Najdi forum

Splash Forum Potovanja.Over.Net Kam in kako na počitnice jedilnik za apartma/prikolico

jedilnik za apartma/prikolico

Prvič se odpravljamo na počitnice v apartma, kjer bomo kuhali za 4 odrasle osebe. Kaj vi kuhate na morju, da je hitro, enostavno? Razmišljala sem, da bi kako stvar skuhala že doma, pa jo nesla s sabo. Tam bomo imeli na voljo tudi zmrzovalnik nad hladilnim delom. Kaj mi priporočate za kuhanje?

Pečemo na žaru,ribe,meso, zelenjavo- kuipmo sproti, sicer pa makarone z raznimi polivkami, veliko solate. Se ne obremenjujemo z jedilniki.

Pri nas imo za prvi dan vedno filane paprike – tako nekako pašejo.

Ostale dneve kuhamo pa:
-Rižota z papriko in bučkami, paradižnikova solata
-Testenine s paradižnikovo omako, parmezan, zelena solata
-Ribe na gril plošči, krompirjeva solata, juha iz korenčka
-Ribe, solate – to itak največkrat :)))
-Telečji ragu, riž, paradižnikova solata
-Mešano meso na gril ploči (lahko tudi v pica panu), solata, kruh
-Kromirjev golaž, sadna kupa
-Carbonara testenine, kumarična solata
-Njoki z zeliščno omako in sirom, popečena zelenjava na žaru (bučke, melancani, paprike)
-Mesni polpeti, razne solate

No, saj ne, da sem tako fensi, da rabim jedilnik. Ampak za 4 odrasle osebe, med katerim sta dva ornk jedca, moram malo nakalkulirati, kaj vzeti s sabo za jest. Imam v planu 2x makarone, 2x rižota, piščanec z zelenjavo v picapanu, pol mi pa kar malo idej zmanjka.

Grill in veliko zelenjave.

Ja mi najraje pečemo na žaru, največ ribe.

Drugače pa, če se vam ne da kuhat in greste na Hrvaško, brez packanja priporočam sledeče in preverjeno zelo dobro:

http://static.nacional.hr/img/df14e9260da944d94ea449cd1c0826c2_700x550.jpg

http://static.nacional.hr/img/8d043edc379e433742c8a8ae31213fa0_700x550.jpg

http://www.suvremena.hr/img/ArticleImages/32302.jpg

http://shop.djotlo.com/b_1326.jpg

To so vse izdelki od Cekina Vindija in so res hitro in okusno pripravljeni. Piščanca kar s folijo v pečico daš, nobenega packanja in je božanski…
Vse lahko kupiš v Konzumovih trgovinah, sem pa opazila, da imajo tega v obmorskih krajih zelo malo na zalogi, če sploh imajo. Oni meski v različnih omakcah so ful dobri, sploh Kitajska varianta z bambusom ali pa ona s smetano za kuhanje…

Veš kaj je fajn, da se zjutraj na pomolu pozanimate kje se da kupit ulov od ribičev. Ti ti potem namečejo nekaj rib, nekaj rakov in nekja školjk in potem samo čaraš – 1x vse spečeš, potem morske rižote in špageti, pa v solati,…..mi to prakticirano vsako leto in se najemo PRAVE morske hrane za nekaj časa.

mogoče fajn, če doma skuhaš golaž in ga zamrzneš, v apartmaju ga pa daš v hladilnik pa je. pa zravn polento in solato, ta lačni pa še kruh pa je:)

jutri bomo pekli svinjino, nekaj čevapčičev, hrenovke, sir za žar in bučke, zraven čebulo, paradižnik

A greste na kakšen samotni otok in morate vso hrano s sabo vzet? Jaz sploh ne razumem te frke okoli jedilnikov in prehranjevanja na dopustu. Ja, tako kot delaš doma. Greš v trgovino in se odločiš kaj boste jedli ali pa obratno, če se ti pa ne da vsak dan v trgovino, se pa za dva ali pa tri dni odločite in pejte v trgovino.

Jaz ne bi šla več na dopust, če bi morala še tam kuhat. Sva šla enkrat v toplice v apartma in sem s seboj vzela zamrznjene obroke in dol packala špagete, polento, pire..Takrat sem si prisegla, da raje 100x ostanem doma kot da bi šla še kdaj tako. To ni noben dopust. Na morju pa sploh ne, ker je še vroče povrhu, prikolice tesne, apartmaji vroči.. Ti kuhariš, drugi te pa čakajo..nikoli več!! Raje hodim doma na sprehode. Kuharija mi pa itak tudi doma ne uide. Samo lažje je in še jezna nisem povrh. Če še tistih 10 dni na leto nisem vredna, da mi drugi na mizo ne prinesejo pa nič!

Pa dajte se no malo sprostit. A je bistvo dopusta, kaj boste tam kuhali/jedli? Pač čimmanj kompliciranja in je. Kdor se naje, se, kdor bo pa še lačen, naj pa vzame kos kruha pa bo. Pa tudi na kakšno pico al kaj drugega se da kdaj pa kdaj it, al ne? Če ne, pač nekaj enostavnega. Dopust je vse kaj drugega kot hrana.

Dopustniški obroki so sestavljeni iz 3 glavnih sestavin: makaroni, jajca, paradižnik. Pa kruh, seveda. Potem narediš enkrat makarone s paradižnikom, drugič makarone z jajci in paradižnikovo solato, tretjič pečena jajca, paradižnikovo solato in kruh, pa sataraš in kruh itd.

