Najdi forum

malta – cene

Lepo pozdravljeni popotniki!

Za letos sva ža vplačala tedenski oddih na Malti.
Zanima pa me, glede na to, da dobivam zelo drugačne informacije, kakšne so cene hrane, pijače in podobnih stvari na Malti.

A je res tako drago?

Hvala za informacije!

Mi smo bili lani in ni se mi zdelo posebej drago. Nekako tako kot pri nas pač. je pa res, da so šli letos na evro, kaj to pomeni, pa itak veš. 🙂

Dominik,

glede na to, da si napisal, da sta že vplačala malto, bi te prosila za informacijo, preko katere agencije in kateri hotel – midva sva se namreč tudi pogovarjala/odločila za malto v juniju, vendar ne vem, katero agencijo in hotel izbrati (zaenkrat itak našla samo intelektino ponudbo).
Dobrodošle pa bodo kakršnekoli informacije, ki sta jih dobila na agenciji (midva se predvsem sprašujeva, a je 7 dni preveč, saj je to baje čisto majhen otoček) 🙂

lp maja

Mi smo bili na Malti en teden pred 2 letoma, za 1. november. V enem tednu lahko vse obletaš – glavno mesto, krog po otoku, izlet na Gozo, obisk Popajeve vasi, klifi Dingli, šli smo še v en vodni park z delfini, morskimi levi… sem pozabila, kako se mu reše, pa se mi ne da zdajle brskat…

En dan smo rentali avto, da smo šli v notranjost otoka v “neturistične” kraje. Sicer smo se prevažali z busi.

Šli smo pa v lastni režiji – Leteli smo z Air Malta iz Dunaja, čeprav zdaj leti tudi že Ryanair iz Treviza. Pa tam smo imeli rentan en apartma.

LP!

Midva sva se odločila za Intelekto, ker je nekako najbolj ugodna, če gledamo razmerje med ponudbo in ceno.
Gledala sva tud nekatere tuje agencije, vendar je isti aranžma precej dražji.

Greva pa 29. junija v Hotel Bay street, to je v Julian bay-u.

7 dni ni nič preveč, svetovali so nama pa v prvi vrsti izlet na Gozo in Comino.
Ostale zanimivosti se menda bolj splača pogledati v svoji režiji.

Ja, res se bolj splača v lastni režiji – busi so poceni, pa še blizu je vse. Mi smo bili en teden in nam ni bilo dolgčas.

Tudi jaz sem bila v lastni režiji – ampak samo letalski prevoz, ker sem drugače živela pri prijateljici na Malti.

Bila sem 3x…nazadnje pred 3 leti. Ni se mi zdelo drago, nekako iste cene kot pri nas – zna bit pa sedaj dražje, če so prešli na euro …

@ Viv

Prosila bi te ce bi mi lahko dal-a kaksno informacijo za apartmaje…kje ste rentali, za koliko denarja…in ce ima se kdo kasne informacije o apartmajih na malti so vec kot dobrodosle 🙂
hvala za odgovor
N

Rentali smo tule:
http://www.gardenviewmalta.com/

Imajo notranji in zunanji bazen, cene so pa ful ugodne. Če je potrebno pridejo tudi iskat na letališče.

LP, viv

Pred kratkim potoval po Malti in lahko povem, da so cene enake našim oziroma dosti cenejše… Nikjer pa nisem zasledil dražjih… Javni prevozi so pa tako smešno poceni, da se kaj drugega sploh ne splača…

Sicer ni pod to temo,je pa o malti 🙂 Je res da je precej kamnite plaže, da se skoraj nikjer ne da kopati (zaradi dostopnosti-klifi)?
Hvala, lp

Ja, Katmat, res je, lepih plaž je na Malti zelo malo, tistih nekaj, posutih s kamenčki ali mivko pa je v glavni sezoni zatrpanih do zadnjega kotička. Vse ostalo je res v glavnem skala in pečine. Kopati se kljub temu da marsikje, samo ni ravno udoben dostop do vode. 🙂

No, odvisno kaj je zate lepa plaža. Jaz imam raje sklanato plažo in kristalno čisto morje (kot je to na Malti), kot pa peščeno plažo in umazano morje.

Ojla! Vidim, da vas je že veliko potovalo na Malto. Z družino gremo konec avgusta in me zanima ali se je mogoče kdo odločil za enodnevni izlet s katamaranom na Sicilijo-Etna. Cenovno ni ugodno, pa vendar se sprašujem ali je vredno? Lp

Živijo!
Jaz sem bila na Malti lani, ko še niso imeli evra ampak malteške lire, pa se mi je zdelo kar nekaj podobnega kot pri nas, malce dražje, en teden sploh ni premalo..res da je majhen otoček ampak imaš toliko stvari za videt, da bi ti še kak teden zraven prav prišel…plaže so res skalnate, ampak lahko kupiš celodnevno karto za avtobus in se voziš cel dan od plaže do plaže, če hočeš…lahk si tud najameš avto, ampak vozijo kot angleži po desni!..vsekakor moraš iti na paradise beach!Men je blo všeč na Malti…

Oj, midva sva 2 leti nazaj odletela na poročno potovanje na Malto in kar za 14 dni. Ogledala sva se vsa mesta, rentala vespo…Se mi zdi, da je blo glih prov cajta. Cene so bile podobne kot pri nas.
Ljudlje so ful prijazni..takoj bi šla nazaj. Midva sva gledala cene nepremičnin..pa je isto kot tu.

Midva z punco grema konec julija na Malto pa me zanima kakšne so takrat tam temperature približno. Gledala pa sva severni del Malte Cirkewwa hotel PARADISE BAY.

Mi smo bili lani konec junija, pa je bilo že takrat zelo vroče. Vam bo pa res vroče…
Ne pozabita iti na izlet v Modro laguno na otoku Comino, čoln štarta izpred Riviera resort, na S obali kak km od vajinega hotela. Tudi kak izlet na Gozo si organizirajta, Gozo je res lep, še Maltežani hodijo tja na izlete.
Za Valletto sta pa verjetno že računala kak dan, kajne?

Pozdravljeni,

zanima me, če je že kdo bil na Malti za novo leto in kakšno je vreme takrat?

Hvala

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close