kam za krompirjeve počitnice z najstniki?
Letos ni bilo morja, zato bi s hčerko šli za krompirjeve počitnice nekam na toplo.
kaj nama svetujete? kam, če bi želeli nekam dlje? Meni bi bil všeč Bali, Vietnam ali Kuba, vendar ne vem, kakšno je vreme novembra in ali moram res v hotel AI ali si lahko upam tudi v lastni režiji? mi zna kdo pametno svetovati? V poštev pridejo tudi drugi predlogi.
Če ni pogoj, da gresta kam daleč, mogoče Barcelona, kjer se najde tudi kaj za najstnike: ogled stadiona Camp Nou (mogoče tudi tekme), potem akvarij, pa živalski vrt, pa ulica Rambla, kjer se non-stop nekaj dogaja, tam so tudi muzeji, plaže, shoping centri, skratka…..Moja najstnica je bila nad obiskom Barcelone več kot navdušena!
ja, saj vem, da je daleč….a ko že tako dolgo sanjariva o enem pomembnem potovanju…
je pa res, da sezona za npr vietnam ni glih prava zaradi deževja, Bali je pa najbrž na istem? letos so te počitnice tako pozno 🙁 Egipt me nekako ne mika, ob Rdečem morju so najbrž samo hoteli pa nič drugega… Kaj pa Lizbona? Ima kdo izkušnje?
z Lisbono jih imam jaz. Meni osebno je bilo super, letel sem iz Brnika v Pariz bil tam 5 dni si ogledal vse kar se je dalo, potem pa iz Pariza letel še v Lizbono. Sicer nekaj veliko ni za videti je pa super zadeva, bil sem konec aprila pa je bilo kar toplo.
Sicer pa od teh destinacij,ki si jih napisala boš najlažje našla Kubo za 7 dni oz 11 dni jo imaš tudi, ampak leteli bosta pa iz Munchna. Tam je kar lepo vreme mislim da krepko čez 25 stopinj, je nekoliko več dežja v teh dveh mesecih, sam tam je dež tako, da pada 15 minut potem je pa zopet sončno naprej. videli pa bosta veliko res veliko. Ne vem ali sta bolj avanturistki ali bi rajši poležavali na plaži. Tam imata oboje.
No na enak princip je tudi Dominikanska. Mal po guglejta pa se odločita,če denar ni problem kamot za 7 dni nekam na toplo.
Ob Rdečem morju niso samo hoteli ob plaži. So fantastični koralni grebeni in če izbereš pravi hotel lahko cel dan glavo v vodi držiš in gledaš morsko simfonijo.
Spoznaš drugačno kulturo, življenski ritem. Spoznaš lepote puščave – kamnite in peščene.
To sem napisala samo kot pojasnilo.
Z Lisbono je pa tako. Zgodovinsko zelo bogato in vredno ogleda. Žal pa pa je z kolonijalnimi časi obstala dobesedno na mestu in se v današnji recesiji pomika še malo nazaj.
Lisbona ne vstane pred 10 dopoldne in zaživi šele po 10 zvečer.
Portugalska je s floro zelo revna in cvetlice so bolj naključje kot pravilo.
Portugalska je zelo zelo draga.
Kulinarično je zanimiva, ampak se z neko Grčijo, Italijo, Španijo ne more meriti.
Obala je hladna. vetrovna in neprimerna za plavanje. Pogumni se gredo le ohladit. Je pa lepa in nekaj posebnega za nas vajene skalnatih plaž.
Moteče je da ( vsaj jaz) nisem zasledila direktnega leta in se je pač treba presedati kar pa že tako drago Portugalsko še bolj podraži.
Še to – če gresta v Lisboni nikakor ne smeta izpustiti Oceanografskega muzeja. Lisbona je relativno varna. Metro deluje po principu naše Urbane.
Ce ze ni pozen odgovor – Jaz bi vama svetoval dve prestolnici in sicer Madrid ter Lisbono – ali pa samo Lizbono pa se dva dni bi skocil na Madeiro – otok stalne pomladi z 23 do 25°C leti in zimi. V Lisboni ogled Belema in samostana Jeronimo – vecerja v kaksni gingeti z Fadom ( zal ni vec takih glasov kot je bil Amalije Rodrigues). Eno jutro odlet na Madeiro in pocitek z bazenov v hotelu ali pa najem avta za zemljepisno-botanicni ogled Funchala in ostalih krajev na Madeiri. V N.S dos Montes je tudi grob zadnjega avstrijskega cesarja in ogrskega kralja Karla (proglasen za blazenega) to pa je tisti ko mu je nas Korosec v dunajskem parlamentu rekel “Eure Majestät jetz ist zu spätt “(in bila je majniska deklaracija ) – Pariz poznata – zgodovinski ogledi in pa za zenske oci hyper-shopingi?
Portugalska ni drazja od Slovenije – vsako leto se ustavim v Portu, kjer presedam za Kanarske otoke
Kava v Portu je 70 ct – metro iz letalisca v center 2,5 € (ceneje kot LJU/Brnik – za hotel 3 * sem februarja placal za dve osebi 40 € z zajtrkom (Hotel Sao Jose v strogem centru Portoa na “Rambli”
Ce se znas organizirati povratne karte iz Benetk do Lisbone preko Madrida so v novembru ze od 73 € naprej –
Forum je zaprt za komentiranje.