New York – kakšna osebena izkušnja
Živjo!
S prijatelji februarja odpotujemo v New York in dalje na road trip po vzhodni obali ZDA.
Zanimajo me vaše osebne izkušnje, kako ste doživeli ta kraj, kaj je po vašem mnenju najbolj vredno ogleda, kje ste dobro jedli, česa se je treba izogibati, ste imeli kakšne težave med obiskom, koliko ste zapravili, kakšne so ženske v New Yorku. 🙂
Hvala za vaše odgovore!
Hehe moja najbolj markantna izkušnja je sledeča:
Bili smo leta 2003 s prijateljico in prijateljem, takrat stari dobrih 20 let. Na Times Square-u smo šli na bankomat, ki je bil zaprt (tak, ki ga odpreš s kartico, torej precej diskreten), vsak je dvignil po 200 USD za hotel. Ko smo stopili ven, je k nam stopila skupinica treh katinosov in dveh črnih opic ter nam prijazno povedala, da vedo, da je vsak ravno dvignil po 200 USD ter da je za nas bolje, da jim denar izročimo, seveda so grožnjo podkrepili še z orožjem.
Hočeš nočeš smo jim dali naše dnarčke in možje so izginili v natrpani množici, še preden smo se dobro zavedli dogodka. Sredi gužve, sredi NYC!!! Torej, previdnost je mati modrosti, še zdaj nam ni jasno, kako so vedeli?!
Sicer pa so izkušnje lepe.. razen tega, da je (dobra) hrana precej draga 🙂 Shopping je ugoden 🙂 Punce so fajn, čeprav sem tud jaz punca lahko to rečem. Luštne.Velja se peš sprehoditi čez čimvečji del Manhattna. Meni je bilo všeč, dokler nas niso (na srečo zadnji dan pred odhodom na Florido) olajšali 🙂 Tam smo bili potem tako brez keša, da smo spali v avtu, in se skrivali pred možmi v modrem, ki tega početja niso ravno odobravali.. Avto smo na srečo plačali že prej prek spleta :))))
V NY sem bila junija letos. Potovali smo po Kanadi, let domov pa smo imeli iz NY zato smo par dni preživeli tudi tam in si ogledali mesto. Ja, to je res mesto, ki nikoli ne spi. V Manhattnu je vrvež ljudi non stop, tudi ob 3h zjutraj, Trgovine so polne tudi ponoči, zanimivo v otroških trgovinah je ob polnoči še polno otrok. Vrvež sploh ne pojenja, ponoči, podnevi, zvečer, zjutraj… vedno isto.
Mi smo spali v hostlu, ala hotel, trije v sobi za 25 eur na osebo, seveda z zajtrkom kot je to v ZDA po hostlih. Je pa ta hotel malo odmaknjen v Queensu (bolj mehiška četrt) , 5 min peš do podzemne in zelo blizu letališča Kennedy. Malo sem bila v dvomih glede varnosti, zlasti ponoči, pa ni bilo nobenih problemov.Iz hotela te brezplačno zapeljejo celo na letališče!
Ogledali smo si veliko. Seveda Manhatten, dvojčka v gradnji in spominska dvojčka, ki ju ni več, muzejček, ki je tam poleg, borzo, Wall stret, Centralni park, ki je ogromen,…
Zanimivo je videti Brooklyn v Manhatteb po Brooklynskem mostu, obvezno ko se mrači je nepozabno. Prav tako je treba Mannhaten – WS doživeti ponoči. Bili smo z ladjo okoli kipa svobode, v njega nismo šli.
Ogledali smo se Harlem, črnska četrt, zanimiva, belca skoraj ne vidiš. Mene različne kulture zelo pritegnejo. Prav tako se plača obiskati Kitajsko četrt…
Kar se hrane tiče. Imajo ogromno poceni restavracij, ceneje kot pri nas Poleg tega v vsaki trgovini ki je večja od 30 kvadratov prodajajo toplo hrano, ki ti jo dajo s seboj. Pa njihovi sendviči… Ma hrana je najmanjši strošek!
V NY nismo imeli nobene težave, razen to, da moraš pazit, da ne piješ alkohol na javnih mestih. To smo vedeli že iz potovanja po Kaliforniji, ko so nas kar naprej preganjali po parkih in postajah:). Zato smo bili sedaj bolj pazljivi..
Če te še kaj zanima vprašaj.
Imejte se lepo, uživajte, je nepozaben!
Forum je zaprt za komentiranje.