Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Rent-a-car v Angliji: cestnine, plačilo za zmanjšanje tveganja, vožnja po levi strani…?

Rent-a-car v Angliji: cestnine, plačilo za zmanjšanje tveganja, vožnja po levi strani…?

Pozdravljeni,

imate kake izkušnje z najemom avta pri Easy jetu v Angliji?

Videla sem, da se za vožnjo po Londonu plačuje cestnina, za drugod pa ne. A to drži. Mene zanima pot od Stansteda do Glastonburyja.

Ste vzeli “risk reduction” tj. zmanjšanje tveganja ob nesrečah in poškodbah vozila?

Kako je šlo z vožnjo po levi strani..? Ta me najbolj skrbi… 🙂

Hvala za vsako informacijo in lep dan še naprej

Za Anglijo lahko pogledaš na strani Car Hire UK[/url]. Druače se mi zdi, da so slovenska online brokerska agencija. Cene imajo nizke, preverjeno.

zdravo, če te zanima kaj več o obmorskih mestih si poglej odlično gografsko serijo BBC COAST, gre po Britanskih obalah. V prihodnje tudi sam načrtujem krajše potovanje po obali, če imaš še kakšno vprašanje ali bi se mi pridružila : petja14@gmail.com
Lp Petja

Avto v Angliji sem najel pre kratkim in sicer za vožnjo od Colchestra do Canterburyja in nazaj. Ugodne cene ima Thrifty (http://www.thrifty.co.uk)

Z vožnjo po levi strani načeloma ni težav, saj se ji kar hitro privadiš. Nekoliko večjo težavo predstavljajo krožišča, ki so ponekod velika in zapletena in celo dvojna (krožišče, ki ima stik z drugim krožiščem) ter takšna, po katerih promet poteka dvosmerno. V tem primeru je zelo pomembno, da se na pravi pas postaviš že pred krožiščem (če zavijaš levo, na levega, če greš naravnost, na srednjega, če zavijaš desno, na desnega). Malo mi je nagajala tudi prestavna ročica, saj sem jo med prestavljanjem iz tretje v drugo prestavo podzavestno potegnil k sebi in tako namesto v drugo prestavil v vzvratno. A po nekaj nemarnih škrtanjih sem se tudi tega odvadil.

Sicer so Angleži na srečo zmerni vozniki, tako da se promet odvija počasi in tekoče.

Cestnin načeloma ni treba plačevati, razen v posebnih primerih (mostovi, tuneli). To plačaš na kraju samem. Vožnjo po Londonu pa odsvetujem, saj so med drugim tudi parkirnine božjastno drage.

Ob najemu avtomobila vedno vzamem tudi dodatno zavarovanje (zmanjšanje odgovornosti na 0 funtov). Mislim, da je tako bolje, saj se nikoli ne ve, kdaj se lahko kaj zgodi (če ne drugega, te lahko doleti kakšna praska na parkirišču).

lp,
Daniel

-------- Včasih ne vem, kam bom šel, a šel bom zagotovo. http://www.hotelskerezervacije.eu

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close