ideje za prvomajski dopust z dojenčkom
No, meni se zdi pa klima za prvi maj bistveno boljša v Prekmurju. Vedno do zdaj je bilo toplo, kopali smo se v bazenih, dobro jedli, veliko prehodili. Na morju je za prvomajske praznike velikokrat deževalo, pihala burja, notranji bazeni imajo za mene premrzlo vodo. Morje se mi zdi bistveno lepše junija ali septembra – julija in avgusta pa itak!
Če pa vas vleče proti obali, bi šla pa sama z majhnim otrokom raje kam v Italijo… no, sej tja smo hodili. Istra enostavno nima turizma za vmes – torej če ni toplo in če se ne moreš kopati. Nimaš nič za počet. 🙂
Mojemu otroku je morski zrak zelo pomagal pri njegovih večnih bronhitisih, velikokrat sem ga še med letom, tudi pozimi po nasvetu zdravnika peljala na morje se nadihat, zamenjat zrak. Sploh, ko je bil še v vozičku mu je očitno zelo prijalo, ker je bil sposoben spati na zraku po štiri ure popoldan, medtem ko jih je na domačem pragu le po dve uri.Tako, da kaj se da počet, jaz ne hodim na morje samo za tista dva tedna v špici sezone, ampak sem na morju sigurno vsaj tri vekende os aprila do septembra, pa še pozimi kakšnega, obenem mi ni vse samo ležanje na plaži in kopanje. Po pravici mi je najlepše na morju junija, ko je že prijetno toplo, ne prevroče in še dnevi so dolgi. Ne vtikam se pa zakaj ljudje zapravljajo svoj denar, saj ne mojega. Mnenje kot ga ima ne razumem je zelo podobno mnenju moje tašče, ki zapusti domači prag, ko gre v trgovino ali k zdravniku, za vse ostalo je pa škoda denarja.
Absolutno je morska klima zelo primerna, kot že ena zgoraj navaja in veliko bolj primerna, sploh za dojenčke in male otroke, spomladi in jeseni, kot pa v tistih dveh noro vročih mesecih. Jaz hodim na morje le zgodaj spomladi in pozno jeseni, ker ne hodim zaradi kopanja, ampak zaradi zdravja.[/quote]
Vse kar ste napisale glede borovih gozdičkov in vpliva morskega zraka (z jodom) na razvoj žrelnice in dihal pri otroku je res in se absolutno strinjam in zavedam tega. Tudi sami smo veliko na morju, ampak za to izkoristimo enodnevne izlete, kakšen vikend, predvsem pa jeseni in junija.
Prvi maj pa je bil po mojih izkušnjah prevečkrat deževen, zato takrat ne bi izbrala morja. Ker poleg sprehodov (ki jih v dežju ni veliko) pač nimaš kaj več početi. In če je na morju mraz in veter je zelo mraz. Vem. Ker smo veliko na morju skozi celo leto.
Sicer pa je Umag za prvi maj bolj mrtev. Če že, bi se odločila vsaj za Poreč – je vseeno malo večje mesto in se malo več dogaja. Je pa res, da je vse blizu in lahko delate izlete.
Absolutno je morska klima zelo primerna, kot že ena zgoraj navaja in veliko bolj primerna, sploh za dojenčke in male otroke, spomladi in jeseni, kot pa v tistih dveh noro vročih mesecih. Jaz hodim na morje le zgodaj spomladi in pozno jeseni, ker ne hodim zaradi kopanja, ampak zaradi zdravja.[/quote]
Vse kar ste napisale glede borovih gozdičkov in vpliva morskega zraka (z jodom) na razvoj žrelnice in dihal pri otroku je res in se absolutno strinjam in zavedam tega. Tudi sami smo veliko na morju, ampak za to izkoristimo enodnevne izlete, kakšen vikend, predvsem pa jeseni in junija.
