Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice po 15 letih v kampu

po 15 letih v kampu

pa dolgo več ne bom šla. Mogoče nikoli več. Katastrofa, kakšen dopust. Ja, smo razvajeni, ampak … Potrebno si je kuhati, kot da ga ni dovolj domapo vsako vodo na skupne wc-je – non apetitlih, tuširanje v tušu, kjer je težko priti do tople vode, pa še takrat veš, da se je pred tabo tuširalo še xy ljudi (čistijo enkrat na dan), pa to pomivanje posode, je dež padal, smo se stiskali, po prikolici in v baldahinu, brez tv-ja … Poleg tega, če skupaj seštejem, bi enako prišli čez v enem apartmaju. Edina prednost, ki jo še nekako vidim je, da si cel dan zunaj …

10 – za kampiranje. Se mi zdi, da smo prav denar stran vrgli, pa še nič zadovoljni. Pa naj povem, da običajno najdemo kakšne poceni varijante in da smo že leta uživamo na dopustih v hotelih.

Zakaj torej kampirate?!

in kaj si s tem stem, buča pametna, sploh povedala

Zato ker nam paše.

ker ne kompliciramo tko kot ti!!!!!!!!!!!!!!!

V hotelu pa vsakič izpulijo wc, ko pride nov gost in tudi tuš ves razbijejo, tako so nam rekli, ko ni bila soba fraj. Da montirajo nove wc školjke in tuš, ker so bili pred nami eni 2 dni tam.

Kamp je zakon. Je pa res da ni za presrane riti. In te presrane riti ponavai živijo v umazanih stanovanjih, jejo krompir in zelje, pa tuširajo se 1 x na teden…pol pa pridejo na dopust in mislijo, da je vse njihovo. Za kozlat, kakšen folk.

Tudi jaz ne grem več v kamp. Že 10 let hodimo po hotelih. Zakon. Naj mi drugi kuhajo in pospravljajo, jaz sem na dopustu. Pa recte da je res fajn, ko si na dopustu v kampu, ko cel teden dežuje. Pa pranje, kuhanje, ppmivanje, pa kuhanje, pomivanje, pa kupoivanje hrane,…. Kot da si doma. Pač enim je pač všeč, ker si ne morejo privoščit apartmaja al pa hotela in se tožaijo da je fuul dooobro.

Men je pa glih to všeč, da jem ko mi paše, če mi paše, če ne grem lahko v gostišče, kjer si naročim in dobim po naričilu. V hotelu ne mislim vstajat za tisti zajtrk, hodit s plaže ko oni mislijo da sem lačna. Vsaka stvar ima svoje dobre in slabe plati. Da, v dežju pa imaš res kaj početi če si v hotelu a ne. Da, greš v bazen, kar grem lahko tudi jaz. Sploh pa v dežju večdnevnem pakiram in grem dalje. Pa da slučajno ne bi mislila da je kampiranje tako poceni. V vaših poceni hotelskih variantah – bi lahko tudi mi rekli – je pa vse idealno. Pusti ljudi da za svoj denar počnejo kar hočejo. V kampu ali hotelu. Takale zmrda bi itak tudi v hotelu s 5 zvezdicami našla – las v umivalniku – svoj !

A TO SE TI TOLAŽIŠ, ko spiš na svinjskih jogijih, bljak, bljak, bljak.

Za nas je narava in takšen način življenja zakon.

Sem enakega mnenja – po novem sovražim kampiranje in verjetno, če vse skupaj seštejem bi dejansko enako vsoto plačali v kakšnem cenešem hotelu. Kampiranje mi je bilo kot mladi punci brez otrok zakon in nihče me ne bi prepričal, da bi šla v hotel ampak danes, ko imam družino je kampiranje zame ena mora še posebno ker sta otroka še majhna in moram precej delati, še ponoči se nisem naspala, ker sem po dežju tekala na WC ali spremljala otroka na WC in potem nisem mogla nazaj zaspati. Kljub vsemu pa, da ne bom izpadla taka negativistka je velik plus to, da je za otroke kampiranje prava dogodivščina in se počutijo bolj povezani z družino kot morda, če hodijo jest obroke v ogromno jedilnico s stotimi neznanci. Ampak vseeno upam, da bomo imeli naslednje leto večji proračun za počitnice in si bomo privoščili vsaj kakšen apartma, če že ne hotel.

Nisem vedela da je kampiranje pa zastonj. A si res vse predstavljate kot kampiranje : majhen šotorček z enio rinko za kuhanje in to je to. Take šotore in prikolice kot jih imajo/imamo ljudje zdaj, pač ne moreš primerjati s tem. Vsak po svoje. Pa še včasih z pavšalom – pride dražje. Ampak tako je, kdor želi gre, kdor ne želi, pač ne gre.

