacije pojdi na področje Antalije, npr. Lara. Antalija je najbližja letališču, ima star del mesta, tržnico. Lara je betonsko turistično naselje s hoteli.
Kemer in Side sta na vsako stran Antalije 1 uro vožnje, Alanya je od Side še eno uro vožnje.
Nekateri hoteli za 1. maj nimajo odprtih zunanjih bazenov oz. le-ti nimajo ogrevane vode in je kopanje možno samo notri. Dobro si preberi o hotelu na njihovi uradni spletni strani in na tujih forumih (npr tripadvisor).

Turčija je zakon v vseh časih v Maju.Midva z ženo greva tud za 1. maj v hotel AYDINBEY KINGS PALACE pa me zanima će ima kdo kake iskušne v tem hotelu l.pTomas

prosim za izkušnje za prvi maj,v hotelu aska buket resort &spa v alanyi!Upam na kakšen odgovor.lp

Odvisno kaj misliš počet?

Za kopanje je še premrzlo, hoteli so večinoma zaprti ali napol prazni. ponudba hrane, pijače in ostale ponudbe je temu primerno okrnjena.

V tem času je Turčija super za potovanje, ker še ni prevroče in ni invazije turistov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close