koliko daleč je z avtom oddaljena Praga?
si izračunaj
Veliko večino poti je avtocesta, ni je le del poti od Dunaja proti Mikulovu (na češki meji), pa še potem par km po češki. Je pa avtocesta od Brna do Prage res v slabem stanju. Midva sva vozila po predpisih in se tudi ustavljala za WC in kofe in pretegnit noge, pa nama je bilo osem ur dovolj za pot. Šla sva v smeri Lj-Mb-Dunaj-Mikulov-Brno-Praga.
vožnje je ubibože daleč in jaz osebno bi šla ali z vlakom, ali z letalom. ni pa to 10 ur vožnje, razen, če se pelješ s trabantom.
letalske karte so najcenejše iz zagreba, dobiš že za 250 EUR, imaš pa ponudbo slovenskih železnic, praga za 40 EUR…
http://www.slo-zeleznice.si/sl/potniki/tujina/destinacije/ceska/praga
mislim, da je ceneje, kot bi šli z avtom…
Mi smo šli spomladi. Gor grede se ne spomnim, nazaj smo pa od Karlštajna rabili natanko 6 ur do LJ (brez postanka). Od Prage torej nekaj več. Odsvetujem AC Praga – Brno, ker je grozljivo zanič in nabasana. Mi smo šli po neki “navadni” cesti od Prage proti Linzu in smo bili praktično sami, cesta lepa, tako da je bila potovalna hitrost dobra.
Nikar ne računaj, da se boste po Pragi kaj dosti prevažali s svojim avtomobilom, ker parkiranje je res hudič. Vožnja po starem delu mesta je še z navigacijo zelo zahtevna. Midva sva uporabljala mestni promet, ki je odlično organiziran in zelo učinkovit. Ko so ob prometnih konicah stale večkilometrske kolone osebnih vozil, je tramvaj z običajno hitrostjo vozil mimo kolon po svojih tirih. Avto sva imela ves čas bivanja v Pragi parkiran pri hotelu.
Forum je zaprt za komentiranje.