Tunizija-kaj vzeti s sabo
Najbrz greste na AI varjanto? Potem bo tam dovolj hrane in pijace, tudi zganega, pa brisace v sobi in za na plazo tudi.
Nic ni napisano ali potujejo tudi otroci, ce ste ze kdaj bili na avionu. Boste samo v hotelu ali se boste podali na kaksen izlet.
Jaz ti svetujem, d aimate s seboj tudi lahko dolge rokave za zvecer, ko zna pihat. Preveri bonton pri obrokih, eni hoteli pri moskih zahtevajo dolge hlace.
Predvsem pa ne hodite tja brez nezgodnega zavarovanja, morda je ze del paketa.
Glede brisač povprašaj na agenciji; precej hotelov nudi tudi brisače za na plažo (prvi dan plačaš 10 dinarjev kavcije, vsak dan zjutraj dvigneš sveže brisače, zvečer jih oddaš, zadnji dan dvigneš kavcijo). Na ageenciji, kjer ste vplačali dopust, morajo imeti ta podatek, ali vaš hotel to nudi ali ne. (El Mouradi Djerba Menzel to zanesljivo nudi).
Res je pametno imeti kaj žganega s sabo – kupi na letalu, je ceneje (let izven EU). Sicer pa v hotelih ni problem dobiti alkohola, ne glede na to, da je to islamska dežela. Turizem pač. V ALL inclusive paketu so lokalne pijače (od žganih zanesljivo dobiš vodko, gin, viski, figovo žganje).
Linex in podobna naša zdravila pri njihovih prebavnih težavah ne pomagajo. V kolikor se vam to zgodi, poiščite v hotelu predstavnika svoje agencije – ponavadi imajo oni zdravila ali pa vas napotijo v najbližjo lekarno kjer lahko kupiš lokalna zdravila (pomagajo v 12 urah!). V hotelu običajno lahko piješ karkoli, izogibajte se pijač izven hotela (v mestu, lokalnih okrepčevalnicah in podobno).
Te zanima še kaj?
Če greš v al, ne rabiš vzeti nič, razen oblačil in osebne kozmetike…pa kakšen evro, da ga boš zamenjala v njihov denar in ga kot napitnino pustila strežnemu osebju…
Zdaj pa resno – steklenico žganega npr,. jegermaister, viski (lahko mirno neseš v prtljagi že od doma, ni potrebno kupvoat v free shopu), zdravila proti driski – priporočam ogljem linex pri nas ni pomagal, mogoče kak paket bobi palčk, če bodo kakšne prebavne motnje, kremo z visokim faktorjem, pokrivala, sončna očala… V hotelu so brisače sigurno,, za bazen in plažo pa preveri na agneciji, večina ai v tuniziji jih ima tudi tam.
Upoštevaj, da so vse njihove pijače, ki jih strežejo v hotelih (coca cola, fanta, sokovi….) maksimalno sladke (x2 v primerjavi z našimi). Vodo pijte izključno ustekleničeno, mi uporabljamo ustekleničeno vodo tudi za umivanje zob. Do sedaj smo jedli v hotelu vse – tudi solate in sladoled, ki jih nekateri odsvetujejo. Driska se je enkrat pojavila samo pri možu, pa še to domnevam, da zato, ker je pri umivanju zob uporabljal vodo iz pipe. Midva s sinom sva bila ok.. Če greste iz hotela, bodite pozorni pri nakupu sladoleda, sadja na ulici. Ja, pa pijače naročajte brez ledu, taega namreč delajo iz vode iz pipe.
Pa na zobne ščetke in zobno pasto ne pozabite 🙂 – čist resno, jaz jih ponavadi pozabim vzeti; ko prideš tja, imaš po možnosti že vse zaprto (sploh, ker se spomnim ob desetih zvečer, ko je treba zobe umit…) – nekje jih sicer imajo v hotelih na recepciji, kje pa tudi ne. Vse ostalo se da pa tudi naslednji dan kupit, če kaj pozabiš.
Brisače za na plažo: če greste z avionom, preveri, koliko prtljage lahko vzameš s sabo. Brisače (sploh več brisač…) so ponavadi kar težke in vprašanje, če se ti ne splača bolj tam kakšno kupiti, če je že potreba po tem. Sicer pa lahko dobiš tudi ultra-light brisače, ki so lahke (ampak ne nujno lepe)…
oglašam se samo toliko, da se ne boš preveč prestrašila zaradi nasvetov o alkoholu in prebavnih težavah – bila že 3x v Tuniziji, vedno v hotelih z ne prav veliko zvezdicami, tudi z majhnimi otroki, pa se nismo prav strogo držali navodil o uživanju hrane 🙂 in nihče od nas nikoli ni imel prebavnih težav, čeprav nismo pili žganja ali jemali kakega Linexa – OK, saj fajn je imet kaj s sabo, vem, da priporočajo tudi Wayo, ampak jaz se držim načela, da se bom s težavami ukvarjala, ko bo do njih prišlo in si ne predstavljam, da bi samo preventivno pila šnops, ki ga niti vohat ne maram 🙂
Mi smo bili lani v tuniziji. Brisač ne rabiš jemat s sabo ker jih dobiš tam. Plačaš akontacijo in ko jih vrneš dobiš denar nazaj. žganje, hmmm? Jaz sem vzela s seboj lineks in smo vsako jutro popili vsak eno kapsulo. Moraš pazit da ne piješ njihove vode iz pipe ali pa da v pijači ki jih strežejo na bazenu, v barih… ni ledu. Hrana je v tuniziji zelo raznolika vsaj v hotelu v katerem smo bili mi je bila tako, da se za vsak okus nekaj najde. Mi smo se imeli fuuullll dober in bomo zagotovo še šli v tunizijo. Želim vam prijetno bivanje.
Ja, definitivno rabiš flašo žganega – svetujejo mone, ki sicer vsakega, ki 1x mesečno spije pir. označijo za alkoholika.
Jaz ti svetujem kakšno juho iz vrečke, žakelj makaronov in vegeto. Zna bit, da te bo ob sveži, normalno začinjeni hrani zvilo :p
p.s. Smem vprašat, koliko si stara, da si ne znaš spakirat za dopust malo pred pragom?
Forum je zaprt za komentiranje.