Prvi maj pa je bil po mojih izkušnjah prevečkrat deževen, zato takrat ne bi izbrala morja. Ker poleg sprehodov (ki jih v dežju ni veliko) pač nimaš kaj več početi. In če je na morju mraz in veter je zelo mraz. Vem. Ker smo veliko na morju skozi celo leto.
Sicer pa je Umag za prvi maj bolj mrtev. Če že, bi se odločila vsaj za Poreč – je vseeno malo večje mesto in se malo več dogaja. Je pa res, da je vse blizu in lahko delate izlete.[/quote]
Glede prvega maja na morju: ker smo pavšalisti že desetletje, preživimo prvi maj oziroma cel prvomajski dopust na morju v prikolici., Že celo desetletje ni bilo tako mraz, da bi morali zaradi tega domov, pač zjutraj malo zalaufamo kalorifer, pa gre. Smo pa potem skoz na zraku in zunaj, če bi bili doma in bi bilo bolj kilavo vreme, bi bili notri in se nam ne bi dalo ven, tam pa pač greš, doma bi pa gledal tv in bil na Monu. Da pa nimaš kaj za počet, za boga al doma tudi, če je slabo vreme ne počnete nič, mi igramo človek ne jezi se, pa enko, tarok, mal badmintona v presledku med dežjem, drugače gremo pa po lužah skakat. Ne rabim pa večernih animacij z glasbo in morje štantov.
Mnja… sama hodim v kamp že več kot 25 let in vem, kako to zgleda. 🙂
Za prvega maja je bilo več kot polovico teh let mraz in dež. 27. april pa sonce in vroče za znoret. Lahko preveriš tudi statistiko in boš videla.
Ja, z 8-mesečnikom pač ne igraš človek ne jezi se. Je pa fajn, če se greš npr. kopat, se lahko sprehajaš, imaš mogoče sonček, da si zunaj na dekci, plaži, kjerkoli…
Sicer je pa res od vsakega posameznika odvisno, kakšen način življenja ima.
Meni bi npr. bolj kot sprehajanje po Umagu, Rovinju, Poreču pasalo iti v Toskano v tem času. 🙂 Pa verjetno za enak denar…
Največkrat smo bili v Livadi.
Pred Livado tudi v Ajdi.
Zelo čisto in luštno za otroke se mi zdi v Vivatu – pa še cene so bolj zmerne. Predvsem je pa tako v Livadi kot v Vivatu topla voda v bazenu. V Livadi je v notranjem bazenu celo preveč topla – 37 C – torej kot v banji, zato je bilo takrat, ko so bili otroci res majhni meni to všeč. Pa vsi hoteli imajo notri tudi igralnico za otroke, pa vedno se kaj dogaja, vedno so otroci tam, tko da je žur – se lahko v majhnih bazenčkih špricajo. 🙂
Prijateljica je bila tudi v hiškah, jedli pa so v Termalu. Baje je bilo super. Mene samo moti, da moraš potem z majhnim otrokom ven hoditi, torej se moraš dobro posušiti. Tako pa smo se samo oblekli v kopalne plašče, otroka v voziček in smo šli v sobo se zrihtat.
Mi bomo verjetno šli malo nižje v Dalmacijo mogoče že za Veliko noč- našli smo tole ponudbo s popustom na temle portalu
Mi se vračamo v apartma Punta, Veli Lošinj, tik ob morju, v mirni in zeleni okolici.Apartma primeren tudi za družino s 3 otroki, preverjeno. Pošljite email na punta.losinj@gmail.com.
Poglej si tale link: http://www.biseri-jadrana.si/apartmaji. S to agencijo hodimo že dve leti na počitnice in imajo prav apartmaje za družine z malimi otroki, pa še svetujejo ti kaj so prednosti in slabosti vsakega apartmaja, ter kaj najbolj priporočajo za to starost otroka. Srečno
Forum je zaprt za komentiranje.