Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Livada – Moravske toplice kako je kaj tam?

Livada – Moravske toplice kako je kaj tam?

kako se vam je kaj zdelo v teh toplicah? Livada prestige hotel – zanima me a ma ta hotel sam en notranji bazen- a niso tam 3 hoteli drugače? kaka je pa kaj savna??

Hotel je res super, na nivoju, bazeni super, savne super, za uzivat v dvoje res krasno….odvisno pa je tudi v kateri sobi si.

So trije hoteli, ampak Livada je pač en hotel, pet zvezdic. Sta še Ajda in Termal. Bila sem v Livadi, malo dlje, 7 dni, opazila sem, da se je folk hitro zamenjal, zdi se, da navadno pridejo bolj za 2-3 dni oz. čez vikend.

Jaz lahko rečem samo to: škoda denarja. Dobiš drugje enako in boljše za bistveno manj denarja.

Sobe so velike, prostorne, kar se infrastrukture tiče, res hočejo kazati na neko razkošje. Sobarice prijazne, ustrežljive, drugo osebje tudi nekako ustrežljivo, prijazno. Vse drugo pa bolj žalostno kot ne, seveda za *****.

Bazeni normalno veliki, masažne šobe delajo zelo redko, preredko (glede na Banovce neprimerljivo). Imajo fitnes, je sicer majhen, kar ni nič narobe, je pa (pre)topel. Glede na to, da meji na bazen, ki ima se mi zdi 38 stopinj, v fitnesu pa ni klime (vsaj jaz je nisem čutila), mi je po nekaj minut na tekaču vse teklo. Rekreacija zunaj mi pri -17 pač ni pasala (sem bila v tednu, ko je bilo zunaj turbo hladno). Seveda je v bazenu, v katerem je voda +32, čist ok, tudi če je zunaj hladno, samo tečt greš pa res malo težje.

Hvalisajo se z nekimi kulinaričnimi presežki; ko sem rezervirala, so me obvestili, da je večerja s 6 hodi, streženo. Sem si še mislila, obup, zdaj moram pa fine cunje sabo nosit, šla pa sem res počivat.
No, brez strahu: navadna, bife večerja (ki mi je sicer še ljubša), zelenjava je bila razkuhan poc, riba je samo na jedilniku, pri večerji pa vse drugo meso. Je pa res, da je bilo tako nekaj dni (od nedelje do srede), potem pa kot da so obrnili ploščo: zelenjava je bila bolj užitna, več je bilo ribe, zanimivo.

Naj bi bila še neka slavnostna večerja, ampak pazi to, v Banovcih (ista krovna družba) imaš slavnostno večerjo v ceni, ker je pač njihova ponudba, tukaj pa plačaš (!) 20 €. Pa ne gre toliko za denar, ampak gre za princip: plačaš svoj paket, potem pa plačaš še celotno večerjo, ki jo nudijo (!). Brez veze. Očitno so tako razmišljali tudi drugi, ker je bilo na običajni večerji kar precej ljudi, tako da jih je moralo biti na tisti fini večerji bolj malo, če sploh kdo.

O kakih kulinaričnih presežkih, ki jih tako oglašujejo, ne bi. Imam večji kulinarični presežek, če v Leclercu kupim tunine zrezke in jih naredim na čebuli z vinom.

Višek vsega je bilo pa to, da si v hotelu ***** privoščijo nesramen odnos do gosta. Ko se prijaviš pri njih, imaš načeloma rezervirano mizo, pač razume se, da vsak obrok poješ pri svoji mizi, ne da hodiš ko lolek k drugim mizam. Malo morgen! K moji mizi za 2 so mirno dodali par. Ne vem, kako je bilo pri drugih mizah, tudi ne gledam k drugim, tako da ne vem. Ne, ni bila pomota, pač prebukirani so bili! Tako je razložil natakar.

Ko sem prišla na zajtrk, je bila miza en dan polna drobtin in umazana, drugi dan pa polna umazane posode. To je bilo za dva zajtrka. Za večerjo prejšnji večer pa sem sicer sedela pri mizi, ampak v bistvu čakala, kdaj bo prišel drugi par (ker je bil na moji mizi nov kartonček za dva), mogoče bi pa tudi ona dva rada sedela pri mizi. Mogoče. 🙂 V glavnem, beda.

Aja, pa ves teden je bilo pri zajtrku fajn pri mizi spit kavo z mlekom, v nedeljo, po 7 dneh pa druga plošča. Natakar (ni bil isti kot ves teden, en drug) mi osorno reče, naj si sojino mleko nalijem “v bifeju”. Aha, pejt čez celo restavracijo s polno šalčko kave, si iz litrskega (!) vrča ledeno mrzlega mleka (!, mleko je na ledu) nalij v kavo, pa pejt nazaj pit. Mimogrede, nimam pojma, ali je v bifeju sojino ali navadno mleko.
V Banovcih imaš zajtrk ob 10h tak, kot ga je imel tisti ob 8h. Tukaj malo morgen. Jaz grem pač rada zjutraj plavat, ko je bazen prazen, in pozno na zajtrk: veliko pobrano, prebrano, ostanki. Ne, za ***** je to beda.

Sem imela bistveno boljši zajtrk v hotelu *** te dni na Dunaju, pa je bil čist mali hotelčič.

Ne bom rekla, da je slabo v Livadi, ne bi bilo fer. Tisto, kar je mogoče kupiti in stresti iz škatel, tega je veliko. Kar pa naj bi bil presežek, ker je le *****, pa je obup od obupa. Torej za moje pojme pač ni dodane vrednosti, posebno ne za ceno za *****.

V glavnem, jaz lahko samo rečem, tja nikoli več. Bistveno boljše je v Banovcih, bistveno boljša ponudba hrane, zelo prijazni, nikoli še niso oddali moje mize, tako kot tega niso storili nikjer na vseh mojih potovanjih. Pa so v Banovcih ***, ampak ni ene stvari, ki te spravi v slabo voljo.

Ja, zmeraj je nekje nekaj, kar ti ne ustreza, ne paše itd., logično, ne more biti vse za vse. Pač sprejmeš tisto, kar ti paše, drugo pustiš pri miru, pa je. Ampak da ti pa mizo vzamejo, pa no go.

Je res, da je v Banovcih manjši bazen. Naj te pa ne preslepi, ko za Livado oglašujejo, da se lahko kopaš v tistem velikem bazenskem kompleksu. Lahko, ampak greš tja peš, po prostem. Kar ni nič narobe – sredi poletja, če pa si pregret iz bazena, zunaj pa -xx stopinj, pa glih nekak ne gre skupaj. Ni pa daleč, kakih 5-10 min peš, res kratek sprehodek.

Sem pa to svojo nejevoljo sporočila tudi upravi hotela, pa se niso kaj dosti sekirali. Očitno imajo dovolj gostov, pa jim ena tečnoba ne bo pokvarila dneva. :))

Nataša Purkat, moderatorka foruma Al' prav se piše Lektor'ca | www.lektorica.si | info@lektorica.si Prosim, uporabljajte iskalnik!

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close