Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Ryanair-koliko prtljage brezplačno

Ryanair-koliko prtljage brezplačno

Tisti, ki ste leteli z Ryanair, koliko prtljage je všteto v voznino? Delam rezervacijo preko spleta, pa mi daje možnost, da pri vsakem potniku izberem število kosov. Je to potrebno, ker gremo samo za par dni in ne bomo imeli ne vem kaj prtljage. Da ne plačam preeeveč, če glih ni treba. Hvala vam.

brezplačna je samo ročna prtljaga. vse ostalo se plača – po kosih, kot si že opazila.

če nimaš tistih kovčkov, ki se lahko vzamejo na krov, pa če greste samo za par dni, potem nima smisla jemat več kot en kos prtljage

Takrat ko sva šla midva, sva plačala 9 evrov za kos, zato sva pač vso prtljago dala v en kovček. Ročna prtljaga je zastonj – morda pa bi lahko stvari spravili v manjši kovček in ga vzeli na letalo? Potem tudi pri tekočem traku na prtljago ne bo treba čakat!

Ali je kos omejen na kg (15 kg)?

Jap, če imate manjši kovček je to res najboljša varianta. ampak pazite, da bo pasal v tiste mere, ki jih zahtevajo, ker boste sicer plačali access baggage, kar pa je še dražje kot če plačaš tisti en kos.

Lepo potovanje vam želim 🙂

omejen ni, ampak plačaš potem nekaj še za vsak dodaten kilogram

seveda je omejeno! največja kilaža je 32 kg/kos.

Prtljaga je omejena na 20 kg kos.
Ne vem, alea, od kod imaš podatke za 32 kg, ampak to je res ogromno – v bistvu v kovček že težko spraviš toliko kg.

He he, jaz s tem nimam težav. Zmeraj radovedno gledam na display, koliko mi je tokrat uspelo strpat v ta velikega družinskega…

Jap pri meni je blo enako. Sva plačevala za Dublin in kar naenkrat enkran, da naj pokljukava prtljago in plačevanje za prtljago. No in sem poklicala in so mi povedali, da se vsaka prtljaga plača, da je tako prav, če bova imela pa več kot je kilaža na kovček pa še dodatno plačilo.

Sem pa imela potem še eno dodatno kozlarijo. Namreč moje zavedanje je bilo, da grem lahko Pula – Dublin z osebno izkaznico, ker smo državljani EU in potujem v EU. Pa ni ravno tako, na zunanjem ministrstvu so mi povedali, da ker potujem iz Hrvaške ki ni EU v Dublin in čeprav sem državljan EU rabim veljaven Potni list. Tako, da če ste v kakšnih podobnih dilemah – za potovanje Hrvaška – EU ali London z Raynair rabite POTNI LIST.

Lepo potovanje

Urška

to s 32 kg/kos priše na Ryanairovi spletni strani, tako da ni moja domišljija 🙂

Da iz Hrvaške ne moreš leteti z osebno izkaznico pa je jasno, ker pač niso v EU. Tudi iz Tajske recimo ne moreš v Pariz z osebno, kljub temu, da sta Francija in Slovenija v EU 🙂

ja ni čist tako samoumevno a ne? Sej ima Slovenija z Hrvaško sprejet sporazum o prehodu meje z osebno izkaznico… Problem nastane potem ker Hrvaška nima sporazuma z Irsko.

Tako da ni čist samoumevno – ker jih je kar nekaj po drugih forumih spraševalo oziroma bilo prepričanih da bodo šli brez problema z osebno izkaznico:) – neki tazga kot jaz.

Lepe počitnice

Urška

ali je varianta za letalski let ljubljana-sao paulo in približna cena

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close