Madrid
Oktobra grem v Madrid za pet dni in me zanima, kaj mi lahko priporočate; ogled mesta, znamenitosti, kak muzej, kaka dobra gostilna etc. Ne misliva obletet vseh muzejev. Gre bolj za doživetje mestnega utripa in se imeti fajn. Kako je kaj s prevozom, če imajo kake kombinacije za nekaj dni skupaj etc. Karto in hotel že imam rezerviran.
Hvala za vse informacije.
Mi smo v Madridu vzeli Madrid card za 2 dni, je vključenih nekaj “taglavnih” muzejev, kraljeva palača, tud ogled stadiona Santiago Bernabeu … pa neomejena vožnja s “hop on – hop off” turističnim avtobusom. Z drugim prevozom se zato nismo ukvarjali. Je pa metro in verjamem, da imaš čisto vse podatke na netu.
Super je sprehod po Retiro parku, v nedeljo popoldan je tam pol Madrida.
Zanimiva je tudi glavna železniška postaja.
Za jest je fajn poiskat kake lokale v bolj stranskih ulicah, na bolj turističnih točkan (npr. Plaza Major) so cene zelo navite. Za spotoma pojest je fajn tud sendvič s pršutom v “museo jamon”, ki jih je polno po mestu.
Tole, kar mi pride na brzino na misel. Je pa res, da sem si jaz ogledala kar precej muzejev, ker me pač te stvari zanimajo. Pa sem kljub temu doživela tudi utrip mesta in se imela fajn 🙂
Definitivno se bom v Madrid še vrnila, ker je super mesto.
Če boste imeli čas in željo in voljo, se lahko zapeljete tudi do Toleda, Avile, Segovie …
Vrnil sem se prejsnji teden. Obvezen ogled je muzejaq Prado in pa zaklade Thyssen-Bornemysza – za upokojence in studente iz EU popusti. Bil sem tudi v Muzeju Reina Sofia, moras biti zaljubljen v post-moderno umetnost – za mene je bilo nekaj odlicnih Dalijevih slik in pa dve ali tri od Picassa – predvsem originalna Guernica. Iz Madrida skocite se v Toledo z vlakom zjuraj iz postaje Atocha je vsako uro en hitri vlak. Metro je dobra zadeva karta za 3 dni je 13 evrov in velja ze iz letalisca do mesta – samo tega prevoza ne svetujem za na in iz letalisca, ker je na postaji Nuevo Ministerio toliko hodnikov in toliko hoje da je boljse ko pridete dol na letalisce ‘verjetno bo Terminal 1 – med 1 in 2 terminalom kjer je metro postaja imate kasen kiloimeter hodnikov in stopnic. Enostavno vzemite avtobus na Atocho in potem z metrojem dalje. Jaz sem bil na perpendikularni ulici z Gran Via – strogi center – pes do Opere in kraljeve palace (Palacio del Re) in katedrale Aldemunia – do Puerta del Sol in do Plaza Mayor – Gostilne so vse dobre – Madrid ravno ni posebnost za spanske specialitete – je mesanica vseh provinc skupaj . Jaz sem bil zelo zadovoljen v eni “gallego” restavraciji – ce pa hoces cisto blizu Plaza Mayor ( na tem placu drago ) je taverna pri Sv Isidorju na enem malem trgu (imenuje se Plaza del Puerta Cerada – Trg zaprtih vrat pa je gostilna Pobero Jesus – pri ubogem Jezusu – Piva so od 1 do 4 € samo zraven je se tapas – Tri dni Madrida – 1 dan Toledo in en dan El Escorial ( vlak iz Chamartin ali pa tudi iz Atoche – linija C8 – Madrileni zivijo ponoci ulice se napolnijo po deveti zvecer in tudi vecerja je normalno okrog 22/23H. Zjutraj se vam pa nikamor ne mudi ker se zacne vse odpirati ob 10. Hoteli nimajo zatrkov ljudje popijejo kavo in pojedo kak roglic v gostilnah mimogrede ko se odpravijo na delo. Vzemita pa vseeno Visit Madrid (Rdeci avtobus Ruta 1 stari del in Ruta 2 (moderni del mesta) mislim da ce nimas popusta je 12 € drugace pa 9€ – V Toledu vzemita karto Tourista = 8 znamemenitosti za videti in stane 8 evrov Spanija ni drazja od Slovenije – Menuji med 9 in 15 €
Forum je zaprt za komentiranje.