Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice A lahko nesem hrano v ročni prtljagi na letalo??

A lahko nesem hrano v ročni prtljagi na letalo??

Pozdravljeni!

V kratkem grem v London za 5 dni. Imela bom samo ročno prtljago. Ker sem že bila v Londonu in vem kako drago hrano imajo, bi sedaj s sabo nesla kaj svojega. Od doma. Npr. kake žemljice, juhco v vrečki, kako jabolko.

Ali lahko nesem vse to gor na letalo v ročni prtljagi? Ne mislim pretiravat s hrano, ampak vsaj za kakšen dan ali dva bi imela nekaj s seboj. Za tekočino vem, da se ne sme.

Hvala za odgovore.

Juha najbrž spada med tekočine… 🙂 Kot verjetno veš, se omejitve glede tekočin…

Preberi si podrobnosti o ročni prtljagi na strani prevoznika.

hrano lahko neseš na letalo

Problem zna bit edino pri prenašanju hrane čez carino.
Glede na to, da v EU ni več carinskih kontrol, se torej lahko vse nese.

Ampak čisto pa ne razumem, da kdo nosi hrano s sabo v London. Saj se da dobit tud kaj ugodnega za pojest, kakšen fish’n’chips, kebabi so povsod, kakšni burgerji, testenine …

Hvala vsem za odgovore. Nekaj malega bom nesla, da mi ne bo treba še za zajtrk in večerjo zunaj jesti. Planiram en topel obrok na dan-za kosilo.

Vprašala sem zato, da mi ne bi bilo treba slučajno na letališču hrane metati v smeti, ker je nebi smela zraven vzeti. V tem primeru raje grem brez.

Seveda lahko neseš hrano na letalo. Ryainair ima celo napisano…kar vzemite sabo in jejte, če želite. In vedno prav pride kakšen sendvič, seveda. Jasno pa je, da je v Londonu vsega dovolj , saj ne gremo v Afriko…Torej kar korajžno.

Nad napisanim sem presenečena, meni so zmetali v smeti že drugič. Trst, Rynair
Konkretno – pustili so mi gorgonzolo, zavito v folijo, vrgli ven gavrilovičevo pašteto v tubi, sendvičev ne smeš.
Moja izkušnja, prav tako meseca marca in julija 2011.

Jaz se opravičujem za zgoraj napisano, za pašteto v tubi je jasno, da ne gre, ker je nad 100ml in je kašasto( tekoče), sendviče smo vedno nesli čez preko vseh letališč, od koder smo potovali v zadnjih 2 letih, vedno z Ryainairom : Trst, Treviso, Oslo-Torp,Celovec, Pula, Zadar. Sendviče smo v glavnem imeli v ALU, nekatere pa v PVC foliji, pa ne samo jaz, vsi, ki smo potovali skupaj.
Pa saj Ryanair celo na svoji strani piše, citirano : Passengers are welcome to bring their own food onboard, however, in the interest of safety passengers must not carry hot drinks onboard. Torej edino na letališču v Trstu včasih tega ne dovolijo.
Hvala za informacijo, žal mi je, da se je to zgodilo.

na hitrco sem tole preletela, se opravičujem, če sem kaj izpustila..ja logično je, da bi bilo potrebno imeti pašteto in po vsej verjetnosti tudi sir med tekočinami, če ne gre v smeti..pa če se ne motim je gavrilovičeva tuba večja od 100 ml, zato ni šla skozi, ker tekočine so lahko največ 100 ml..lep pozdravček vsem, znanim in neznanim 🙂 dopuusssttt papa 🙂

jaz pa imam težave ker sem alergična na kar nekaj hrane in bi si rada vzela s seboj brezglutenske krekerje, piškote, ali je to dovoljeno nesti v Turčijo? Avtoprevoznik ne vem kateri bo, odpotujem pa iz Brnika. Hvala če mi lahko kdo odgovori.

Alergija, glede na to da ne veš kateri letalski prevoznik bo, domnevam da odpotuješ z agencijo. Kot prvo na agenciji povej da imaš posebo hrano, tako da oni obvestijo prevoznika in hotel. Kot drugo, večino svoje hrane verjetno ne boš imela v ročni prtljagi, tako da tukaj letalski prevoznik ne bo kompliciral (druga stvar pa je carina, ma mislim da za krekerje in poškote ne bi smelo biti težav). Uživaj na dopustu.

Kamot jo neseš… drugače pa je z plastenkami…eni težijo eni pa ne..

[url=https://trgovina.over.net/home.php?cat=481]Moje Leče[/url] najboljših proizvajalcev od sedaj na voljo v Trgovina.Over.Net [url=http://www.top-lece.si/]Kontaktne Leče[/url] | [url=https://trgovina.over.net/home.php?cat=486]Barvne Kontaktne Leče[/url] | [url=https://trgovina.over.net/home.php?cat=488]Tekočine za leče[/url]

Živjo,

meni so zaenkrat še vse dovolili nesti gor. Glede kruha, rogljičkov in podobnega itaq ne komplicirajo. Znajo zakomplicirat glede mesnih izdelkov. Pa enkrat so mi ceu nahrbtnik premetali zaradi sirnega namaza haha. Ampak so mi potem dovolili nesti naprej, ko so videli za kaj se gre 🙂 Tudi razne sladkarije, piškote, čokolade, hrano v prahu lahko gor nesete.

Po moje edino komlicirajo glede mesnih izdelkov in valda-tekočin. Drugo je safe.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close