Najdi forum

Z letalom v ZDA

Ali je kdo letos potoval v ZDA – Cleveland ali kaj podobnega ?
Koliko je dal za letalsko karto in pri kateri letalski družbi ?

Letela julija letos. Lufthansa. Pot v Washington D.C., let preko Frankfurta. Tam so me skoraj slekli, ker očitno delujem kot teroristka. Povratna karta je prišla nekaj manj kot 900 evrov.

Najugodnejše čezlužne cene poletov imajo sledeči prevozniki, ki so tudi člani Starr Alliance združenja: Lufthansa, Swiss in Turkish- so tudi najbolj zanesljivi, točni kar se urnikov in “short connecting time” tiče, service je OK, imajo dobro vzdrževana letala.

Predlagam, da če še nisi, se včlaniš v t.i. Miles&More program – omenjene letalske družbe imajo dostikrat zelo ugodne ponudbe, ki jih objavljajo redno preko svojih spletnih strani, lahko jih dobivaš tudi preko mejla, če tako želiš.

Odsvetujem nakup letalskih vozovnic preko agencij, ki imajo IATA dovoljenje za prodajo letalskih kart. Imamo slabo izkušnjo ( tako zasebno, kot poslovno), ko so nas poskušali “nategniti celo do 500 eur pri eni vozovnici ( gre za agencijo iz Maribora). Tako da vedno rezerviramo v lastni režiji. Na spletni strani prevoznika lahko sam opraviš rezervacije sedežev, glede na vrsto in tip letala, pa si lahko tudi določiš zase najbolj “ustrezen” sedež – torej če potuješ z majhnim otrokom/dojenčkom, so ponavadi za njih na voljo sedeži za pregrado, ker imajo prostor za posteljice, nekateri sedeži so izjemno ok, ker imajo dovolj prostora za noge, ipd.

Sedeže pred rezervacijo ščekiraš tule:

Za ugodne cene pa lahko spremljaš tudi tule:

Pa ne pozabi, da si moraš pred odhodom, najbolje preko spleta uredit ESTA vizo, ker brez nje ni vstopa v USA:

Verjetno si, blond, kajne 😉 In razmišljaš kot tipični Američan, da gre za preveč poseganja v tvojo zasebnost 😉 bodi srečna, da t pregledajo vse tako natančno, da se ti slučajno nebi na avionu zaradi dvomov preveč tresle hlače 😉

No, niso te verjetno slekli zaradi tega, kar sklepaš sama, ampak zato, ker “rentgen” vedno od časa do časa naredi “random” in javi pregledovalcu s posebno lučko, naj te pregleda – torej naključni izbor potnika – greš pač za zaveso in te še osebno malo z detektorjem preskenira, pa “prešlata čez oblačila” – nič takega; če imaš čisto vest je to čisto OK, meni je taka skrb za varnost zelo v redu, glede na to koliko potnikov gre skozi čez najbolj frekventna letališča npr. v Evropi proti Ameriki ( Frankfurt, Munchen, Zurich) in iz Amerike v Evropo: Los Angeles, Washington, JFK, ……

Ja, je pa res – da so pozorni sedaj tudi malo na Evropejce glede terorizma, ni nujno da si arabskega izgleda, lahko si sumljiv celo blond z modrimi učkami – se lažje infiltrirajo taki 🙂 No, malo heca pa mora bit

Hvala ti za izčpne informacije.

It was my pleasure 😉

Verjetno si, blond, kajne 😉 In razmišljaš kot tipični Američan, da gre za preveč poseganja v tvojo zasebnost 😉 bodi srečna, da t pregledajo vse tako natančno, da se ti slučajno nebi na avionu zaradi dvomov preveč tresle hlače 😉

No, niso te verjetno slekli zaradi tega, kar sklepaš sama, ampak zato, ker “rentgen” vedno od časa do časa naredi “random” in javi pregledovalcu s posebno lučko, naj te pregleda – torej naključni izbor potnika – greš pač za zaveso in te še osebno malo z detektorjem preskenira, pa “prešlata čez oblačila” – nič takega; če imaš čisto vest je to čisto OK, meni je taka skrb za varnost zelo v redu, glede na to koliko potnikov gre skozi čez najbolj frekventna letališča npr. v Evropi proti Ameriki ( Frankfurt, Munchen, Zurich) in iz Amerike v Evropo: Los Angeles, Washington, JFK, ……

