Najdi forum

SV. Petar

Je že kdo dopustoval tam? Kakšne so plaže? Je za mlade? Mnenja izpred nekaj let so zelo slaba (kar jih je) in upam, da je sedaj bolje. Je tako?

Ali mislite Sv. Petar pri Biogradu ?

Ja, tega.

Dvomim, da se je tam kaj spremenilo v zadnjih petih letih. Predvidevam, da si naše vtise izpred nekaj let že našla na tem forumu.

Našla, zato pa sprašujem če je kaj novega, pa je očitno še vedno isto.
Škoda – ampak potem pa ni čudno, da so še prosti app – vse ostalo primerno nam je že zasedeno (al pa imam sam jaz tako srečo). In komaj marca smo.

Malo opiši kaj iščeš, mogoče ti lahko kaj pomagamo.

Našla app na Pagu – Povljana – Dinjiška. Sicer še čakam na določene informacije, vendar bomo verjetno kar vplačali akontacijo. Kolegica ki je bila (pred dvema letoma vendar ne v tem app, ampak samo v kraju Povljana) je bila navdušena, sodelavka pa nikakor.
Iščem samo app (po možnosti z klimo), dve spalnici, plaža blizu ter peščena (event. drobni kamenčki). Men se ne zdi da iščem nekaj strašnega, sem pa prepričana, da prepozno za tako specifično. (verjetno kdor je bil lani zadovoljen se je istočasno dogovoril še za nasl leto).

Jest pa moram povedati, da smo se imeli v svetem petru super!!

Ampak naj najprej odgovorim na zgornja vprašanja: Plaža je večinoma (vzdolž cele vasi cca 2 km) vsaj deloma zabetonirana. Pri nas konkretno je bil betonski rob, potem pa nasut droben pesek ali pa vzidani “ravni” kamni v beton. Pri narejenih dostopih v morje (npr stopničke) so nasuli droben bel pesek, tako da je prav prijetno iti v morje, tudi bos. Poleg tega še pomoli, kjer lahko na koncu skačeš v globjo vodo. Na prvi uč morda ne najboljša plaža, vendar prava za nas (takoj globoka voda s konca pomola in tudi nekaj plitke za igranje in učenje plavanja – ne maramo pa velikih kamnov v vodi). Še to, na našem delu tudi nekaj dreves, ki so dajale prijetno senco. Ne morem rečt za celo vas, se mi zdi, da na drugih koncih dreves nisem videla.
Jest bi rekla, da za mlade ni, ker je na plaži miiiir, to pa ni za mlade, je pa za mlade dužine. Meni je bilo super, da sem lahko 4 in 7-letnika pustila tudi stran od sebe, jih še vedno videla (ker na plaži pač ni gužve), da sta raziskovala, tudi v vodi sta lahko bila sama.

Smo pa bili v centru vasi, sicer v drugi vrsti, do plaže morda minuta (100m)? Trgovina čez cesto, plaža fajn (različni dostopi v morje, senca, ni gužve), ni pa večerne promenade. In ni zabave na plaži – vendar nam je pa ta mir na plaži tako pasal, da sem šele en večer, ko smo šli v bližnjo vas sv flilip i jakov ugotovila, kaj imamo – tam pa še ob osmih zvečer na plaži pravi živžav, veliko ljudi. Si ne predstavljam, da bi bili tam – saj bi cel čas samo gledala, kje je otrok. Samostojno igranje bi odpadlo, ves čas bi moral eden od naju zraven sedet!!

Je pa tako: tale sveti petar je kar raztegnjena vas in takoj na začetku imaš neko ogromno apartmajsko naselje (samostojne hiše) gor na hribu, cca 100 hiš, kjer res hodijo dol po hribu na plažo, čez cesto in so na betonski plaži brez sence. Ko smo prišli tja in je mama garmin rekla, da smo na cilju, sem se kar križala… (po moje se na ta del nanašajo zgornje slabe izkušnje) Tudi na drugem koncu vasi so podobni apartmajski bloki (neosebni, tudi veliko manj), vendar tam ni take strmine. Medtem ko v centru vasi je pa super, položno, kratke razdalje, zadovoljiva plaža in prijazni domačini.

Da ne pozabim: gostilna ob cesti proti biogradu (Fer) ima kar dobro hrano in zelo dobre pice, pa še zelo dober pogled na morski kanal in otok. Če smo si zvečer zaželeli življenja, smo se odpeljali do biograda (tudi center še bližnjega filipa in jakoba je zelo majhen, pol ure počasnega sprehoda, pa vidiš vse), kjer so tudi zelo založene trgovine. V domači vasi pa med sezono tudi organizirajo ribiške večere na plaži (domačini pečejo ribe, kuhajo koruzo, bend igra na pomolu), kar je pa tudi neopisljivo… simpatično :))

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close