To si ti misliš!Verjemi mi,da imamo denarja za hotel s petimi zvezdicami,pa žal v tem ne vidimo takšnega čara kot ti.Jebi ga!Sto ljudi,sto čudi!

Mi tudi ne kuhamo na dopustu, ker to počnem celo leto doma!
Je pa po moje kamp dražji, ker ko gremo v hotel je kar ugodna cena. Po moje ceneje kot v kampu, pa da moraš vso hrano kupit.

To si ti misliš!Verjemi mi,da imamo denarja za hotel s petimi zvezdicami,pa žal v tem ne vidimo takšnega čara kot ti.Jebi ga!Sto ljudi,sto čudi![/quote]

Ja enim pač paše skoz kuhat in prat, enim pa nam paše uživat. Zato je dopust.

Tole je pa zdaj prav moderno ratalo, vsak dan pljuvat čez kampe.
Kakšna svinjarija, pa kako grozno je kuhat, ni tople vode, ni televizije (kar je res grozno), pa itak kampirajo samo reveži, ki si hotela ne morejo privoščit, pol pa govorijo, kako jim je fajn …

Ne vem, kje najdete take neurejene kamp, brez tople vode, spucane samo enkrat na dan, z gužvo pri tuših in kar je še tega. Jaz kampiram že 15 let, pa takih kampov skor nisem videla. Je pa res, da ne kampiram na Hrvaškem ampak širom po Evropi, moj dopust ni nujno povezan z morjem, ampak mi je bolj pomembno, da vidim kaj sveta. In take rajže s šotorom so dosti bolj fleksibilne kot po hotelih. In ja, relativno ceneje kot hotel, potem, ko si nabaviš kvalitetno kamp opremo.
Edina stvar, ki me v kampu lahko zmoti, je (dolgotrajen) dež. Ampak takrat pač spakiramo in se prestavimo kam, kjer pač ne dežuje. Kak dan dežja pa tud ni nobena katastrofa, če imaš orng šotor.
Zadnja stvar, ki jo na dopustu pogrešam, je pa TV.

Pa kaj letos vsi jamrate glede svojih tako ali drugače preživetih dopustov? A res ni nobenega, ki bi se zadovoljen, spočit vrnil domov?

Jaz sem kot otrok s starši vedno kampirala in mi je bilo to zakon. Sedaj priznam, da se mi ne bi dalo vedno znova cel coknpok vlačit dol, pa postavljat, pa slabo vreme ipd. Smo bolj kamot in hodimo v apartma, čeprav se mi včasih, ko obiščemo kakšne prijatelje v kampu, prav zalušta kampirat, ampak samo za dan ali dva. Hotel mi je pa čist mimo. Strežt se lahko pustiš tudi drugače.

Cenovno je pa kar nekje pri glih. Apartma in kampiranje, mislim. Če šteješ še nakup kamp opreme, truge za na avto ipd. bi rekla, da je kampiranje še dražje.

Mi je rekla sodelavka, da je v Medulinu živa svinjarija. Morje in veceji. Kot mlakuža vse skupaj. Neužitno in res prideš utrujen domov, ker sam pucaš, gorje da še male otroke tam pelješ.
Edino če ti paše pacarija, potem pa je ok.

In kdo je tebi kriv če imaš smotano sodelavko ki ostaja v takem kampu. Samo enkrat v Novigradu, pred 15 leti sem to doživela. Pa smo naslednji dan odšli naprej. A zato je tam ostala ker njej paše packarija. Vsem ne. Ker smo mobilni.

Mah, letos so vsi usuti od teh zadnjih nesrečnih 3 tednov dežja (vsaj tisti, ki so letovali v Istri in Kvarnerju, pa mogoče še v S.Dalmaciji). Vsi so zmrzovali, kopali jarke kot nori, bili umazani, naveličani – pač ni bilo pravega poletnega vzdušja…

Kamp ima svoj šarm – najbrž (jaz ne kampiram), živiš v naravi, ritem življenja je drugačen kot če si recimo v apartmaju ali v hotelu.
Slišala sem sicer, da so kampi že kar konkretno dragi, sodelavka je rekla, da bi za ta denar (5 članska družina) mirno najeli krasen apartma, ampak oni so po duši taborniki 🙂 in pač radi taborijo.

Mislim si, da kampiranje ni tako slaba zadeva in da je idealno predvsem za ljudi, ki so sproščeni in ne komplicirajo zaradi narobe postavljenega milnika, recimo.