Ja, je pa res – da so pozorni sedaj tudi malo na Evropejce glede terorizma, ni nujno da si arabskega izgleda, lahko si sumljiv celo blond z modrimi učkami – se lažje infiltrirajo taki 🙂 No, malo heca pa mora bit[/quote]

Saj bi ti rekla, da si navadna prasica, ampak verjetno ti niti to ne bi prišlo do živega.
Lepo prijazno sem odgovorila na zastavljeno vprašanje. Stavek, da so me skoraj slekli do golega, sem dodala bolj za šalo, čeprav je sam pregled resda trajal 10 minut in sem dobila občutek, kot da sem res kaka teroristka.
Imam pa rjave oči in črne lase. Sem zate dovolj blond?

Ja, je pa res – da so pozorni sedaj tudi malo na Evropejce glede terorizma, ni nujno da si arabskega izgleda, lahko si sumljiv celo blond z modrimi učkami – se lažje infiltrirajo taki 🙂 No, malo heca pa mora bit[/quote]

Saj bi ti rekla, da si navadna prasica, ampak verjetno ti niti to ne bi prišlo do živega.
Lepo prijazno sem odgovorila na zastavljeno vprašanje. Stavek, da so me skoraj slekli do golega, sem dodala bolj za šalo, čeprav je sam pregled resda trajal 10 minut in sem dobila občutek, kot da sem res kaka teroristka.
Imam pa rjave oči in črne lase. Sem zate dovolj blond?[/quote]

Upssss, pardon – nisem vedela da si tipična MON-a, ki takoj zmerja s “prasico” in ne razume niti kančka humorja – očitno morš bit kr “zajebana”, tko in drgač 🙂 No ja, potem me pa ne čudi, da so te “na stran pošibal ” še na Custom Service 😀

Ženska, skuliraj se, poizkusi tudi kanček humorja ven potegnit in ne prebrat vse tako črnogledo in nastrojeno, kot je morda trenutno okoli tebe, in ne skači nazaj tako sekavo – škodi lepoti, zdravju in rjavim očem in lasem 🙂

Upssss, pardon – nisem vedela da si tipična MON-a, ki takoj zmerja s “prasico” in ne razume niti kančka humorja – očitno morš bit kr “zajebana”, tko in drgač 🙂 No ja, potem me pa ne čudi, da so te “na stran pošibal ” še na Custom Service 😀

Ženska, skuliraj se, poizkusi tudi kanček humorja ven potegnit in ne prebrat vse tako črnogledo in nastrojeno, kot je morda trenutno okoli tebe, in ne skači nazaj tako sekavo – škodi lepoti, zdravju in rjavim očem in lasem :)[/quote]

Uhhh, tipkarski lapsus: črnim lasem -se ti globoko opravičujem 😀

Ženska, skuliraj se, poizkusi tudi kanček humorja ven potegnit in ne prebrat vse tako črnogledo in nastrojeno, kot je morda trenutno okoli tebe, in ne skači nazaj tako sekavo – škodi lepoti, zdravju in rjavim očem in lasem :)[/quote]

Uhhh, tipkarski lapsus: črnim lasem -se ti globoko opravičujem :D[/quote]

Eh, res si bedna. Kolikor vidim, si ti tista, ki ne razume humorja.
Ampak napad je najboljša obramba, a ne?

Govoriš o sebi. Tipična MON-a je tista, ki napade brez razloga. Ti si prva napadla moj zapis, ki je bil povsem benige, prijazen in neškodljiv in se začela repenčiti s poznavanjem preiskav na carini. Tvoj zapis ni bil niti malo smešen, prej je bil žaljiv, saj se je obregnil ob inteligenco žensk samo zato, ker so blond.
Tudi tvoj opis preiskav na carini je kr neki. Mojega prijatelja, ki je sicer svetlo rjavih las in modrih oči, so peljali za tvojo slovito zaveso. Tam pa ga niso samo prijazno pretipali, temveč slekli čisto do golega. Se pravi, sleči je moral tudi spodnjice. Tudi to se je zgodilo v Frankfurtu. Letel pa je v ZDA in sumljiv jim je bil, ker je karto kupil le 2 tedna prej. Se pač šele takrat odločil, da se bo udeležil nekega kongresa v Salt Lake City-ju.
Si se pa vsaj uspela pohvaliti, da veliko letiš, da imaš izkušnje in da si oh in sploh referenca za tovrstna vprašanja. Kajti noben drug od nas o tem ne more imeti pojma.

