Sicilija med jesenskimi počitnicami
Pozdravljeni!
Mož je zamenjal službo, zato s poletnimi počitnicami letos ne bo nič in bo treba počakati na jesenske. Zanima me Sicilija. Kakšno je vreme konec oktobra? Kakšne so temperature? Ne računamo ravno na kakšno kopanje, bi se pa mogoče malo sončili, drugače pa pohajkovali naokrog. Ali nam priporočate raje kaj drugega? V Egiptu in na Kanarskih smo že bili, zato nas tja ne vleče več.
Hvala!
Bila sem na Siciliji že 15-krat, spomladi, poleti in pozimi ampak žal še nikoli v jeseni. Definitivno boste imeli več od Sicilije v jeseskem času, kot pa poleti. Poleti je vročina lahko prehuda, pokrajina je zaradi tega kar požgana. Težko ti rečem kakšne so temperature zraka in morja konec oktobra, lahko pa ti povem, da smo se sredi decembra ob sončnem dnevu okoli sprehajali v kratkih rokavih, bilo je malo nad 20 stopinj.
Za pohajkovanje in oglede je jesen poleg pomladi najbolj ugoden čas. Je pa verjetno treba vnaprej povprašati za prenočišča ker lahko hoteli/kampi in ostalo obratujejo le od maja do septembra.
Če vam ni samo do kopanja in poležavanja, bi ti jaz definitivno priporočala Sicilijo.
fan
Forum je zaprt za komentiranje.