Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice Ogled Dunaja – podezmna, avtobus, tramvaj (prosim pomoč)

Ogled Dunaja – podezmna, avtobus, tramvaj (prosim pomoč)

Letos odhajamo prvič na Dunaj. Kaj si bomo ogledali že vemo, a nekaj stvari mi še ni jasnih.
– na internetnih straneh http://www.winerlinien.at sem našla podatek da lahko kupiš vozovnico za 72 ur. Ali ta karta velja samo za U-bahn ali tudi za avtubus ali tramvaj ?
– ogledala sem tudi kako je z parkiranjem pri Schonbrunnu. Napisano je, da je tam parkirišče a je cena parkiranja 3,7 EUR/uro. Zanima me če je tam še kakšno parkirišče ki je bolj ugodno, ali se bolj splača priti tja z javnimi prevoznimi sredstvi ?

Kolikor gledam bi se vozili z U-bahni, čeprav priznam da bi se najjrajši z tramvajem ali avtobusom. Ne vem pa kje najdem vozni red in sezname prog za avtobus ali tramvaj.

Hvala.

tista karta velja za vse. vozne rede in linije imaš pa na wienerlinien, klikneš na fahrplane in zbiraš.

Meni se je po takih mestih zmeraj škoda vozit s podzemno, ker nič ne vidiš okoli, medtem ko se voziš. Kot ti že zgoraj piše, tista karta velja za vse prevoze. Pa še popuste imaš z njo pri nekaterih vstopninah. Poglej na http://www.wien.info oz. vienna card.
Če imate parkirišče pri hotelu, se v Schönbrunn bolj splača z javnim prevozom, sploh so povezave po Dunaju zelo v redu. Ogromno pa lahko predelaš tudi peš, sam center ni tako velik. Pelješ se edino v Schönbrunn pa v Prater recimo.

Zalka malka,
kje boste pa spali? Sprašujem zato, ker se tudi mi odpravljamo na Dunaj.

Na našem potepu po Dunaju se je podzemna izkazala za najboljšo izbiro: vozi na vsaki 2-5 min, pripelje te na sam trg – v središče dogajanja, ne čakaš v kolonah, ki bi jih v busu, trama se pa načakaš. Če hodiš peš, greš prepočasi, pa še cel čas se loviš po ulicah in ti grejo ure mimo, ko ugotoviš, da nisi prispel tja,kamor si želel…da o žuljih ne govorimo….
Na podzemni imaš načrt voženj in samo šteješ postaje, kdaj dol. Pa si ogledaš znamenitost, prepešačiš dokler se ti ne zdi, da ni nič več zanimivega in poiščeš prvo modro tablo U in se odpelješ do naslednjega cilja. V nekaj minutah te podzemna pripelje kar nekaj kilometrov.
Prihranili boste na času, utrujenosti, bolečinam v nogah in slabi volji, če bi uporabili druga prevozna sredstva. Razmisli, tudi zato, ker nočitve na Dunaju niso ravno poceni, da bi se človek rade volje šetal v nedogled po raznoraznih ulicah in gledal stanovanjske bloke.

Dunaj dobro poznam, sem večkrat na leto tam. Priporočam javni prevoz, najboljši prevoz je U-bahn – hiter in enostaven. Če še nimaš hotela priporočam lokacijo na Mariahilfe strasse.

Midva z mojim sva šla lani brez otrok v Best Western Kagran (tri zvezdice, lani v nulo prenovljen), letos greva spet. Nočitev z zajtrkom za dve osebi za dva dni je manj kot 180 evrov, pa še parking imajo. Do podzemne, avtobusa ali trama je 250 metrov. Lokacija je za UNO Cityjem, še vedno si v prvi coni za podzemno. Vzameš karto za 24 ur, ki stane 5,70 evra in zmagaš :)))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close