Govoriš o sebi. Tipična MON-a je tista, ki napade brez razloga. Ti si prva napadla moj zapis, ki je bil povsem benige, prijazen in neškodljiv in se začela repenčiti s poznavanjem preiskav na carini. Tvoj zapis ni bil niti malo smešen, prej je bil žaljiv, saj se je obregnil ob inteligenco žensk samo zato, ker so blond.
Tudi tvoj opis preiskav na carini je kr neki. Mojega prijatelja, ki je sicer svetlo rjavih las in modrih oči, so peljali za tvojo slovito zaveso. Tam pa ga niso samo prijazno pretipali, temveč slekli čisto do golega. Se pravi, sleči je moral tudi spodnjice. Tudi to se je zgodilo v Frankfurtu. Letel pa je v ZDA in sumljiv jim je bil, ker je karto kupil le 2 tedna prej. Se pač šele takrat odločil, da se bo udeležil nekega kongresa v Salt Lake City-ju.
Si se pa vsaj uspela pohvaliti, da veliko letiš, da imaš izkušnje in da si oh in sploh referenca za tovrstna vprašanja. Kajti noben drug od nas o tem ne more imeti pojma.[/quote]

Joooj, se ti globoko opravičujem,če sem te prizadela……

Daj preberi si še enkrat reply na tvoj prvi post, ki je poln smejkotov – to je način pisanja, ki izraža prijazno naklonjenost, nikakršnega žaljenja. Si pa ti skočila nazaj – glej, ne da se mi časa s takiki, kot si ti ukvarjat, ker s takimi posti reply reply reply samo smetiš(mo) temo – nisi napisala pač nič koristnega in v nos ti gre marsikaj, kar mi nekako “očitaš” in kar je razvidno iz zadnjega odstavka tvojega zadnjega posta, tipična slovenceljska privoščljivost/nevoščljivost – I feel so sorry for you, če tako funkcioniraš nasplošno v živeljnju 🙂 – Pa zaradi mene lahko pišeš pod dvema, tremi različnimi nicki, se glede na stil pisanja takoj opazi, da gre za eno in isto avtorico. Brez zveze- -škoda črk. In BTW -več kot očitno te je zmotilo “citiranje” tvojega posta- torej ne dopuščaš niti tega, da bi kdo lahko pokomentiral tvoje napisano tako, kot ti morda ne bo povšeči? Ah jaj ja jaj, me sploh čudi, da je dostikrat tako,kot je – kjerkoli in kadarkoli. Sicer mi je pa znano, da tule na forumu dostikrat “posekajo” ven tudi takčne sodelujoče, ki ne razumejo sporočila, ki je podkrepljeno s smajliji – in to s 4-imi v enem sporočilu, sem preštela svojo radodarnost 🙂

Še tole pojasnilo, ki ti bo morda malce pojasnilo vse: v boju proti terorizmu so v zadnjem času zelo pozorni na svetlolase in svetlooke ljudi, jih pogosteje in podrobneje preverjajo, ker so v terorističnih dejanjih tudi udeleženi – ko boš naslednjič na letališču, ti svetujem, da malo opazuješ dogajanje okoli sebe, pa boš morda lažje razumela slednje. Pa lep sončen dan!

oprosti, kje je v tvojem sestavku humor?
ven seka le lastno poveličevanje in nič drugega. tisti smejkoti so bili pa kvečjemu žaljivi. ljudje, ki se delajo norca iz drugih, se ponavadi tudi bebavo režijo. pravi humor bi bil kvečjemu, če bi se delala norca iz sebe, ne pa na račun drugih

Moj naziv v tejle temi je samo “ja, sem”. Naziv “////” pa uporablja nekdo drug. Tej osebi se najlepše zahvaljujem za podporo.
Ne razumem, kaj sploh želiš povedati o privoščljivosti. Avtorico le opozarjam, da so na letališču v Frankfurtu precej strogi, da te lahko temeljito pregledajo, morda celo slečejo do golega. Tega recimo na letališču v Parizu nisem opazila.
Je pa zanimivo, kako sebe izključuješ iz smetenja teme in neprimernega obnašanja. Samo preštej, koliko je tvojih in koliko mojih sporočil. Pri vsem skupaj pa nisi navedla praktično nič uporabnega.

Svašta, da ste se ene sposobne na forumih kregat za oslovo senco,…. ej pa vam je res dolgčas v življenju…..

Ja, saj Breivik je bil tudi blond z modrimi očmi …

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close