Najdi forum

Na Triglav

Kaj vzet s sabo v nahrbtnik za pohod na Triglav? 2 dni, Rudno polje, Planika praspat, Triglav. Hvala za kak nasvet; saj vem kaj gre noter ampak da česa ne pozabim… hvala.

Čim manj, jaz sem šla gor in mela preveč poln ruzat, zato nisem mogla do konca, cca 13kg…
In polhno tistih stvari ki so rekli da jih rabim jih na koncu sploh rabila nisem.
PA SREČNO

tablete za zivce 😉

Od hrane so meni še najbolj prav prišle sladkarije (snickers, frutabela). Ko najbolj pihaš v hrib, ne rabiš kruha in sira, temveč pravo kalorično bombo. Tisto joto boš že pojedel, ko boš na vrhu. Imej nekaj pijače. Najbolj obvezen od vsega pa je DENAR. Vse, kar boš potreboval za jesti in piti, lahko kupiš v koči. Resda je drago kot žafran, a je dosti bolj komot hoditi z lahkim nahrbtnikom in malo težjo denarnico kot obratno. 🙂

A greš ta vikend? S 100 ženskami?

Se strinjam. Jaz vzamem kakšno prekajeno slanino – planceto in kruh. In pa topla obračila,
kapo, rokavice, če imaš čelado …, pohodne palice

Ne pozabil na oblačila – dolg in kratek rokav in hlače, kakšno vetrovko. Hrano in pijačo se da kupit, nekaj pa le imej s sabo za po poti.
Pa na kakšen “flajšter” ne pozabi, če imaš nove čevlje 🙂

Lp, M

Joj, joj, a nisi bla še nikol nikjer drugje v hribih? Pa kr na Triglav rineš! Če bi bla v kakšnih drugih resnih hribih, bi vedela, kaj vzeti s seboj! Pa kaj je z vami slovenceljni, da je edini hrib, ki ga poznate in na katerega greste, prav Triglav! Pa je dosti lepših od njega! Pa bolj ta pravih!
Za seboj pa: pohodne palica, čelado, palerino, rokavice, kapo/trak, dobre čevlje z dobrimi nogavicami, in seveda enkrat za preobleč (anti švic majica in gate, pa nogavice). Pa nikoli nič bombaža – je toliko dobrih materialov. Pa seveda planinsko rjuho za v kočo!

Jaz grem povsod drugam samo na Triglav ne. No, razen pozimi.. 🙂

uau , prov dobri odgovori, kaj s sabo vzet, pa nasveti …. vsak se nekaj spomni.
samo od škrlatice mi ni všeč, sploh ne paše zraven. mislim v to temo.

Hm,ampak ravno škrlatica je dala najbolj pošten odgovor.

Resnično se mi smilijo vsi,ki brez pameti rinejo na našega očaka.Pa kako lahko nekdo vpraša kaj tako dobesedno neresnega in neumnega!!!!
To dokazuje,da s tem ko ne veš,kaj vzeti s seboj ne boš ogrozila samo sebe,temveč tudi še kakšnega planinca in ko bo res kaj narobe še gorske reševalce.

En takšen dober nasvet;najprej okusi malo nižje terene,vse vremenske razmere,šele potem okusi čar Triglava.
Redno v vseh vremenskih razmerah sem v hribih in verjemi takšnih nedeljskih pohodnikov,ki ne vedo kaj vzeti na goro,ki ima več kot 2000 m nv in na njo ne vozi AC se resnično vsi bojimo.

Pa varen korak ti želim.

Saj je napisal, da ve, ampak da česa ne pozabi 🙂 npr. flajštr uh, točno ja, tko k kot gremo na morje, a mamo vse, a potni list maš 🙂

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close