Drugače pa se tudi v apartmajih najde kaki velik lonec. Veliki jedci naj pomagajo lupit in rezat čebulo, pa skuhaj golaž za 3 dni. Ali pa filane paprike za 3 dni. Ali pa makaronflajš za 2 dni.

Kdor hoče obrok s 5 hodi, pa naj osvobodi denarnico iz žepa in vas povabi ven na večerjo.

Ne pozabi, da si veliko družin ne more privoščiti dopusta. Dosti je tudi takih, ki skupaj napraskajo glih za vožnjo, kakšen pir in sladoled. Te družine gredo na dopust zaradi otrok, ne zaradi sebe. Ja, je bistvo, kaj se bo kuhalo, ker za 4 člansko družino lahko skuhaš nasiten obrok za 10, 12 ojrov, dočim bi v restavraciji toliko dala za eno osebo. Pa za pit je tudi treba naročit tam…

Sicer pa: sita vrana lačni ne verjame!

Hvala za vaše nasvete. Ideje za jedi mi bodo vse prišle prav. Mi je hecna ta od ene Nike n. 🙂 In ful uporabna. Pametovanje pa nas ne bo nasitilo. In ja, gremo skupaj 2 familji v prikolico, tako da se čimbolj razdelijo stroški. Zato bomo tudi pri hrani delali po pameti.
Hvala vsem!

Jaz nikoli nič ne jemljem s seboj, tudi če gremo v apartma, ker mi na morju pri 35 stopinjah res ne paše jest golaža in filanih paprik, ni šans.
Krompirja, polente in podobnih zadev sploh nočem videt 14 dni. Jemo pa veliko zelenjave, rib, meso samo na žaru. Na dopustu res sledim monovski modrosti o veliiiiki skledi solate :))

Tako da v bistvu niti ni treba vnaprej jedilnika delat, ker valjda ne bom mase za čevapčiče s seboj na Hrvaško vlačila. Dol se zjutraj pač zmislimo, kaj bi jedli, in gremo kupit.

Zgoraj si napisala, da greste v apartma in da moraš kuhat za 4 odrasle, zdaj pa pišeš, da greste dve familiji v prikolico.

Ne kompliciraj s kuharijo. Ko greva z mojim na morje, 14 dni komot preživiva ob testeninah z različnimi omakami (tunina, paradižnikova…), hrenovkah in tortelinih. Pri 35 stopinjah se mi pa res ne ljubi packat golažev ali peči piščancev. Včasih si privoščiva kakšno pico in je dopust mimo.

Jest pa najbolj uživam k grejo moje babe na plažo, jest si pa en pir odprem, en čik pržgem, musko, pol pa kuhat pa pečt….. nimaš lepšga…

No ja … potem ko se najemo, grem pa spat, pomivou pa že ne bom :))))

O kot bi mojega poslušala :-). Z izjemo piva je vse enako.
Kuha pa rižote (zelenjava perutnina, morski sadeži), pašto na več načinov, v pečico vrže že pripravljenega piščanca in krompirček zraven…in seveda solata.

Živi in pusti živeti

Alo,

tudi jaz kaj pripravim za seboj. Ker imam majhna otroka in ne bom prej hodila s plaže in ne bom se ubijala s trgovino in s pripravo….. Tudi jaz rada plavam in se sončim.

Doma pripravim golaž za 3x, ga zmrznem v posodke od skute. Po pa kombiniram z makaroni, polento, krompirjem.
Po tem pa še napolnim paprike in surove napolnjene zmrznem. Tako na dopustu samo omako naredim in skuham oz. se same kuhajo 🙂

Za preostanek dni, pa jemo mladi popečeni kropirček in paradižnikovo solato in ribe, ki jih kupimo od domačinov ribičev na pomolu in solate…..

Lep dopust,

K

100 ljudi-100 čudi. Vsak po svoje. Eni hrano s sabo, drugi kupijo dol, tretji hodijo ven jest- vse odvisno od tega kako debelo denarnico imamo, kdo gre na dopust (majhni otroci napr.) in kaj imaš doma pridelano in itak nikoli ne kupuješ.
Pri nas doma imamo skoraj vse: od mesa do zelenjave. Torej tud slučajno ne mislim nikjer kupovat (pa ne zaradi denarja, ampak zaradi kakovosti hrane).
Na ribe naša družina res ni navajena – se pa strinjam, da bi bil najbolj pristen in kakovosten obrok sveže ribe in veliko zelenjave, pa kakšen kos dobrega kruha (če je že treba).
Drugač so pa največkrat na morju na jedilniku itak testenine (na 100 načinov) – hitro in enostavno.
Lahko pa zamrznete veliko jedi, odvisno kaj imate radi : polnjene paprike, čufte, osnovo za rižoto, mesno omako, spanirate pišč/puranje/svinj. zrezke in jih zamrznete itd…….Pizapan je tud fajn zadeva- spečeš meso, krompir in zelenjavo.
Ko imaš majhne otroke je kar fino, da lahko sam kuhaš- saj veš kaj bodo jedli. Poznam starejše pare (ne mislim na upokojence), ki si na morju prav čas vzamejo in skuhajo kaj posebnega – za kar doma nimajo časa. Pa tiste, ki se že itak veliko poslužujejo kupljene zamrznjene hrane ali/in restavracij in se jim prav fino zdi na morju ko imajo čas, da kuhajo.
Torej vsak po svoje, vsak iz drugih razlogov.

Forum je zaprt za komentiranje.

New Report

Close