Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Tajska, Malezija,Singapur

Tajska, Malezija,Singapur

V enem mesecu nameravama obiskati Tajsko, Malezijo in Singapur.
Ali je preveč za en mesec?
Ima kdo kakšen predlog poti potovanja?

LP

Oj!

Na kratko: je izvedljivo, a po mojem mnenju prenatrpano, še posebej, če želita potovati overland. Če bi se res odločila za vse tri v enem mesecu, pa priporočam, da letita v Bangkok, vračata pa se iz Singapurja (ali obratno), tako da se vama na koncu poti in treba vračati v izhodišče.

Tam sem bil večkrat in za Tajsko in Malezijo posebej priporočam mesec dni. V Singapur se da skočiti za nekaj dni na poti po Maleziji.

Osnovne reči na Tajskem: Bangkok in Chiang Mai ter – če imata čas in voljo – manjši kraji na severu Tajske, kjer lahko gresta na trekinge ipd. Plaže so na jugu: sam sem bil na otoku Ko Samet (v tistem času je bil zelo miren, zdaj se je menda razvil) in v Krabiju. Krabi je zelo lep, a precej turističen.

V Maleziji priporočam obiskati Kota Bharu (najbolj malajsko, torej muslimansko mesto z odlično nočno tržnico z malajsko hrano), Penang (večinoma kitajski otok z odlično kitajsko hrano in nekaj templji ter plažami) in seveda Kuala Lumpur. Otoka Prehentian na vzhodni obali sta prečudovita in zelo mirna. Vzhodna Malezija (torej Borneo) ponuja veliko za ljubitelje narave in avantur: od trekingov po pragozdu do vzpona na Mount Kinabalu (najvišjo goro v JV Aziji), obiskov vasi nekdanjih lovcev na glave itd.) A potovanje po Vzhodni Maleziji zahteva čas.

Singapur – high-tech azijska metropola, ki ponuja prvovrstno hrano z vsega sveta, mega nočno življenje in nakupovanje. Poceni pa ni (oziroma ni več).

lp,
Daniel

-------- Včasih ne vem, kam bom šel, a šel bom zagotovo. http://www.hotelskerezervacije.eu

Da dodam svoje vprašanje…

v katerem mesecu se splača it na Tajsko (in bližnje države)?
Govorim o tem, da ne naletim tja ravno v največji monsun ali pa da ne naletim na najvišje cene v sezoni, ali pa tudi da ne naletim na čas najvišjega turizma?

Kako je s potovanjem, če si sam? Se dobi družbo na poti, je dovolj podobnih popotnikov?

Živjo,

vreme v Singapurju je celo leto približno enako, tako da tja greš lahko kadar koli.

Monsunsko obdobje v Maleziji (predvsem na vzhodni obali) traja od novembra do marca. Takrat je večina letovišč na vzhodni obali zaprtih, na zahodni obali pa ostanejo odprta.

Na zahodni obali južne Tajske monsunsko obdobje traja od aprila do oktobra, na vzhodni obali od septembra do decembra.

Na severni Tajski monsunsko obdobje traja od maja do novembra.

Odvisno torej, katere dele teh držav želiš obiskati. Cene so v monsunskem obdobju seveda nižje, a potovanje v nalivih včaih ni prijetno – predvsem proti koncu monsunskega obdobja, ko reke že pošteno narastejo in tudi poplave v Bangkoku niso redke.

Družbe na poti je pa vedno dovolj!

-------- Včasih ne vem, kam bom šel, a šel bom zagotovo. http://www.hotelskerezervacije.eu

Pozdravljeni,
tudi sam se v februarju odpravljam z družino na Tajsko. Pravzaprav dve družini. Zanima me kako ste se znašli z otroki ( naši niso več majhni od 9 naprej ), hrana , kakšen nasvet za ugodno prenočišče (nismo ravno zahtevni ), zanimivi ogledi,morda kak koristen nasvet itd Boštjan

Boštjan, verjamem, da boste uživali. Sem vam kar “fouš”, ker bi jaz tudi šel. Upam, da Nikotu ne bo preveč vroče.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close