djerba hotel garden park
Živijo.
Mene tudi zanima kako je s tem hotelom. V TA kjer sem rezervirala dopust v tem hotelu, mi je gospa rekla, da niso nikdar dobili slabih povratnih informacij. Baje pa ni nekega luksuza. Ampak mi ga ne potrebujemo. Dopust nas bo pa prišel ca. 1200€ ( 2.odrasla+ 2.otroka (13 in 9 let)) za all in.+ dod. zavarovanje+riziko odpovedi.
LP
Jaz sem bila v tem hotelu v prvomajskih počitnicah in imela sem se super :). Sobe so precej velike in vsaka soba ima balkon ali teraso. Tudi do plaže ni daleč in plaža je resnično lepa. Hrane je bilo kar nekaj na izbiro, vendar seveda manj kot pa v hotelih z 4*. Vendar mislim da se za vsakogar nekaj najde. V hotelu so tudi zeeelo prijazni in super animatorji. Tam ti res ne more biti dolgčas, saj se vsakomur posvetijo (no ko sem jaz bila tam nas je bilo bolj malo, mogoče so se zato prav za vsakega potrudili). Hotel ima lepo recepcijo in pa tudi v samem hotelskem naselju je veliko zelenja in čudovito cvetečih grmov.
Če pa vas še kaj zanima pa samo vprašajte 😉
jaz sem šla na enodnevni izlet v puščavo. Obiskali smo Douz, ki velja za vrata v Saharo, kjer smo jahali kamele. potem smo obiskali še tamkanjšno tržnico in kjer smo se lahko preizkusili v barantanju :). Nato sledi še ogled hotela sidi driss kjer so snemali vojno zvezd in pa podzemnega bivališča v matmati. Na ta izlet se zeeelo splača iti, saj tu res vidiš kakšno je resnično tunizijsko življenje in njihova kultura. Cena izleta je bila okrog 50€. Točne cene več nevem :S
Šla pa sem tudi na enodnevni izlet z džipi. Tukaj pa obiščeš berberske vasice. Ogledali smo si tržnico v Mednine, potem smo obiskali še Tataouine, kjer smo videli kako izdelujejo zelo znano slaščico gazelji rog in jo seveda tudi poizkusili. Tu smo se malo sprehodili po ulicah in si ogledali še eno tržnico. Nato smo šli v Chenini kjer so podzemna bivališča in eno tako hišo tudi obiskali. Po poti nazaj pa smo se ustavili še ne peščenih sipinah in pa ob slanem jezeru. Tudi za ta izlet je bila cena okrog 50€ se mi zdi.
Zeeeelo pa priporočam še izlet z gusarsko ladjo na otok flamingov.Ta izlet je ena sama zabava, smeh in kopanje na čudoviti plaži na otoku flamngov. Eden izmed gusarjev tam govori slovensko in izlet z njegovo ladjo je res zanimiv. Vendar za ta izlet je boljše če se zmenite z tem gusarjem, ker le ena agencija dela z njegovo ladjo :S Tako da je najboljše da na facebooku (če ga imate :D) vpišete ime MOMO GOFLJA in ga dodate med prijatelje in se kar z njim zmenite za izlet. In verjemite da vam ne bo žal da ste šli na izlet z njegovo ladjo , saj govorim iz lastnih izkušenj 😉
jaz sem rezervirala že 15 januarja,zato smo imele 120 eur popusta na rezervacijo.najmlajša ima 13 let, in je za njo prišlo 89 eur za 14 dni.za starejšo hči in zame,pa je prišlo 445 eur prvi teden na eno in drugi teden,vsako po 209 eur.torej-1397 eur minus popust za zgodnje rezervacije 120 eur=1277 eur.imamo pa allinclusive.
Hmmm… Jaz sem bila v tem hotelu za prvomajske počitnice in tam so v tem času komaj začeli vse urejati in pospravljati. Tako da prvi dan ko sem bila tam jih še niso imeli. Vendar se mi zdi, da je vodiš malo povprašal na recepciji za brisače pa so mu rekli, da jih še nimajo pripravljenih. Tako da se jih verjetno da dobiti ampak ob kavciji, ki jo na koncu dobiš nazaj. Jaz sem imela brisače za na plažo vedno s sabo, saj nikole ne veš ali bodo brisače dovolj velike za na plažo 😀
Mislim da se bolj splača izlet v Saharo, saj veliko vidiš in doživiš. Le na tem izletu dejansko vidiš Saharo in tega pogleda, ko res zagledaš samo pesek ne bom nikoli pozabila. Pa tudi jahanje kamel in obisk tržnice je nekaj posebnega. Tako da jaz bolj priporočam izlet v saharo. No pa še 1x moram omeniti izlet z gusarsko ladjo na otok flamngov. Ta izlet je tudi nepozaben, predvsem za otroke 🙂 In resnično priporočam da se za ta izlet zmenite z Momotom, ker je resn najboljši gusar na djerbi in potrebuje našo pomoč, saj se zelo trudi za slovenske turiste, vendar zaradi različnih agencij ima zeelo malo slovenskih gostov in me je prosil naj mu nekako pomagam, da jih bo imel čim več. Aja pa ta izlet je tude precej cenejši če greste kar preko Momota 🙂
Jaz sem bila že 4x na Djerbi in nisem še nikoli imela prebavnih motenj, pa sem jedla vso sadje ki je bilo tam in pa tudi sladoled. Tudi zobe sem si umivala kar z vodo iz pipe, tako da jaz nimam še nobenih slabih izkušenj z Djerbo in zato tudi za 2 tedna zopet potujem tja =)
Ni zakaj 🙂
Amm če hočete biti na Momotovi ladji se morate z njim zmeniti za ta izlet. Saj je on kapitan te ladje in le preko njega lahko preidete na njegovo ladjo, saj vse agencije gredo na ta izlet z drugimi ladjami (no razen atlasairtoursa). Pa še ceneje je če se zmenite z njim. Tako da se kar z njim zmenite za izlet in ne preko agencije 😉
niniee,z momotom sva se preko facebooka že vse domenila.kompas ima 28 eur na osebo izlet,on pa 20 eur.tko da se splača it z njim.mal me je strah se tm vozit s taksijem sama,ker grem sama z dvema hčerama.ampak menda da ni panike.momo pravi,da taksi on plača,… da ti potem vrne denar za taksi.če je res tako,še tolk bolš:).sam še to se morm odločit kateri dan bomo šle,al četrtek,ali pa soboto.v četrtek grejo menda z drugo ladjo tudi kompasovi gostje,v soboto pa z njegovo atlasovi gostje.komaj čakam,da gremo.v ponedeljek ob 10.05 imamo avion.lep pozdrav:)
za vožnjo s taxijem vas res ne potrebno skrbeti, saj je varna :), Tudi jaz sem bila sama z mamo na Djerbi in sve preživeli, saj je bile vse super. Ljudje tam so res prijazni in ustrežljivi.
Ja za Momotovo ponudbo pa vse vem, ker sem mu del te ponudbe tudi sama pomagala sestavljati. Tako da vem kako vse to poteka. Mislim da je najboljše če greste na to ladjo ko bodo na njej še atlasovi gostje, saj bo tako na ladji več slovencev in se bo Momo še dodatno potrudil za vas 😉
No jaz pa potujem na Djerbo naslednji ponedeljek in tudi že komaj čakam =)
Lep pozdrav 😉
Forum je zaprt za komentiranje.