Spomnim se, da smo leta nazaj, ko sem bila še otrok, kampirali v prikolici očetovega podjetja.
Na živce mi je šlo edino pomivanje posode pri skupnem koritu 🙂 – in Italijani, ki so bili znani packi, so zamašili odtoke s svojimi špageti …

:)))) A sem kje napisala, da je tam ostala in vztrajala? Ne, so kar po enem dnevu pobegnili drugam.
Zdaj se pa vgrizni nekam!

Zakaj bi se pa grizla, saj nisem kot ti. Ti se pa zdaj lahko v prst ali jezik. Bo šlo. Saj vem da ne bo, da že grizeš nohte in čakaš kaj boš lahko s kratkimi nohti napisala nazaj. Daj, grizljivo dete, piši, riši, grizi…… saj vem da boš, no. Evo, ti dovolim, jaz ne bom.

LOL….faca si!

Vsak si privošči take počitnice , kot mu paše glede na njegov značaj in denarne zmožnosti. Jaz sedaqjle ravno lepo pišem po netu , sem na morju , v apartmaju. Imam se krasno. Mene ne spraviš ne v hotel ne v kamp.
Pa ne bom sedaj pametna , da je samo apartma edina pravilna varianta preživljanja počitnic. Ampak ljudje smo si pač različni. Recimo , jaz zelo rada kuham in ne razumem žensk , ki rečejo , da gredo prvenstveno v hotel , da jim ne bo treba še takrat mislit , kaj vreči v lonec. Verjamem , da če mi bi bila kuha največja muka , ne bi razmišljala o apartmaju.
Kar pa se tiče kampov . Za otroke verjamem , da so zakon . Vendar mora biti za tako preživljanje počitnic tudi potrebna določena infrastruktura. Enkrat smo šli. S seboj smo imeli šotor in spalke in en plinski gorilnik z malo posode. Živa katastrofa!
Komarji , ni se bilo za usest, ni bilo mrzle pijače, wc oddaljeni, kar je problem za male otroke….V glavnem , mi smo imeli slabo izkušnjo , vendar verjamem , da se imaš lahko tudi tam zelo lepo. Če imaš kamp opremo , ki zajema od posode , do hladilnika, komarčnika , mize stolov , svetilk, šotorov v katerem ni da ni…. In tudi vem , da to ljudje , ki leta in leta kampirajo, vse imajo. S seboj si peljejo celo kemični wc.To je pač njihov vrhunski način preživljanja počitnic.
Kot je zame vrhunsko , da si v moji kuhinji skuham kavo , ko si poželim , si spečem ribe na gradelama in ne gledam s strahom vremenska poročila , kakšno bo vreme, ker imam streho nad glavo in me ne more zmočit, ne odpihnit….
Vsi imamo prav , noben nima prav – to velja za tole razpravo , katera oblika preživljanja dopusta je prava….
vSEM ŽELIM LEP DOPUST, PA KJERKOLI ŽE STE.

Jaz pa uberem vmesno varianto, ker nisem tip za hotele, ne grem, tudi če bi imela zastonj. Prikolica ali šotor tudi niso zame, ker se mi ne da na tiste skupne WC-je, hočem pa biti cel dan zunaj, hočem v kopalkah na plažo, hočem morje največ 100m stran, ne maram betonske plaže itd, zato je zame to idealno.
Torej najamemo kamp hišico. Očitno pa je mojih somišljenikov vedno več, ker so nekateri kampi že polni teh hišic. Tam je vse, dve sobi, dnevni prostor s kuhinjo, WC, tuš, klima, posode, posteljnino in brisače ti menjajo.
Jemo kot se nam zdi, ali kaj na hitro ali pa v restavraciji, pa se mi še tja ne da.. Zajtrke v hotelu bi itak prespali, da se bom pa oblačila za kosila, za na plažo – ni variante.

Torej, mi gremo v kamp točno zato in sem raje doma, kot v hotelu, meni tam res ni komot, vse vezano na neke ure, oblačenje, vse od rok, vsaj v teh hotelih, ki so v štukih. Mater, ne bom šla iz bajte dopustovat v nek blok.

Mi je rekla sodelavka, da je v Medulinu živa svinjarija. Morje in veceji. Kot mlakuža vse skupaj. Neužitno in res prideš utrujen domov, ker sam pucaš, gorje da še male otroke tam pelješ.
Edino če ti paše pacarija, potem pa je ok.[/quote]

Sem napisala, da NE kampiramo na Hrvaškem (se mi zdi, da Medulin je glih tam).

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close